DX11, SweetFX Off:
DX11, SweetFX On:
edit// Ještě by to chtělo porovnat se screenem dx12 s ray tracing a DLSS, mohlo by to být zajímavé srovnání, ale to nemohu sloužit, protože mám gtx1070tku
Moderátor: Baneshee

Ty máš vyšší framerate na ultra než na high?GamesPeter píše:
Ultra + RTX average FPS 72,35
Ultra + NO RTX average FPS 76,76
High + RTX average FPS 70,80
High + NO RTX average FPS 93,14

GamesPeter píše:Tak jsem taky testoval v benchmarku na:
ale ve hře jsou větší rozdíly mezi RTX on a RTX off.

Jo prostě to tak vyšlo, že to je o 2 FPS vyšší než na High a to jsem to pro jistotu testoval 2x. Hra vyžaduje větší zapojení CPU, proto s Ryzenem jsi tak dole ve 1080p, možná mírně i 1440p co jsem viděl testy, tak v těchto rozlišení válcuje Ryzen 2700X i stará i5 4c/4t.Paul píše:Ty máš vyšší framerate na ultra než na high?GamesPeter píše:
Ultra + RTX average FPS 72,35
Ultra + NO RTX average FPS 76,76
High + RTX average FPS 70,80
High + NO RTX average FPS 93,14
A trochu mě překvapuje že máš jen o 5fps méně než 2080Ti (high+noRTX). Že by mě tak limitoval Ryzen?

Tak čekal jsem že RTX v Metru Exodus bude stejně náročný jako v BFV, kde to žere cca 60% výkonu a bud hru hrát bez tohoto efektu, ale když jsem RTX zapnul a pak vypnul a testoval jednotlivé scény, tak rozdíly tam jsou velké v nasvícení. Scény jsou správně nasvícené, i když někde jsou rozdíly menší a ve tmě jsou menší v tom, že je tam prostě jak říkáš větší tma. Jinak RTX žere v metru cca 40% max výkonu, většinou i méně co jsem testoval, ale žrout je to pořádný, ale když se podrobně pokocháš tou změnou v nasvícení, tak už nebudeš chtít RTX vypnout. Navíc hra má 24h cyklus a RTX je impementován do nasvícení, takže to má větší smysl než do blbých odrazů jak v BFV.rbclass píše:GamesPeter píše:Tak jsem taky testoval v benchmarku na:
ale ve hře jsou větší rozdíly mezi RTX on a RTX off.
a dost brutalne ..niektore scenerie aj 50%
popritom tam je akurat vacsia tma

Padalo mi to docela často po vydání. Nakonec jsem musel vypnout OC grafiky a měl jsem i problém s CPU, takže jsem byl nucen ještě ladit.rbclass píše:coze? mam default V
ja sa pytam,ci uz vam hra padla..
teraz mi dokonca coruptli savefiles..takze kapitola odznova