Nefuknost akehokolvek biosu na EVGE GTX980Ti Classified

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Dakkon330
Nováček
Nováček

Nefuknost akehokolvek biosu na EVGE GTX980Ti Classified

Příspěvek od Dakkon330 »

Zdravim.

Prosim vas potreboval by som radu ohladne Flashovania biosu na grafiku typu EVGA GTX 980Ti Classified.
Rozhodol som sa ze si skusim flashnut lebo teplotu grafiky mam celkom fayn ale napatie sa samozrejme uz neda navysit nie ako volakedy na starych grafikach nebolo problem cez napr.riva tuner a ine programi pretocit napatie do vysin,teraz clovek musi hladat x navodou ako spravne flashnut bios a prepisovat vselico mozne,star dobre grafiky a nelockovanie napatia.

Nasiel som si na internete tento 22 min. navod https://www.youtube.com/watch?v=igLqxM2d838&t=1001s

Takze klasika stiahol spravny nvflash lebo som mal problemy s 32 bitovou hlaskou pricom mam windows 10 64bit.To sa ale vyriesilo spravnou verziou nvflashu

Vypol som v spravcovi zariadeni grafiku a teda updatol upraveny bios na zvysenie napatia.Po myslim uspesnom update biosu mi ale uplne odpalilo graficky ovladac vobec nejde spustit,nvidia Exprerience mi da ponuku nainstalovat sucasne ale po restarte pc znova to iste a sprava sa ako keby tam ziadne neboli.

Skusal som si updatovat bios na dalsie co som nasiel biosi ale nic nepomaha a stale cez Gpu-z mi nezobrazuje memory,gpu clock je tam proste vsade 0 MHZ ale inak nacita a vie o nej len chyba popis pri niektorych polozkach a taktiez gpu core clock a memory za behu real ukazuje 0.Ako moze takto verzia biosu odpalit graficky ovladac nechapem.

Uz len dufam ze som si ju nejako neodpalil a ze to pojde spravit inak ju mozem rovno zahodit.

Dakujem za pripadne odpovede.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nefuknost akehokolvek biosu na EVGE GTX980Ti Classified

Příspěvek od AllowedCry »

Předpokládám, že původní bios sis nezálohoval :-)

Tady pomůže už jen flash přes DOS a budeš muset na netu zjistit, které příkazy natvrdo flash udělají, matně si vzpomenu na -f a tuším tam bylo víc písmen pro více věcí.

Jinak největší blbost co si mohl udělat, už GTX9xx byla na nějaké hrátky s biosem naprosto nevhodná, nehledě na to, že nvidia drivery nepodporuje upravený bios. Naposled ano u GTX7xx.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

AllowedCry píše:Předpokládám, že původní bios sis nezálohoval :-)

Tady pomůže už jen flash přes DOS a budeš muset na netu zjistit, které příkazy natvrdo flash udělají, matně si vzpomenu na -f a tuším tam bylo víc písmen pro více věcí.

Jinak největší blbost co si mohl udělat, už GTX9xx byla na nějaké hrátky s biosem naprosto nevhodná, nehledě na to, že nvidia drivery nepodporuje upravený bios. Naposled ano u GTX7xx.

Ved to ze jeden pruser za druhym.Zalohoval som si svoj povodny programom Maxwell II Bios Tweaker v1.36 aj s ostatnymy biosmi aj nvflasom vse do jednoho priecinku a nechal na ploche s tym ze som to uz nakopiroval na usb kluc pak som po preinstalovani windowsu pac som sa rozhodol ze si preinstaluju aj windows zistil ze som to nakoniec neskopcil takze nemam puvodny.
Ale tak ved by nemal byt problem povodny defaultny najst na internete vzdyt kolik uzivatelu ma EVGU 980Ti classifield niekde predsa musi byt databaza biosov a aj som nasiel a skusal ale nejak nic nepomaha.
Dokonca ta Classifield verzia ma mat nejake dva biosi ak by sa prave toto stalo ze to Gpu-z lze nejak vytahnout ale neviem no.
No to jak pises keby som vedel ze nvidia drivery nepodporuje upraveny bios to ma nenapadlo.
Cele to bolo v minulosti lepsie a napatie sa dalo menit podle libosti a ted treba robit cely ritual kym sa to vobec podari ach jo stare zlate casy grafik a utilit na taktovanie,vtedy stacilo len dobre chladit a clovek to stocil nadherne.
Takze pises ze jen nejak natvrdo cez bios to flashnut,teda cez dos
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Hura...tak nakoniec sa podarilo.

Bola to druha verzia... https://www.techpowerup.com/vgabios/175 ... 4-150629-1

Ktoru som uz raz daval ale bolo to cez zlu verziu nvflashu a teraz na tejto spravnej to uz zobralo a po pridani v spravcovi zariadeni grafiky uz okamzite nabehol zabehu ovladac nvidia.

Teraz ma to zas laka tento bios zalohovat a len zmenit s tochto len jemne napatie cez tu utilitu Maxwell II zalohovat a skusit znova rebootnut :-)
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Je ti luto ze ta karta este funguje alebo to mas na vode?
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Mr_Trollfan píše:Je ti luto ze ta karta este funguje alebo to mas na vode?

tak ked mas v zatazi na 1490mhz jadro a 2000mhz a jede ti to na 51 stupnov v zatazi tak barz by ma nelakalo zvysit napatie a stocit jadro aspon na 1600mhz
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Kolem 1500Mhz bejvá pro Maxwell rozumnej strop (a ot ještě pro lepší čipy) cokoliv nad potřebuje overvolt kterej se těžce nevyplácí a hrozí shoření kaskády. Já jsem jednu 980TI killnul na 1,21v (default max boostu) jen tim že jsem jí odstranil power limit, nedělej to.
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

DOC_ZENITH píše:Kolem 1500Mhz bejvá pro Maxwell rozumnej strop (a ot ještě pro lepší čipy) cokoliv nad potřebuje overvolt kterej se těžce nevyplácí a hrozí shoření kaskády. Já jsem jednu 980TI killnul na 1,21v (default max boostu) jen tim že jsem jí odstranil power limit, nedělej to.
No tak to je neprijemne odpalenie kaskady.

Power limitom sa nechcem hrat len trosku ze zvysit jemne voltaz resp.som chcel len vidiet ci sa to da vôbec zmenit ze maxweli to prepises to napatie pak save as bios a prefleshujes ale nedari sa,furt stejne napatie.

A co som zostil ze vubec to nieje tym ze flashujem bios ale tym ze zakazujem a povolujem graficky adapter v spravce zarizeni,tam je nejakej problem,ted mam tu istou verziu biosu a zas to nejde nacitat takze ono to mozno ani nebolo tak biosem ako tym ze nejak nespravne ju aktivuje s toho zakazaneho modu.Hmm
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

No uz som zistil kde byl pes zakopanej.

Neustale ked som natiahol nejaky bios vez Maxwell utilitu a zmenil tam nieco ci uz napatie alebo som len spravil kopiu Biosu a vytvoril cez ten Maxwell bios a dal ho skusit nafleshovat cez nvflash tak automaticky mi nechce povolit,respektive aj povoli v spravcovi zariadeni grafiku ale ostane tam trojuhelnik s vykricnikom a v podstate ako by to nepreslo a nenacita ju a taktiez ovladace nvidia,takze som musel ist nas5 k pôvodnému biosu z webu.

Proste co pretecie cez ten program tak sa mu to nepaci a nejaku stopu v tom biose necha,vsak natiahol som do toho maxvelu tu ktora mi teraz ide,len zmenil dve polozky napatia a dal save as a to uz sice slo nafleshovat ale spravcovi zariadenie to uz nepreslo cele spravne a nenacita ovladace a podobne.

Takze fakt nechapem cez co ty ludia tie napatia menia,pripadne nejake iny software alebo utility.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“