Mám uvedený DVB-T2 H.265 set-top-box (stříbrné provedení) a k němu přes SCART připojený CRT TVP Thomson 28DG170 G - a rád bych zkonzultoval některé vlastnosti/chování set-top-boxu.
1) Při nahrávání není možno sledovat další program, ani ze stejného MUXu.
2) Pokud nastavím nahrávání, které má proběhnout v době, kdy je set-top-box ve standby, nezapne TV/výstup na obrazovku. Buď na to musím myslet a set-top-box s TVP mít zapnutý, nebo nastavit předřazený časovač zapnutí. Nejde nějak nastavit nahrávání i se zapnutím v jednom časovači?
(Často chci program jak sledovat, tak si ho nahrát.)
3) V Info o programu je po pár souvislých slovních spojeních/větách cca 1,5 prázdného řádku a pak text pokračuje (s aktuálním FW to snad tvoří souvislý logický celek, dřív tam evidentně slova vypadla).
4) Přístup k internetu je velmi pomalý, ve srovnání s PC, zapojenému k témuž routeru Vodafone B3000, obojí zapojeno UTP kabelem.
5) Při připojení na službu lepšíTV přes www nejsem schopen nastavit zobrazení celé šířky a výšky stránky televizního programu (názvy stanic jsou mimo levý okraj, navíc mohu listovat jen několika programy co se vejdou nad "info" pruh o vybraném pořadu. Nouzově jsem vyřešil omezením počtu zobrazených stanic přes nastavení lepšíTV na PC.
Plánuju k tomu připojit LCD monitor (aktuálně tu mám jen s D-Sub, tedy přes redukci HDMI->D-Sub). Pouští set-top-box výstup současně jak na SCART, tak do HDMI?
6) Při rychlém posunu v pořadu nahraném na flashdisku často neukazuje obraz, tedy kam jsem se posunul, musím opakovaně spouštět a zastavovat přehrávání.
Máte někdo stejný set-top-box a můžete, prosím, potvrdit stejné chování, alespoň v některých bodech (CRT TVP už možná málokdo používá).
Firmware jsem z menu set-top-boxu nahrál poslední dostupný 2.72.0.8 (3911) - 101, HW je 57.0-6(V6) [277].
Pozn. Možná mne napadne ještě něco.
Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- zlobaTH
- Začátečník
-
Re: Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
Box nemam, ale z poznatkov s krabickami DIGI by som to typoval na tieto veci:
1) nieco podobne som riesil teraz, mamka chcela objednat novy box od DIGI, kde je moznost nahravania...ale treba pri tom novy prijimac na parabolu a natiahnut dalsi kabel do krabicky ( teda 2x ), z dovodu, aby mohol nahravat, nebudem nejaky technicky zadrhel v tom, ze je potrebne pre sucastne nahravanie a prehravanie, aj ked na jednom MUXe dualny ´tuner´ ?
3) Nebude na chybe skorej kodovanie pisma ? ale to by nesvytlovalo vypadok celych slov ...ale ako zachytny bod by to hadam mohol byt
5) Len mala technicka, mas nastaveny dobry obrazovy pomer stran v boxe ?
Rodicia maju pripojene DIGI HDMI do LCD Samsung a cez Scart na stare CRT Orava a obraz na LCD v pohode, na CRT to vyhadzuje nejake pruhy, ale neviem ci je chyba v obrazovke alebo v tom prenose cez scart -3cinch - scart . Im takyto obraz na CRT v spalni staci, tv pozeraju iba pred spanim...
1) nieco podobne som riesil teraz, mamka chcela objednat novy box od DIGI, kde je moznost nahravania...ale treba pri tom novy prijimac na parabolu a natiahnut dalsi kabel do krabicky ( teda 2x ), z dovodu, aby mohol nahravat, nebudem nejaky technicky zadrhel v tom, ze je potrebne pre sucastne nahravanie a prehravanie, aj ked na jednom MUXe dualny ´tuner´ ?
3) Nebude na chybe skorej kodovanie pisma ? ale to by nesvytlovalo vypadok celych slov ...ale ako zachytny bod by to hadam mohol byt
5) Len mala technicka, mas nastaveny dobry obrazovy pomer stran v boxe ?
Rodicia maju pripojene DIGI HDMI do LCD Samsung a cez Scart na stare CRT Orava a obraz na LCD v pohode, na CRT to vyhadzuje nejake pruhy, ale neviem ci je chyba v obrazovke alebo v tom prenose cez scart -3cinch - scart . Im takyto obraz na CRT v spalni staci, tv pozeraju iba pred spanim...
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Dík za názory.
1) I mnohem obyčejnější jednotunerové DVB-T2 set-top-boxy umožňují sledování programu ze stejného MUXu během nahrávání (mám zkušenosti s Evolveo Omega T2 HD DT-3060 a Strong SRT-8211).
U tohoto si to vysvětluju, že se chtěli vyvarovat výpadkům pří nahrávání, ale nevím.
Zas by ho to, v této cenové kategorii, snad nemělo rozházet (?).
3) Jak jsem koukal, tak tento set-top-box nemá "DVB-T2 ověřeno" certifikát ČRa (nemá ho žádný TechniSat), tak možná nějaká nedokonalost z důvodu tohoto, v interpretaci EPG, resp. SFI (SiehFern INFO)?
5) Zkoušel jsem mnoho nastavení obrazových poměrů, počtu řádek a chování při Zoom, různá % Zoom atd.
Tu HDMI-> D-Sub redukci budu mít až v pondělí, jsem na to zvědav. V první fázi tam potřebuju připojit ten letitý LCD monitor Fujitsu Siemens Scaleo CTM7010 (má jen 1280x1024).
1) I mnohem obyčejnější jednotunerové DVB-T2 set-top-boxy umožňují sledování programu ze stejného MUXu během nahrávání (mám zkušenosti s Evolveo Omega T2 HD DT-3060 a Strong SRT-8211).
U tohoto si to vysvětluju, že se chtěli vyvarovat výpadkům pří nahrávání, ale nevím.
Zas by ho to, v této cenové kategorii, snad nemělo rozházet (?).
3) Jak jsem koukal, tak tento set-top-box nemá "DVB-T2 ověřeno" certifikát ČRa (nemá ho žádný TechniSat), tak možná nějaká nedokonalost z důvodu tohoto, v interpretaci EPG, resp. SFI (SiehFern INFO)?
5) Zkoušel jsem mnoho nastavení obrazových poměrů, počtu řádek a chování při Zoom, různá % Zoom atd.
Tu HDMI-> D-Sub redukci budu mít až v pondělí, jsem na to zvědav. V první fázi tam potřebuju připojit ten letitý LCD monitor Fujitsu Siemens Scaleo CTM7010 (má jen 1280x1024).
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- zlobaTH
- Začátečník
-
K bodu 1 nemam presnejsie poznatky, dvb t2 ani ine boxy som nepouzival ani nevlastnil, kedze byvame v doline a signal tu bol zly, ked sa to zavadzalo, postupne sme presli na DIGI. Ci je to dane SW/firmwerom alebo je to nejaka HW blokacia , netusim
3) zase budem len mutit vodu, mozno ze aj v tom je ten problem, ze to nevie spravne interpretovat dane informacie na text.
5) Pred chvilou som skusil zapnut CRT TV (scart) popri tom ako v obyvacke pozerali LCD ( HDMI), signal na CRT bol celkom OK, akurat ze bol nasilne transformovany z pomeru 16:9 na 4:3 a z vrchnej casti kmitali nejake riadky ( netusim ci chyba pri tom transformovani pomerov alebo je chyba CRT)
3) zase budem len mutit vodu, mozno ze aj v tom je ten problem, ze to nevie spravne interpretovat dane informacie na text.
5) Pred chvilou som skusil zapnut CRT TV (scart) popri tom ako v obyvacke pozerali LCD ( HDMI), signal na CRT bol celkom OK, akurat ze bol nasilne transformovany z pomeru 16:9 na 4:3 a z vrchnej casti kmitali nejake riadky ( netusim ci chyba pri tom transformovani pomerov alebo je chyba CRT)
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS