Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE aktivace

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
werygood
Začátečník
Začátečník

Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy

Příspěvek od werygood »

I kdyby někde jely, stačí to aktivovat přes telefon, prakticky je to výměna hardwaru. Teď jsem to řešil na tátově PC, za osm minut bylo vyřešeno a vše funkční.
yakuzad píše: Je to všechno proti Licenčním podmínkám Microsoftu , takže je jen otázkou času kdy MS zakročí a bude po prdeli .
:D :D :D
Nikdo tu nekličkuje, situace je poměrně jasná. Licenční podmínky MS jsou mi u prde*e, pokud rozhodnutí evropského soudu tvrdí něco jiného. Btw. největší vývar má MS z O365, když už by to chtěli nějak začít řešit (což stejně nezačnou), tak tam.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

taky mám ten pocit, že reálně to MS je úplně jedno a kdyby se většina Windows pirátila, zavírali by nad tím i tak oči, protože to pro ně je v současné době spíš platforma než produkt - platforma, na které můžou vydělávat na cloudových produktech, Windows jsou už jen "launcher".
ono se s MS tohle táhne už od doby Windows Vista Professional, kdy umožnili legální downgrade na XP Pro, jenže k tomu neposkytovali klíče, uživatel si je musel "nějak někde sehnat" a pak to aktivovat ručně - obvykle přes telefon. a na straně MS už to byla solidní díra v jejich aktivačním systému, protože s jakýmkoli klíčem XP Pro šlo aktivovat prakticky neomezený počet stanic - jen bylo třeba to udržovat v "rozumných mezích", aby někde "nepřetekl čítač" - řádově několik aktivací týdně ale byly v pohodě. těch downgradů Vist jsem tenkrát udělal hodně :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malli »

Ahoj, můj známý má problém při instalaci Office 2016. Zkusím popsat problém.

Na alze koupil dvě licence na Office 2016 a chtěl každou licenci použít na jiný počítač. Na obou se ale přihlašuje pod stejným účtem. Na prvním proběhla instalace OK, na druhém už instalace zahlásila chybu, že s účtem je už jedna licence svázána a Office se nenainstaloval. Na druhém PC tedy vytvořil jiný účet, ale instalátor hlásí, že licence už byla použita s jiným účtem a odmítá se nainstalovat.

Neporadí někdo co s tím? Díky.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

volat MS
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE akti

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, s kolegou gůglíme už den a máme v tom zmatek, tak zkusím zde:

Potřebujeme na vmware udělat virtuální stroj sloužící jako doménový řadič (60 userů cca) a nevíme zda můžeme zakoupit windows server 2019 standard OEM (16 core). Nemůžeme najít zda toto OEM dovoluje (hlavně to, že to bude virtuální stroj s GUI).

Díky
sev7n
Nováček
Nováček

Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE aktivace

Příspěvek od sev7n »

Ahoj,
měl jsem W7 a v rámci upgrade zdarma jsem přešel na W10. Když bych teď chtěl přejít na W11 a chtěl udělat čistou instalaci, jaké SN budu zadávat při instalaci? To z W7?
Díky
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Žádné. Aktivuje se to automaticky online.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Mohl by mi někdo doporučit eshop, který prodává legitimní druhotný licence Win10? Ne to čeho je plnej Ebay, klíče za kilo vygenerovaný z nějakých školních multilicencí nebo tak něco.
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

ProLicence.cz

Kupoval jsem tam Office, asi po dvou letech to nešlo aktivovat přes plechovou hubu, napsal jsem jim a poslali mi novou licenci. Můžu doporučit :wink:
Quis custodiet ipsos custodes?
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Ahojte. Par dotazu.

Je v poradku zajistit Windows 10 LTSC 2021 IoT?
Pokud sezenu tento Key z nejakeho Obchodu na fakturu?

Potrebuju ponechat Win 10 pro nekoho kdo existuje na Win 10 uz nejakou dlouhou dobu (starsi osoba), Musi tam mit minimum blikatek (rozhodne ne Copilot a reklamy) a musi mit podporu jinak bude mit uzkostlive stavy.

Win 11 by neudychal. Diky!
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ANO, je :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
TomasX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasX »

Zajímala by mě zkušenost jestli lze bezbolestně bez přeinstalace přepnout běžné W10 Home nebo Pro na ty LTSC IoT ?
Pokud ano, tak by to stálo za úvahu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

TomasX píše: čtv 3. dub 2025, 13:34 Zajímala by mě zkušenost jestli lze bezbolestně bez přeinstalace přepnout běžné W10 Home nebo Pro na ty LTSC IoT ?
Pokud ano, tak by to stálo za úvahu.
nezkoušel jsem, ale LTSC IoT jsou bitově stejný systém jako LTSC Enterprise, má to jen jiné licencování. takže by to mohlo fungovat (nebo nefungovat) obdobně.
Pfizer & Moderna inside
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“