Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Vampire Bloodlines - čeština

Příspěvek od Vlastik80 »

Neví někdo jak na češtinu do Steam verze? Stáhl jsem tu 1.01b tuším (250MB) a nešlo, pak tu v zipu (40MB) a jde, ale textury jsou ko, také nejdou intro videa (kodeky? rozlišení?), vím že kdysi jsem hru hrál, tuším pod Win Vista, ale musel jsem to nějak upravovat, už ale nevím jak a co, díky za rady + za tip na vyšší rozlišení než 1600x1200. :)

PS: Češtiny myslím tuto a tuto. Nevím jak na to, rozbalím do hry (složka hry / Vampire) a hra sice cz (bez dia), ale textury KO - fialové šachovnice... :| (verze hry steam je 1.2)

Edit: Zkusil jsem aplikovat neofi patch 9.4 US a jede to lépe, intro video sice nešlo, ale textury jsou asi lepší a obsahuje nějaká další vylepšení (rozlišení ...), zkusím tam nějak nacpat cz a snad to bude ok (napíšu).

>> Tak videa nejdou (intro jen zvuk), ale rozlišení ok a čeština také zatím ok, tak snad vyřešeno - pro ty kdož by chtěli také tak je to kombinace patche neofi 9.4 US + češtiny v zip - z ní zkopírováno vše mimo cfg, dál jsem s tím zatím nelaboroval.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Re: Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Příspěvek od PaulCZE »

Popisované neduhy bych připsal na vrub nekompatibilitě hry s operačními systémy vyššími, než Windows XP. Nějaká šance tu určitě je:

1) Zobraz si vlastnosti spouštěcího souboru, tedy vampire.exe. V kolonce "Kompatibilita" nastav "Spustit v režimu kompatibility pro Windows XP Service Pack 3".

2) V podkolonce "Nastavení" zatrhni kritéria "Zakázat motivy" a "Zakázat kompozici plochy".

Tento postup mám vyzkoušený na OS Win 7 x64. Zda-li bude fungovat i na novějších OS, netuším.

Dovolím si doplnit ještě pár osobních postřehů.

Volba patche. Existují dnes celkem tři druhy patchů. Oficiální patch verze 1.2, obsahující mnoho chyb, avšak plně hratelný, neoficiální patche wespa5, které jsou ve verzi Plus spíše již modifikacemi, a ortodoxní neoficiální patche Tessery, který drží hru v původních intencích, avšak pokud možno, bez chyb. Verzi 1.2 bych doporučil skutečným znalcům, patche Tessery pak oněm ortodoxním hráčům, kteří nemohou překousnout míru inovace patchů Wernera Spahla, čiže patche posledního zmiňovaného jsou svým konceptem univerzální a skvěle provedené, mohu je doporučit všem, kteří hledají především co největší zábavu.

Čeština a její kombinace s neoficiálními patchi. Zde je potřeba být ostražitý, neboť Charmerova čeština si s novýmy wespovými patchi (přirozeně, ani těmi od Tessery) nebude tak docela rozumět. Jde o to, že čeština je naroubovaná (ano, tento termín použil i její tvůrce) na patchi 3.5. Skrze své stáří (2007) obsahuje tudíž zastaralé a neaktuální zdrojové soubory, které nejsou tak docela kompatibilní se soubory posledních patchů, čímž vznikají ve hře poměrně nepříjemné chyby.

Změna rozlišení. Existuje utilita pro změnu parametrů zobrazení, nazývá se "ResPatch" a je součástí Plus patchů wespa5.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Pod Windows 10 x64 jsou první 2 kroky víceméně nanic. Vyzkoušeno...

Další je asi jak je napsáno - čeština neuměle nacpána na patch 9.4 dělá to, že texty jsou víceméně česky, ale občas je text i anglicky, dále ale tento patch umožňuje libovolné rozlišení (max nativ) a také zlepšuje tuším textury a nějaké další věci, ale kombinací cz a tohoto patche je hra celkem v hratelné podobě, alespoň zatím - odehrán jen kousek. Chtělo by to někoho kdo by sesmolil cz pro steam verzi s nejlepšími módy/úpravami a bylo by to asi nejlepší, zkusím napsat lidem co dělají cz do her, ale iluze si nedělám, tohle není horké zboží jako Tomb Raider 2016 apod... :|
VioletLangdo
Nováček
Nováček

Příspěvek od VioletLangdo »

Chtěla bych se zeptat, zda-li jsi to nakonec vyřešil. Já zkoušela několik způsobů a ta čeština mi prostě pořád nefunguje.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Skúšal niekto unofficial patch? Vylepšuje aj grafiku? Rozumie si s češtinou?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Co je psano v tech postech nad tebou ?
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Snáď vieš čítať

kedze je uz aj nova cestina(2018 ,sedi s neoficialnym patchom 10.0) a aj novy patch 10.3 (2019)

edit:tak som to dal dokopy a zda sa,ze to ide OK
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“