Metro: Exodus

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Metro: Exodus

Příspěvek od Still.Lord »

Vypadá v někteých pasážích jinak, než z gameplayu před vydáním...

EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=5jlG3ijSLLo :)
AlterEgo21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AlterEgo21 »

Wiruz píše:po dohrani:
Na Metro moc otevreny, bez pocitu strachu ve venkovnich lokacich, jedina posledni cast byla "Metro".
V otevrenem terenu mi nejak chybela motivace prolezat ty vedlejsi ukoly. Prosel jsem je ale vlastne si rikam proc? Nejak mi to prislo jako Fallout a trochu jsem si rikal proc tam nejsou XP a dalsi level... aha ono to je Metro.

Za me souhlas, Metro a Metro LL jsou neco jineho, kde atmoska strika za kazdym stinem.
V pudovnim Metru byl povrch peklo a clovek se tesil zpet pod zem. Byl si tam vic jistej. Hra to spatna neni ale nejak jsem nedostal ten spravnej strach.
Souhlas, ta poslední část byla nejlepší.
9800X3D | RTX 4090
LG OLED42C21
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

mna to asi 7 hodinach prestalo bavit

dva dni dostr..este som nebol ani na pusti..same keci..nehorazne zly dizajny budov pre mna..

uvidim o tyzden
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Takže po dvojím dohrání Far Cry: New Dawn, jsem se konečně dostal k Metru a první dojem po cca 3hodinách je opravdu pozitivní. Grafika naprosto úžasná, bezvadná atmosféra z který se mi ježí chlupy, příběh bez debat a hratelnost super. Myslím, že mám zas na chvilku vystaráno. Uvidím až odehraju delší kus, ale proti předchozím dílům je to zas kus dál a tak jsem nadšený. :wink:
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Cau dodám svůj koment. Začal jsem na Xbox one X a nekdy v pulce druheho sveta nebo druhe casti mapy nebo jak tomu rikate abych nespoileroval moc, jsem přešel na PC a hrál od začátku znova, jel jsem to v RTX a DLSS (po tom patchi co opravoval to rozmazani) vše na ultra a i ta 2080ti dostavala solidně naprdel, bez DLSS prakticky nehratelné musel bych jít s detailama dolu. Nicméně zážitek nesrovnatelně lepší než na xbox one x co se grafiky týče, "ale záleží" z pohovky ze 3m to až tak nepoznáte ale na 32" u stolu už zásadně. Nicméně co je nutné říci tak na Xbox one X je to špičkové, to z počítače za 10k prostě nevyždímáte (nebo obtížně) to co předvádí Xbox.

Každopádně hrál jsem na obtížnost easy až normal, nemám rád, když se prostě moc zasekávám raději to drtim kosim a ten stealth mě moc nebere. Co je ale zajímavé biť jako odkojenej PC hráč poslední dobou přecházím na gamepady. Skoro 2-3 roky sem na PC nešáhl a teď se vrátil spíš kvuli grafice no a celé Metro jsem odehrál na Xbox Elite controleru pres USB (kvuli odezve) a za sebe jsem spokojen. Jednu pasáž jsem si dal s myší a jako super ale tendence hrozně trhat a tim si rozbít ten cinematic zážitek z konzole mě prostě přešel.

Příběh za mě napohodu, ty animace postav nejsou z nejlepších a jsou takové prkené a ne úplně přirozené. Ale jak je člověk zvyklí prostě z exclusivit na PS4 kde na ten Cinematic zazitek je kladenej velkej duraz tak je trošku víc kritickej. Atmosféra hlavně té pozdější fáze je fakt pekelná, mě to vcuclo pohltilo a vyfluslo až nakonci a to byl i důvod proč jsem jel na lehčí obtížnost proč si kazit zážitek neustálím. Ad to, že nemluví hele vadí nevadí. Já si zvykl a už to nevnímal ale je to pravda někdy to je fakt komické bo ti pokládaj otázky a ty nic, to už je dneska přežitek ale mě by zajímal důvod proč to tak je? Jestli jde o nějakou technickou věc nebo tak. Nebo prostě by to skalní fandové nedali, kdyby začal najednout mluvit a neli hlasem co jim nebude po chuti.

Pozitiva: grafika 4A :), příběh, atmosfera, monstra, uprava zbraní, craftění, loot, doplnovani nekterych naboju i bez ponku, některé scenérie hlavně s RTX jsou dech až kule rvoucí

Negativa: nektere animace postav a obličejů, pohyby sedí více k Ruskému dabingu k tomu AJ už méně, nedodělky - textury použíté z prvního Metra, některé assety prostě nepřipravili a tak máte kámen s texturou 10 let starou a na tom HQ mech. Jeden kmen je 2019 a druhý kmen co leží přes něj je 2010. Na čím větší detaily hrajete tím více je to někde vidět. Speciálně pasáže kde nic neděláte jen probíháte tak tam se šetřili člověkohodiny a použili se staré assety. Ještě to bývá v těch typických Metro věcech tam je to prostě plácnuté ze starého a nikdo to už nepřetexturoval.
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Po novom Nvidia pridava Metro do svojeho bundle.

https://www.techpowerup.com/253283/nvid ... tro-exodus

Super, alza mi dodatocne poslala kod(ked som on poziadal) ku mojej 2080ke co som kupoval, ked este ta akcia nebola. To len tak FYI ak by mal niekto podobnu situaciu...
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

A kdys ji kupoval? Mi k 2070 nedali ani Anthem/BF5... ale ani o jednu hru nemam zajem, tak jsem to neresil. Metro bych bral :-D
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

13.2 som ju bral, Anthem a BF som dostal v ten isty den. Metro dnes, pridali mi to hned obratom ako som im napisal. A mam to rovnako, Metro ma ako jedine zaujima a zrovna to uz mam :-D
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Taky jsem k 2080Ti nedostal nic, ale anthem ani BF bych nechtěl a metro už mám dvakrát :)

Btw už by mohli dementi z deep silveru odebrat Denuovo, hra je cracklá takže jen otravuje nás platící.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

riXo: A muzes mi rict, jakym zpusobem je kontaktovat? Mam jim napsat mail a rict jim, ze jsem nic nedostal, at poslou, ci?
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Pisal som mail, ze Nvidia rozsirila bundle o Metro, tak ze ci mi ho dodatocne poslu. Ale pamatam si, ze niektorym posielali kody na hry az po 14 dnoch.. niekomu tusim az o mesiac. Riesolo sa to tu vo vedlajsom threade.

Uprimne, som cakal odpoved, ze v tom case to nebola sucast bundle a mozem si ist piskat, ale na moje prekvapenie poslali :)

/nex
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ok diky. Grafiku mam teda teprve tyden, ale zkusim se jim ozvat ohledne celeho bundlu, kdyz jsem nedostal nic.

K cpucku jsem hry dostal bez problemu :roll:
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz ti to nebudou chtit poslat, jemne jim naznac, ze bys mohl vratit grafarnu do 14 dni... :roll:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

prave som zistil ze doplnky zbrani sa daju kombinovat

inak to podzemie pri majaku nic pre arachnofobiov :)
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Takže dohráno a klobouk dolů, ten příběh perfektní a hrálo se to samo. Dám to ještě jednou :lol: :lol:
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

co pouzivate za zbrane ? ja sniperku,buldoga a pump gun
snajperka je mocna zbran
zatial som len v Kaspiku
GamesPeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GamesPeter »

Kalacha, brokovnici, sekáče a od tajgy kuš. Škoda, že tu není povinný slot pro revolver, jako to bylo u původního Metra 2033.

Jinak ta sniperka je dobrá, ale jaký idiot ve studiu tam zapomněl udělat možnost zadržet dech. Na dálku s 6x přiblížením je to hrůza střílet, když nemůžeš mít stabilní mušku.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Ako tu niekto spominal,ze mu medzi lokaciami mizne loot,tka to je kvoli udrzbe Aurory
Och, v polke hry zistujem, ze tlacidlom R neberiem len nove party na zbrane,ale aj loot :sigh:
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jdu pro medvídka, jsem v lokaci se spoustou vlaků, a najedno mi začne černat screen...prostě zleva doprava se překresluje obraz černě...tak si říkám "a je to tady, umírá další grafika...", pak se otočím a obraz se zase vyčistí a je normální, a pak pět minut hraju normálně.
Tak si říkám WTF. Umírá mi grafika, nebo to byla nějaká ingame anomálie, nebo mi hrabe? :mrgreen:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Tak dohrano.
Musim rict ze Metro casti i MadMax casti lepsi nez jsem dle ohlasu cekal. V cem ale tentokrat Metro exceluje je vypraveni pribehu. Mistama to byl spis velmi slusny thriller, vcetne scenare i voiceoveru (samozrejme jsem to jel v rustine). Bavilo mne posedavat/postava s lidma a poslouchat jejich pribehy. Taky pribehy odhalene paskami a deniky mely casto zasadni impact. Kdo tohle presel, prisel o pulku hry.

Pokud beru herni a pribehove podani, tak 10/10.
Technicky to je slabsi, mesic trvalo, nez jsem to vubec poprvy spustil (po Win patchich z minuleho utery), DLSS soucasne s HDR totalne a nenastavitelne rozjebe gammu. Hra po ukonceni spadne. Na druhou stranu, behem hrani to nepadlo ani jednou, kdyz nepocitam jeden moment kdy se nesmirne zajimavym zpusobem zblaznil hairworks a z mutantu se stal veliky mnohobarevny hemzivy surrealisticky bad-LSD-trip chuchel, ktery vas chtel sezrat. Svym zpusobem to bylo desivejsi nez original. Bohuzel to nemam nahrany, s HDR nahravat nelze.
RTX dojem velmi pozitivni, dodaval velkou hloubku stinu a kontrastu. Akorat je potreba pokud hrajete na true hdr monitoru nastavit prislusne gammu, protoze ve hre neni HDR slider. Jinak muzou byt tmave sceny cerne, na coz si par lidi stezovalo.

Jako urcite to pojedu znova, vic na stealth.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“