satik píše:dexterav píše:a čo ked sa nedostane? to má zobrať zdroje bez rezervy ?
imho vôbec nemám problém až taký veliký prebehnúť 500W
a to ani nejdem nakrv, najviac žerie Armored Warfare cca 520W
2080Ti určite berie viac ako 1080Ti kde pri v podstet rovnakommna stavení aj voltoch to išlo okolo 470W
a 7940x tiež neni 90W cpu ani na papiery
Ja mam s 5GHz i7 8700K s celkem vysokou Voltazi a na max pretaktovanou MSI RTX 2080Ti Trio maximalni spotrebu tusim OCCT (jinde jsem vic nevytah, napr. KCD max kolem 490W) cca 520W na zasuvce, coz je dejme tomu cca 490W ze zdroje, tak pocitam procak necelych 150W a grafika necelych 350W, jeho procak vezme dejme tomu 250W, to mas grafiky dohromady tak 650W a zbytek kolem 250W -
cca 900W, kdyz se mu povede na max vytizit zaroven grafiky i procak, coz uz u tolikajadrovyho procaku a dvou RTX 2080Ti nebude tak jednoduchy, takze to je spis jen teoreticky maximum.
A jeste navic pokud nebude hazet grafiky na vodu, tak je treba tak vysoko nevyzene, preci jen SLI na vzduchu nebejva sranda rozumne uchladit u takovyhlech karet.
Jinak jestli je to gold nebo titanium je uplne fuk, na vykon zdroje to nema zadnej vliv.
A jinak proti ty rezerve nic nemam, jen mi prisla dost velka

Aj z toho dovodu som povodne zamyslal ponechat si terajsi/povodny 750W Seasonic Gold zdroj - nemyslim totiz, ze nastane situacia, ked budu vsetky 3 hlavne komponenty vytazene na full sucasne - bud budu len karty alebo jedna karta a CPU.
Uznavam, ze to by bolo hlavne asi na hrane, takze som predsa len kupil aj novy zdroj - a ked som uz kupoval, tak sa mi +250W oproti tomu co mam, zdalo zase malo. Mozno uplne neopodstatnene, ale ten zdroj stal tusim len o dvacku viac ako Seasonic Prime Gold 1000 W ULTRA - mozno som mal radsej zobrat ten. Uz je ako je, verim tomu, ze pokial ten zdroj nebude nejaky vadny kus, tak nebude ziadny problem, a urcite by nebol ani s tou Ultrou... a dovolim si tvrdit, ze za tych podmienok pouzivania, ako som vyssie uviedol, teda nie vytazenie procaku aj oboch grafik naraz, by s velkou pravdepodobnostou nebol problem ani s tym 750W.
Inak kvoli vymene zdroja som tie karty zatial nenahodil, lebo sa mi strasne nechce prevezovat kable.

Najradsej by som nechal tie kable ako su, vymenil len samotny zdroj