NVIDIA Turing - Info a spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Re: NVIDIA Turing - Info a spekulace

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Vsimaj si jedincov ktori dokazu potopit obe strany. :D

Zhodou nahod vcera som predal 1080ti poseidona, kupil ho typek ktory mal doteraz v pc rtx2080 s ekwb, vraj neskutocne piskala, mala daleko horsie teploty ako poseidon. :D Takyto uspech slavia tie Turingy.

Ak je to niekto tu z fora tak ho zdravim :)
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Já mám teda Asus ROG 2080 Ti OC, provozuji ji na 1770/15600 při 0,8v v tichém režimu a je to nejrychlejší a nejtišší karta, kterou jsem kdy měl. Oproti předchozí MSI GTX 1080 Ti Gaming X je o cca 25% výkonnější a také tišší, cívky nepískají. Když pominu cenu, tak je to výborná karta.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Mr_Trollfan píše:Vsimaj si jedincov ktori dokazu potopit obe strany. :D

Zhodou nahod vcera som predal 1080ti poseidona, kupil ho typek ktory mal doteraz v pc rtx2080 s ekwb, vraj neskutocne piskala, mala daleko horsie teploty ako poseidon. :D Takyto uspech slavia tie Turingy.

Ak je to niekto tu z fora tak ho zdravim :)
Včera jsem se s tím týpkem bavil na FB. Jsem si říkal, co tam bude za kulišárnu, že ji prodává :lol: :lol: Takže říkal, že hrozně pískala jo ? no četl jsem, že mají problém jen FE od Nvidie, ale vlastní návrh od třetích stran nikoliv.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D // MB: MSI MAG X670E Tomahawk // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 4x16GB 6000Mhz@6000 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3080 Gaming X Trio // Storage: Corsair SP510 480GB + Corsair SP510 960GB + Crucial Opal 1100 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: EK Quantum Velocity + EK-Quantum Vector RTX 3080 + SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NeXxXos X-Flow 360 + EK-CoolStream PE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM //
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Problém je obecnýho charkteru u karet s Micron pamětmi, jedno jaké maj PCB či výrobce.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pameti Micron muzou za piskani civek ? :?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne, za to že chcípaj, co se cívek týče tak to je naprostá kusovost, pískat můžou všechny a neni žádný info o tom že by FE obecně řvaly, tohle neni Vega.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Za prve za chcipanim byla priznana vyrobni vada PCB u FE a ne Microny, chcipali i karty se Samsungy a za druhy o chcipani tu nikdo nemluvil, jen ze mu rvali civky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Uff, link na to přiznání a to že chcípaly i se Samsungy? To je pro mne novinka.
brambora81
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brambora81 »

Hladis píše:brambora81:
nVidia:
RTX is NVIDIA’s new platform for hybrid rendering, allowing the combination of rasterization and compute-based techniques with hardware-accelerated ray tracing and deep learning.
Dale Hybrid Ray Tracing in Real-Time https://www.tomshardware.com/reviews/nv ... 801-6.html Dale nikde nic o tom, ze bez RTC to nejde.
Running this algorithm today is entirely possible using the Microsoft D3D12 Raytracing Fallback Layer APIs, which use compute shaders to emulate DirectX Raytracing on devices without native support (and redirect to DXR when driver support is identified)
Samozrejme to jde, problem je vykon
GeForce GTX 1080 Ti can cast about 1.1 billion rays per second in software using its CUDA cores capable of 11.3 FP32 TFLOPs. In comparison, GeForce RTX 2080 Ti can cast about 10 billion rays per second using its 68 RT cores.
Takze mas nejaky zdroj svych tvrzeni nebo nemas, jelikoz nikde to co pises nVidia netvrdi.
ja sem psal o post vyse ze to byla moje chuba a ze ji priznavam :)
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

DOC_ZENITH píše:Problém je obecnýho charkteru u karet s Micron pamětmi, jedno jaké maj PCB či výrobce.
Jak to tedy ze karty uz nechcipaj? Uz tu tuhle teorii sebranou nekde na OC foru zminujes ponekolikate, ale nikdo to nepotvrdil.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Timmah!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Timmah! »

Hladis píše:Tohle ale neni hra, jen uz pomerne stary a jednoduchy demo jmenem Sponza.
Zle som sa vyjadril, myslel som v tom zmysle, ze je to plne raytraceovane v realnom case, cize zrejme by to bolo pouzitelne aj do hry, tak ako ten quake.

Medzicasom typek pridal aj dynamicke svetla:

https://www.youtube.com/watch?v=uEDTtu2 ... e=youtu.be
OLD: Intel Core i9 7940X - 32GB DDR4 3000 MHz - X299 Aorus Gaming 7 - RTX3090 + RTX2080Ti - Samsung 950 Pro 256GB - Samsung 960 Evo 500 GB - Samsung 850 Evo 500GB - Intel 530 Series 240GB - WD Caviar Black 2TB - WD Caviar Green 2TB - AlphaCool Eisbaer 360 - Fractal Design Define R5

NEW: Ryzen 9 7950X - 64GB DDR5 6000 MHz - X670E Hero - 2x RTX 4090 - Samsung 990 Pro 2TB - Kingston KC3000 2TB - Kingston KC3000 1TB - Crucial MX500 4TB - WD Caviar Gold 6TB - Arctic Liquid Freezer 420 ARGB - Fractal Design Define 7XL
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOC_ZENITH píše:Uff, link na to přiznání a to že chcípaly i se Samsungy? To je pro mne novinka.
Neni, uz jsi na to byl upozornovan ze je to hoax a vesele tuhle konspiraci siris zase. :roll:
I want to my RMA too with a New RTX with Samsung Memory. Videos of bugs .... https://www.youtube.com/channel/UCSpoIM ... HX2OHyrOdg
This morning, Wednesday, we hit the ground running and wanted to see if our new 2080 Ti FE with Samsung VRAM had any temperature differences from the previous Micron VRAM card. We turned the test system on, and were not greeted with a POST screen.
https://www.hardocp.com/article/2018/11 ... r_8_hours/ atd...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No dobře tak nikdo nemá nic tak toho necháme, moje chyba, já se omlouvám, věřil jsem v tomhle lidem který jsem požadoval za docela důvěryhodný.
Braňo1977
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Braňo1977 »

Neviete kedy budu recenzie na gtx 1660Ti?
lian li pc-7nb, xeon 1231v3, scythe mugen5, 16gb ddr3 cl9 1600mhz, msi 4060 gaming x nv edition, crucial mx500 500gb, super flower leadex II 80 gold 650w, sound blasterx ae-5, mackie cr3, philips 246e7qdab
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

dneska, bejva to myslim v 15:00 naseho casu :)
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
joraell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joraell »

Jak to tedy vypadá aktuálně s tím DLSS v metru ?
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Latest Metro Exodus update significantly improves DLSS quality, comparison screenshots

https://www.dsogaming.com/articles/late ... reenshots/
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
joraell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joraell »

hnizdo píše:Latest Metro Exodus update significantly improves DLSS quality, comparison screenshots

https://www.dsogaming.com/articles/late ... reenshots/
Jo tohle jsem taky viděl, spíše zda to už někdo otestoval a nebo i jinej web na kterém by to bylo.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Zkusil jsem DLSS ve hre, ale po minute to stejne zase vypnul. Ty chybejici pixely jsou fakt znat, nektere veci jsou uz od pohledu dost rozostrene (ve 1440p), takze moje kvalitativni standardy to nesplnuje. Taky jsem slysel, ze to pry dela blbosti s particle efektama. Mi se stalo, ze to posralo texturu na zbrani, kdyz jsem ji mel pred reflektorem od auta.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
joraell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joraell »

Sobo píše:Zkusil jsem DLSS ve hre, ale po minute to stejne zase vypnul. Ty chybejici pixely jsou fakt znat, nektere veci jsou uz od pohledu dost rozostrene (ve 1440p), takze moje kvalitativni standardy to nesplnuje. Taky jsem slysel, ze to pry dela blbosti s particle efektama. Mi se stalo, ze to posralo texturu na zbrani, kdyz jsem ji mel pred reflektorem od auta.
a testoval jsi to s tim vcerejsim update?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“