Upgrade - Barbone Eagle Gold

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ArashX
Nováček
Nováček

Upgrade - Barbone Eagle Gold

Příspěvek od ArashX »

Pěkný dobrý den,
rád bych si nechal poradit od odborníků jak upgradovat počítač.
Mám aktuálně toto:
https://www.tsbohemia.cz/barbone-eagle- ... 01670.html
Koupeno před 5 lety. A chtěl bych provést upgrade desky (přestávájí mi fungovat USBčka) a pamětí nejlépe na 32 GB.
A nejlépe pomocí produktů, které prodává TS bohemia, protože mám na PC ještě pozáruční servis takže mi tam dané komponenty rovnou dají včetně nějaké diagnostiky.

Děkuji za vaše návrhy.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade - Barbone Eagle Gold

Příspěvek od Michal86 »

K cemu bude pc slouzit, financni limit? To je zaklad.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Jaka je predstava upgradu desky? -> zadnou desku, do ktere by sel Haswell procesor jiz tsbohemia neprodava... :?
Zaroven pameti DDR3 uz dnes nejsou to, co by clovek chtel kupovat, byt ten procesor sam o sobe spatny neni...
+ co presne znamena, ze prestavaji fungovat USB?
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Za 4770 se ještě něco dneska trhnout na bazaru dá, takže bych to rozprodal a koupil všechno nový, respektive minimálně desku, paměti, procesor a pokud to bude něco žravý, tak preventivně i zdroj, ale to záleží na tom použití a penězích jak už se ptají nahoře.
Obrázek
ArashX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ArashX »

Aha, děkuji za informace.
Chtěl bych se vejít do 15 000, chtěl jsem právě DDR4 paměti, ale netušil jsem že budu potřebovat i nový procesor.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Je to starý se starým socketem, to co tam je, ten 4770, je skoro to nejvýkonnější, co se tam dá nacpat, na moderní procesory a DDR4 už je třeba nová deska a ta zas nebude podporovat tvůj starý procesor. Kromě bazaru se dá ještě semtam sehnat nová deska se socketem co by ho podporovala, ale už jsou to vesměs jen ty nejhorší modely co kdy vznikly a do budoucna jsou to vyhozený peníze, za rok dva to nikdo nebude chtít.

A využití? Za 15 bez grafiky a skříně by to neměl být problém... v případě ryzenu by třeba zbylo i na větší SSD než tam je a paměti, pokud to není na práci, by stačilo 16 GB.
Obrázek
ArashX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ArashX »

Využití je práce a hry. V obojím právě narážím na problémy s nedostatkem paměti. Chtěl bych právě už to rovnou dát na 32 GB paměť at se v tom nemusím pak nějakou dobu vrtat...

Můžu poprosit o nějakou konkrétní specifikaci co bych si tedy měl koupit?
Díky
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

prace je jaka?
-> takze budes muset koupit desku+cpu+RAM na 100%
Pak zalezi, zda to vse ostatni zustane nebo se ma kupovat nove - takze velmi dulezita ingormace - prodas to cely a koupis cely novy, nebo krom tech tri komponent to chces nechat tak, jak je?

Ja sam bych to prodal cely, maximalne bych uvazoval o ponechani grafiky, pokud jsi s ni spokojen... hmm?
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Kromě toho si myslím, jestli tam máš jen ten 120 GB SSD, že by ti pomohlo spíš větší SSD a naházet věci co hraješ/děláš často na něj, než 32 GB ram, pokud si teda nejseš 100% jistý že tolik ram využiješ (ale to už bys je asi měl kdyby tě to živilo...).
Do 15 tisíc se základ s tolika ram a větším SSD nevejde. Vypadalo by to potom asi podobně jako to co má mlrs v podpisu, takhle bych to momentálně koupil já, kdybych měl za upgrade dát 15 tisíc, zdroj si teoreticky můžeš nechat taky, vzhledem ke stáří jsem ho tam přihodil ale taky. Tahle konkrétní vybraná ram by měla podle výrobce desky fungovat i když tam budou 4 moduly najednou, kdyby bylo teda potřeba víc ram. Všechno by to neměl být myslím problém objednat i u TS bohemia aby to tam strčili a nainstalovali zdarma (jestli to dobře chápu teda).
https://www.czc.cz/233925,235429,192293 ... 19941/kody
Obrázek
ArashX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ArashX »

Já celkově mám problém v tom že mám standardně otevřených strašně hodně aplikací + prohlížeč s větším množstvím panelů (40+) a když si chci pak zapnout hru tak to nezvládá zároveň.
Co se týká práce tak je to jen o tom že jsem připojený na více vzdálených PC, ale to aktuálně s otevřeným prohlížečem nejde. Zároveň mi začínají blbnout USBčka - někdy zapojením nového zařízení se mi třeba vypne klávesnice a tak.. takže jsem to chtěl i s deskou.
Takže priorita je pro mě ta RAMka, ale mám tam DDR3 což mi už nepříjde dobré. Tak jsem chtěl i desku. Větší SSD pro mě není priorita. Abychom si rozuměli rychlost pro mě není vůbec důležitá, je mi prakticky jedno jestli hru hraju na vysoké detaily nebo na střední..., nebo zda mi počítač bude najíždět o 80% rychleji, spíše mi jde o ten komfort... at můžu mít fakt všechny aplikace najednou.

A děkuji moc za návrh.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

To je kvůli práci nebo lenosti spravovat záložky a aplikace je otevřenejch 100 panelů+aplikací? :lol: Jako viděl jsem oboje už, tak se radši ptám. Já bych to tak neudělal, ale samozřejmě můžeš vyhodit to SSD, zdroj, ty "malý" ram a dát tam tohle, deska by je měla podporovat podle seznamu taky. https://www.tsbohemia.cz/corsair-vengea ... 58941.html Potom se to vejde do 15 tisíc.
Obrázek
ArashX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ArashX »

Je to tak napůl. Někdy jsem liný ale někdy fakt pro práci nebo vlastní projekty mám otevřených dost záložek i tak, spíše bych řekl že kvůli práce jsem si zvykl to už mít vše otevřené i když nemusím.

V tom odkazu tam mám 16GB RAM, kdybych chtěl 32 tak je lepší 2x16 nebo 4x8?
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

nejlíp 2x16, ale důležitý je hlavně aby to fungovalo :-D , tady je seznam podporovanejch pamětí (samozřejmě to neznamená že s jinejma to nepůjde, ale tohle by mělo bejt otestovaný) https://www.msi.com/Motherboard/support ... ort-mem-14
Obrázek
ArashX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ArashX »

Ještě pak druhá otázka, dalo by se, popř. za kolik prodat ty někde na bazaru ten procesor s deskou a pamětí co tam ted mám?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“