Assassin’s Creed Odyssey: Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- racecar
- Středně pokročilý

Re: Assassin’s Creed Odyssey: Technická stránka hry
Ano, mozno na 4 jadrovych i5. Inde tomu neverim.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Hladis
- Moderátor

Nebo taky hurPaul píše:Mít tahle hra kvalitně implementovanou podporu vulkanu či DX12, běžela by na stejném HW o 50% líp.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Však to by stačilo, tam je bottleneck nejhorší.racecar píše:Ano, mozno na 4 jadrovych i5. Inde tomu neverim.
Proto jsem napsal kvalitně.Hladis píše:Nebo taky hurPaul píše:Mít tahle hra kvalitně implementovanou podporu vulkanu či DX12, běžela by na stejném HW o 50% líp.50% je dost odvazny tvrzeni, vzhledem k tomu jak to zatim vypada ve vetsine her. DX12 ti moc nepomuze, pokud to vytizeni CPU je zpusobeno thready na Audio, AI a fyziku a pokud hra nepretezuje draw calls. Pokud je to dobre optimaliztovano na DX11, tak s DX12 toho tolik neziskas, zvlaste pokud je to optimalizovano na 8+ threadu. Takze bych si nemaloval, ze s DX12 najednou hra na 4jadru vyskoci vykonostne o 50% nahoru.
Vycházím z toho, že v Hitmanovi mám v DX11 60fps a ve stejné lokalitě a nastavení s DX12 110fps, a z toho co napsal modder Kaldaien - že ty šílený CPU nároky v Odyssey jsou způsobeny "massive driver overhead" a optimalizací primárně na konzole, což by kvalitní implementace vulkanu snad mohla napravit.
I čistě laicky mi nepřijde, že by Odyssey dělalo něco razantně revolučního aby ospravedlňovalo ty CPU nároky.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rbclass píše:nie je blbo optimalizova,tie NPC tam ziju svoj vlastny zivot,reaguju na to co sa okolo nich deje..nestoja na mieste dlho,vacsinou putuju po meste,obcas sa zastavia..je to dost komplexna UI myslim..
takových her je přeci spousta - Witcher, Kingdome Come, GTA 5, GR: Wildlands apod.....u těchto her s CPU problém nemám.
Jinak pro ty co se potěj u nastavení grafiky, aby to chodilo obstojně - může pomoci toto video. Je tam pěkný rozbor nastavení grafiky a jejich dopad na výkon.
https://www.youtube.com/watch?v=chqQanHcvHk&t=11s
- doc.braun
- Nováček

Zdravím,
chtěl bych požádat dobrovolníka z řad majitelů RTX 2080 Ti o dotaz. Také se vám hra cuká v režimu okna nebo okna bez okrajů? Ne, že bych to ve zmíněném režimu provozoval, ale v rámci testování mé GIGABYTE RTX 2080 Ti Gaming OC jsem to zaznamenal.
Pokud chci dosáhnout plynulého vykreslování, nejlepšího výsledku bylo dosaženo ve fullscreenu z v-sync/g-sync a zapnutým limitem FPS (v mém případě mého 100Hz monitoru - 90 FPS).
Testováno s CPU i7 8700K(dříve)/i9 9900K(nyní).
chtěl bych požádat dobrovolníka z řad majitelů RTX 2080 Ti o dotaz. Také se vám hra cuká v režimu okna nebo okna bez okrajů? Ne, že bych to ve zmíněném režimu provozoval, ale v rámci testování mé GIGABYTE RTX 2080 Ti Gaming OC jsem to zaznamenal.
Pokud chci dosáhnout plynulého vykreslování, nejlepšího výsledku bylo dosaženo ve fullscreenu z v-sync/g-sync a zapnutým limitem FPS (v mém případě mého 100Hz monitoru - 90 FPS).
Testováno s CPU i7 8700K(dříve)/i9 9900K(nyní).
- rbclass
- Žlutá karta

-
vsetky som hral a ani jedna nie je takatoWalker píše:rbclass píše:nie je blbo optimalizova,tie NPC tam ziju svoj vlastny zivot,reaguju na to co sa okolo nich deje..nestoja na mieste dlho,vacsinou putuju po meste,obcas sa zastavia..je to dost komplexna UI myslim..
takových her je přeci spousta - Witcher, Kingdome Come, GTA 5, GR: Wildlands apod.....u těchto her s CPU problém nemám.
Jinak pro ty co se potěj u nastavení grafiky, aby to chodilo obstojně - může pomoci toto video. Je tam pěkný rozbor nastavení grafiky a jejich dopad na výkon.
https://www.youtube.com/watch?v=chqQanHcvHk&t=11s
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pripada mi to stejne narocny jako origins jen je nutne dat mraky na high.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ta hra má prostě bídnou optimalizaci a rozhodně vizuál neodpovídá náročnosti.
https://youtu.be/5gT-gorvCNw
https://youtu.be/5gT-gorvCNw
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Ta hra má super optimalizaci, která odpovídá vizuálu
Mi odešla gk, tak jsem dal náhradní a docela jsem čumel, že se r9 270 s tím dokáže poprat. FHD medium a lock na 30fps, krásně hratelné
Mi odešla gk, tak jsem dal náhradní a docela jsem čumel, že se r9 270 s tím dokáže poprat. FHD medium a lock na 30fps, krásně hratelné
Naposledy upravil(a) AllowedCry dne úte 4. úno 2020, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- rbclass
- Žlutá karta

-
Tam su najväčší zabijak,snáď aj 50% výkonu Volumetricke oblaky na Max. Stačí ich nemať naplno.
- Hladis
- Moderátor

Nepouzivej slovni spojeni "bídna optimalizace" u veci, kterym nerozumis. Tedy pokud nejsi herni vyvojar a nemas pristup k zdojovym kodum hry a nenasel tam nejaky problemy.Walker píše:Ta hra má prostě bídnou optimalizaci a rozhodně vizuál neodpovídá náročnosti.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý srovnání výkonu hry s denuvem a bez v nízkých detailech (aby to bylo o výkonu CPU, ne grafiky). Čekal jsem to horší. Ve vysokých detailech je výkon stejnej, bottleneck je grafika
https://www.youtube.com/watch?v=tZZIszOo224
https://www.youtube.com/watch?v=tZZIszOo224
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejlepsi kombo je cracknuta verze pres DXVK 
- LastPCgamer
- Začátečník

-
Dufam ze aj tato hra dostane podporu pre API Vulkan podobne ako ju dostala hra Rainbow Six: Siege
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Však to hrej přes Vulkan přes DXVK jak píše spajdr. V dost DX11 titulech to pomáhá odstranit bottleneckyLastPCgamer píše:Dufam ze aj tato hra dostane podporu pre API Vulkan podobne ako ju dostala hra Rainbow Six: Siege
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Neni to nahodou jen pro linux?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nope, je to universální "překladač" DX do Vulkanu . Stačí rozbalit a zkopírovat x64 knihovny do složky s binárkou hry.
Pokud chceš DXVK HUD, stačí přidat proměnnou (system variable) DXVK_HUD a nastavit hodnotu full
Pokud chceš DXVK HUD, stačí přidat proměnnou (system variable) DXVK_HUD a nastavit hodnotu full
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nefunguje to.Hra se ani nespusti.
Edit:v ostatnich hrach ro funguje, ale vykon je horsi pod vulcanem.Fallout4 cpu limitovana scena:
dxvk 53fps
dx11 56fps
Edit:v ostatnich hrach ro funguje, ale vykon je horsi pod vulcanem.Fallout4 cpu limitovana scena:
dxvk 53fps
dx11 56fps
- LastPCgamer
- Začátečník

-
Krteq píše:Však to hrej přes Vulkan přes DXVK jak píše spajdr. V dost DX11 titulech to pomáhá odstranit bottleneckyLastPCgamer píše:Dufam ze aj tato hra dostane podporu pre API Vulkan podobne ako ju dostala hra Rainbow Six: Siege
Ja by som radsej vyuzil nativnu podporu Vulkan API.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch