Metro: Exodus

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Re: Metro: Exodus

Příspěvek od ArgCZ »

:lol: :lol:

https://insmart.cz/steam-konci-nova-gen ... -internetu
Je sice pravda, že hráči jsou až děsivě konzervativní „komunita“, ale hry zdarma a nižší ceny stejně nakonec zvítězí, přes veškeré zbytečné ideologické průpovídky o tom, že lidé nechtějí vícero obchodů s hrami. Jde jen o zvyk.
Objeví se několik jedinců, kteří budou dále přísahat věrnost Steamu. Ale podpora platformy, která dlouho nutila vývojářům své podmínky prostřednictvím toho, že byla zkrátka jediná relevantní, začne klesat: konkurence je pro trh dobrá, a to si brzy uvědomí i tento velmi mladý, chaotický trh.
:D ten kluk má pravdu
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

ArgCZ píše:mimochodem jsem to předobjednal na Xboxu ve storu za 1386,-
Tak uzivej. Muj nazor na hrani FPS her na konzolich docela presne vystihl Agraelus: https://youtu.be/T7wWFc6dfkA?t=531

A nevidel bych to tak jednoznacne v tom, ze uzivatele jenom zbytecne panikari.
JohnY píše:Jak je na tom Epic. Monitoruje vás, prodává nebo sdílí vaše soukromé informace s dalšími firmami jako Tencent, pokud chcete refund, věřte že se budou bít co to půjde aby vám ho nevydali, to samé podpora co stojí za úplnou vyliž prdel, celková ochrana platformy. A dál už se mi to nechce vypisovat tak copy pasta:

They have terrible security (80 million accounts were exposed last week)
They have terrible customer service (just google it)
Games are more expensive on Epic due to regional pricing
You can't play games offline
Limited social features
No screenshots
No controller support
They broke EU laws (and still do)
Scummy tactics (you had to tick a box to opt out of emails etc)
They are partially owned by Tencent (a company that sells user data to the Chinese government)
No achievements
No cloud saves
No game forums (many people went to steam for subnautica support)
Epic make you pay the transaction fee when purchasing games (Like this)
They are anti-consumer (They pay for exclusive rights to games to try and force you to use their store)
They can refuse refunds even if you meet the criteria
No reviews
No Linux support

No a to že si prostě zaplatili exkluzivitu Metro Exodus? Mrdat na ně. Místo toho aby se vypracovali nahoru, tak si radši zaplatí, uplatí vývojáře, vydavatele. Takhle hodlají konkurovat Steamu? Haha.

Já mám všechny předchozí Metro hry na Steamu, takže si počkám.

Jo tohle je taky bomba: Epic's TOS (Terms of Service) gives them the right to monetize or use any piece of media involving any game on the Epic store. Meaning they can steal monetization of any let's play, download your clips/screenshots and use them for advertising, or decide to start selling the mods you made for any game on their store, without even having to credit you.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Nuz, drzim im palce. Ziadne metro na EPYC fail store kupovat nebudem. Maju o mojich 60+ eur menej. :)

Vyhody epic store (ziadne niesu) vs vyhody steamu uz su vypisane vyssie.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Shaquille píše: Ja tam porad ten customer-friendly pristup nevidim, kdyz tam Metro neni. Co je na tom prozakaznickeho, byt pro tvurce natolik drahy, ze radeji risknou jinou sluzbu. Kdyby se nejednalo o hru s tolika predobj ($$$), tak by to Steam vubec neresil. Je mraky her, ktere na Steamu nejsou. Ale na tom se evidnentne neshodneme, nechme to byt ))
Snad se alespon shodneme na tom, ze je to dobre, ze nekdo konecne naboural dominanci Steamu...

Jasne, bohatsi ted... ale to ze je Steam drahy se vi roky...
Customer-friendly znamená nabízet kvalitní službu jako takovou. Ne uplácet publishery, aby svoje hry vydávali jen na jednom storu a zákazník neměl na výběr. To je OPAK být customer-friendly. Zvlášť když ta služba (Epic store) nemá žádný užitečný funkce nebo přidanou hodnotu (což se samozřejmě může časem změnit, ale bavíme se o tady a teď).

To že je Steam drahý - to mluvíš o čem? O tom že si bere 30%? To neznamená že je drahý. 30% si berou všichni - GOG, Apple, Google, GMG, MS, Sony..je to industry standard. A mimochodem těch 30% znamená, že můžou story jako GMG/Fanatical/Humble nabízet 20% slevy při vydání pro zákazníky. Takže hry jdou díky tomu často na těchto storech levnější.

Pokud mluvíš o cenách her, tak nečekej, že exkluzivitama na epicu hry zlevněj. V americe si na to u metra hrajou aby trochu vyrovnali backlash, ale u nás je to stejnejch 60 eur.

Jinak já jsem pro aby Epic konkuroval. Aby naboural dominanci steamu. Ale má to dělat lepšíma službama/cenama, né opakem.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Sobo píše:
ArgCZ píše:mimochodem jsem to předobjednal na Xboxu ve storu za 1386,-
Tak uzivej. Muj nazor na hrani FPS her na konzolich docela presne vystihl Agraelus: https://youtu.be/T7wWFc6dfkA?t=531
Vzhledem k tomu že jsem na PS4 Pro dojel 2033 Redux i Last Light Redux tak se nemusíš bát že bych si naběhl, vim do čeho jdu, ale díky za starostlivost. To video si pouštět nebudu, nepotřebuju doupravovat vlastní preference protože jsem předvědčenej o tom že si je dovedu najít sám.
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne pát 1. úno 2019, 16:50, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

TAdy si někdo sedí na vedení... Konkurence je dobrá, ale pokud někdo bere konkurenci někoho, kdo si koupí vyhradná práva na prodej nějaký hry, tak by se nad sebou měl zamyslet :D
Tímhle to začíná....nechci vidět kde to skončí...
Ad ten článek o konci Steamu a ty citace ... ROFL :lol: :lol: :lol:
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Paul píše:
renek1 píše: Ale jaký to má vliv na hraní hry?? Tady je přeci důležitá hra a né to jaký klient ji spouští. Pokud bych měl padesát skvělejch her a každá byla na jiným klientov, tak je mi to pumpička.
Tady je to fakt mimoňov :lol: :lol:
Mimoni jsou spíš lidi co se neinformujou, ale žvatlaj :)
Dobře, tak mě informuj jaký vliv má klient na hraní Metra??
Cintáš si pentle jako Still.Lord, ale nedáš odpověď na co se ptám.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

tiez nechapem aky problem

v konecnom dosledku bude dobre,ak by mal steam normalnu konkurenciu..aspon by sa mohli bit o ceny,popripade o bonusy k hram

dalsia dobra vec je,ze na tom developer zarobi viac,ak si obchod nebude brat velku ciastku

v dnesnej dobe su ludia rozmaznani a kazdy problem je pomaly koniec sveta
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

renek1: Kdyby jsi nebyl tak sebestředně krátkozraký, tak by jsi možná pochopil, o co nám jde.
Třeba ten můj post nad tím tvým.
Ona je konkurence a konkurence, a EFS je bohužel ten negativní případ konkurence :D
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rbclass: Zajímavé, že jsou si lidi schopni za kvalitu i připlatit. Klidně bych si to na Steamu koupil o ten poplatek dráž, než na EFS levnějc.
Ale to tady chápe jen málokdo.
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

Steam ale neni kvalita, steam je binec.
Vždy prodávám i jinde.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

renek1 píše: Dobře, tak mě informuj jaký vliv má klient na hraní Metra??
Steam má ohromnou spoustu funkcí které lidi využívají. Ty je třeba nevyužíváš. To je v pohodě. Ale nediv se, že lidé kteří ano, tak nemají rádi být nuceni platit víc peněz za horší službu, co Epic poskytuje.

Tohle není ani zdaleka seznam všeho:

Obrázek
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Still.Lord píše:renek1: Kdyby jsi nebyl tak sebestředně krátkozraký, tak by jsi možná pochopil, o co nám jde.
Třeba ten můj post nad tím tvým.
Ona je konkurence a konkurence, a EFS je bohužel ten negativní případ konkurence :D
Fíha sebestředně krátkozraký... hmmm to ti muselo dát ale zabrat.
Netušil jsem, že konkurence má vliv na hraní hry Metro (na co jsem se ptal)
Jde tu prostě jen o prskání jedinců, nad nepodstatnou blbostí, která na hraní týhle hry nemá vliv a stejně jí svým pláčem nezmění.
Paul píše:
renek1 píše: Dobře, tak mě informuj jaký vliv má klient na hraní Metra??
Steam má ohromnou spoustu funkcí které lidi využívají. Ty je třeba nevyužíváš. To je v pohodě. Ale nediv se, že lidé kteří ano, tak nemají rádi být nuceni platit víc peněz za horší službu, co Epic poskytuje.
Takže podtrženo a sečteno, na hru o které je tu řeč a její hraní to nemá žádný vliv.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hlavně s počtem prodaných kopíí klesá ten všemi diskutovaný poplatek... Takže velké/dobře prodávané hry, jsou na tom hodně dobře.

renek1: Jsi retard? Nám nejde o hraní, na to nemá vliv žádný klient. Nám jde jen o distribuci hry, chci se svobodně rozhodnout, kde jí koupím (třeba Steam a přímo přes vydavatele...). A né že mi někdo bude nutit něco, co nechci.
Prskání jedinců? Divný že je toho plný internet, ale je to jen pár jedinců.. Nj, ta sebestředná krátkozrakost se jen potvrzuje. "Já nemám problém, proč ho maí ostatní?" :lol:
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Mimochodem, když už se tady někteří kvůli tomu pomalu upalují, víte o možnosti přidat nepatřící hru do steam že?

Docela k posrání tady cokoli číst. Metro nebude na steamu(rok?), tečka, proč tady píšete takové slohy hoven?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ehm a to mi zpřístupní achievementy, odehranou dobu atd? Ne?
Tak já v tom nějak nevidím smysl.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Co ma to, co ty chces spolocne s tym ako funguje realny svet ?

snad si ten "plny internet " nemysli..ze ked sa budu ludia stazovat a vyhrazat sa,ze si to nekupia,tak nieco zmenia ?

nic sa nezmeni..ostanu len tieto "debaty pri pive" :mrgreen:
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rbclass: Možná nic nezměníš, ale určitě dáš najevo, že se ti to nelíbí a nenecháš si srát na hlavu.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Still.Lord píše:rbclass: Možná nic nezměníš, ale určitě dáš najevo, že se ti to nelíbí a nenecháš si srát na hlavu.
ake sranie na hlavu? ved absolutne o nic nejde

btw,novy shop musi mat exkluzivitu,inak nema sancu prerazit a toto nebude jediny titul co vyjde "len" tam..

a to ze ten shop nema taky support ako steam este neznamena,ze nebude mat
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Mě osobně vadí, že bych měl mít další metro mimo steam, zvlášť když mám na steamu předešlá metra.
Navíc co má, respektive nemá Epic navíc.. Nemá diskuzní fórum, nemá cloud na save. Nemá nic. Když by byla alespoň cena na Epic nižší, ale stojí pořád 60e.. A v závěru mi vadí mít další zbytečnou aplikaci v pc.. Vždy se snažím mít vše vylaďené.. Takže jakákoliv další zbytečná apka mi v pc vadí. Sérii metro mám hodně rád, na toto Metro jsem se těšil, ale mám stou chutí si rok počkat a pak si ho koupit ve slevě na steamu.. 8-)
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“