kvalita AOC
Moderátor: maXXmilian
- knedla
- Začátečník

-
kvalita AOC
Ahoj. Chtěl jsem se zeptat uživatelů monitorů AOC jak jsou spokojeni. Když jsem začínal s PC před mnoha a mnoha lety v éře CRT a začátky LCD, tak značka AOC byla naprosto katastrofální co týkalo kvality obrazu. Ta nedůvěra se mě drží dodnes. Teď se mi celkem líbí AOC C27G1 a nevím jestli za těch 20 - 30 let je už kvalita srovnatelná s LG, Beng, Samsung atd. Děkuji za vaše postřehy.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
- racecar
- Středně pokročilý

Re: kvalita AOC
Tie lacne aocy maju problem s mrtvymi pixelmi, plastovym ramom, obcas nejde poriadne zasunut stojan, vadnym podsvietenim (svieti polka obrazu) a zahrievanim pri konektoroch.
Tiez nemusis mat nic z toho. Zalezi na aky kus natrafis.
Tiez nemusis mat nic z toho. Zalezi na aky kus natrafis.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Riku
- Začátečník

Měl jsem levnej AOC I2481FXH a ten byl dobrej, žádnej mrtvej pixel, podsvícení dobrý a skoro nulovej BLB. Kvalita zpracování podstavce na pováženou, ale za ty prachy v pohodě.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hexik21
- Mírně pokročilý

Vlastnil jsem AOC AG271QG přes rok a půl. Naprosto v pořádku, jediná menší vada bylo BLB v pravém dolním rohu, krásný barvy a skvělé pozorovací úhly, BLB když si hrál například Aliena nebylo pozorovatelné.
Před pár měsíci jsem pořídil AOC AG352UCG6 oproti předchozí 27 má monitor horší barvy (Kalibraci jsem ale neprováděl) a výraznější BLB přijde mi, že je v každém rohu na druhou stranu 4K, 120hz panel,G-sync a 35 palcová potvora převyšuje výrazně zápory.
Za mě tedy spokojenost
Před pár měsíci jsem pořídil AOC AG352UCG6 oproti předchozí 27 má monitor horší barvy (Kalibraci jsem ale neprováděl) a výraznější BLB přijde mi, že je v každém rohu na druhou stranu 4K, 120hz panel,G-sync a 35 palcová potvora převyšuje výrazně zápory.
Za mě tedy spokojenost
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K ted kupovanej uplne novej a ten se povedl jak kvalitou zoracovani tak i neskutecne paradni display.Ja bych rekl ze uz se zlepsily.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- knedla
- Začátečník

-
Tak vypadá to asi líp než v minulosti, ale riziko vadných pixlů a podsvícení tu nejspíš pořád je reálné. Nevím jestli radči nepřiplatit za MSI Gaming Optix.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
- michal3d
- Začátečník

Tak ono pri LCD na tom od koho kupuješ monitor až tolko nezáleží pokiaľ ide o samotnú kvalitu obrazu, kedže tých panelov vyrába len pár výrobcov ale samotné monitory robí milión. V konečnom dôsledku jeden a ten istý panel najdeš v x monitoroch od rôznych výrobcov. Samozrejme potenciálne si niekto môže vybaviť lepšie kusy tých panelov, presnejšiu kalibráciu a pod. ale v zásade je to stále ten istý panel. Potom jeho najväčší vplyv je práve na kvalitu spracovania zvyšku, čiže stojan, tlačítka, ovládanie, softvér, záruka a pod.
Každopádne konkrétne k AOC, tak ja mám skúsenosti s 13 kusmi AOC i2269vwm a zhrnul by som to asi takto:
1) obraz moc pekný obzvlášť za tú cenu, ale to si myslím bude platiť pre mnoho dalších IPS monitorov s danými parametrami
2) čo sa presnosti farieb týka, nemám to ako exaktne zmerať, ale povedal by som že skalibrované sú obzvlášť s ohľadom na cenu perfektne, čo dokladá aj to že aspoň letmým pohľadom som si nevšimol žiaden rozdiel s pomedzi tých 13 kusov, proste každý má rovnaký obraz +/-
3) 1 kus z tých 13-tich po nejakom mesiaci vykazoval chybu obrazu (výpadok jednej rady pixelov, čo sa prejavovalo tým že vytvorili farebnú čiaru cez celú obrazovku), poslalo sa na reklamáciu a vymenili za nový kus, ktorý je už OK, všetky ostatné držia zatím a už majú viac ako rok
4) čo sa vady podsvietenia týka, tak všetky kusy sú OK možno tak s výnimkou 2-3 kusov, na ktorých malinko v nejakom rohu presvitá už toľko že je to už bežne pozorovateľné, ale všetky sú myslím s ohľadom na cenu super aj v tomto ohľade. Na žiadnom nie sú vidieť vady podsvietenia na svetlejších farbách, to čo popisujem platí len pre čiernu plochu.
5) čo sa týka kvality samotného spracovania, tam už je to horšie, od pohľadu pôsobí v mnohých ohľadoch lacno, stojan na niektorých nejde poriadne dotiahnuť a kývu sa, niektoré stoja malinko nakrivo. No je jednoducho vidieť že v tomto ohľade sa šetrilo. Tak isto jak je okraj okolo toho bezrámového displeju, tak tam sú nerovnomerné medzery, niekde to odstáva viac, niekde menej.
6) monitor v danej cene prekvapí bohatou možnosťou pripojenia, 2xHDMI + 1xDP
7) na žiadnom som si nevšimol mrtvý pixel/subpixel, ale pochopitelne som to neštudoval, možno jeden kus som pozrel podrobnejšie, ostatné len čo som na nich niečo robil, tak som si ničoho nevšimol.
Takže celkovo by som povedal že s ohľadom na cenu sú to fajn monitory, otázka jak majú spravené tie drahšie kusy. Pri tých najlacnejších sa asi fakt nedá čakať perfektné spracovanie napr.
Nicméne pre porovnanie napr. HP P240va je síce o niečo drahší, ale je aj väčší a ten má obraz taký istý, ale konštrukciu má daleko lepšie spracovanú. A to jak po vizuálnej stránke, kde monitor už nepôsobí lacným dojmom, tak aj po stránke pevnosti a proste obecne pocitu z toho monitora.
Každopádne konkrétne k AOC, tak ja mám skúsenosti s 13 kusmi AOC i2269vwm a zhrnul by som to asi takto:
1) obraz moc pekný obzvlášť za tú cenu, ale to si myslím bude platiť pre mnoho dalších IPS monitorov s danými parametrami
2) čo sa presnosti farieb týka, nemám to ako exaktne zmerať, ale povedal by som že skalibrované sú obzvlášť s ohľadom na cenu perfektne, čo dokladá aj to že aspoň letmým pohľadom som si nevšimol žiaden rozdiel s pomedzi tých 13 kusov, proste každý má rovnaký obraz +/-
3) 1 kus z tých 13-tich po nejakom mesiaci vykazoval chybu obrazu (výpadok jednej rady pixelov, čo sa prejavovalo tým že vytvorili farebnú čiaru cez celú obrazovku), poslalo sa na reklamáciu a vymenili za nový kus, ktorý je už OK, všetky ostatné držia zatím a už majú viac ako rok
4) čo sa vady podsvietenia týka, tak všetky kusy sú OK možno tak s výnimkou 2-3 kusov, na ktorých malinko v nejakom rohu presvitá už toľko že je to už bežne pozorovateľné, ale všetky sú myslím s ohľadom na cenu super aj v tomto ohľade. Na žiadnom nie sú vidieť vady podsvietenia na svetlejších farbách, to čo popisujem platí len pre čiernu plochu.
5) čo sa týka kvality samotného spracovania, tam už je to horšie, od pohľadu pôsobí v mnohých ohľadoch lacno, stojan na niektorých nejde poriadne dotiahnuť a kývu sa, niektoré stoja malinko nakrivo. No je jednoducho vidieť že v tomto ohľade sa šetrilo. Tak isto jak je okraj okolo toho bezrámového displeju, tak tam sú nerovnomerné medzery, niekde to odstáva viac, niekde menej.
6) monitor v danej cene prekvapí bohatou možnosťou pripojenia, 2xHDMI + 1xDP
7) na žiadnom som si nevšimol mrtvý pixel/subpixel, ale pochopitelne som to neštudoval, možno jeden kus som pozrel podrobnejšie, ostatné len čo som na nich niečo robil, tak som si ničoho nevšimol.
Takže celkovo by som povedal že s ohľadom na cenu sú to fajn monitory, otázka jak majú spravené tie drahšie kusy. Pri tých najlacnejších sa asi fakt nedá čakať perfektné spracovanie napr.
Nicméne pre porovnanie napr. HP P240va je síce o niečo drahší, ale je aj väčší a ten má obraz taký istý, ale konštrukciu má daleko lepšie spracovanú. A to jak po vizuálnej stránke, kde monitor už nepôsobí lacným dojmom, tak aj po stránke pevnosti a proste obecne pocitu z toho monitora.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Mam AOC AG322QCX, kvalita zpracovani je srovnatelna s jinymi panely (mel jsem 10 let ruzne 30" Delly). Panel Samsung. Stojan drzi perfektne, monitor se ani nehne, da se zvedat, natacet. I kdyz uz visi na zdi, tak stojan byl bez problemu.
Vyborne to popsal michal3d (+1). Od nejnizsich rad asi nejde ocekavat zazraky, ale to obecne od zadne znacky...
Vyborne to popsal michal3d (+1). Od nejnizsich rad asi nejde ocekavat zazraky, ale to obecne od zadne znacky...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- michal3d
- Začátečník

Jo ja verím tomu že tie drahšie majú spracované už štandardne ako ostatné značky. Ale treba si povedať že ten AOC i2269vwm je jednoducho pecka za tú cenu, to stálo myslím 105 €, 22", IPS, FullHD, 2xHDMI, 1xDP, repro, to je proste bezkonkurenčná ponuka. A ja sám som bol šokovaný tou kvalitou obrazu a hlavne kalibráciou, proste ako čo sa samotného obrazu týka tomu nemám čo vytknúť a za tú cenu fakt super kúpa keď sa pozerá naozaj na cenu.
Ale samozrejme že keď chce niekto niečo viac, aby to malo aj nejaké rozsiahlejšie možnosti polohovania a kvalitu celkového spracovania, tak si musí priplatiť, obzvlášť za ten stojan si výrobcovia dajú docela dosť zaplatiť.
Ale samozrejme že keď chce niekto niečo viac, aby to malo aj nejaké rozsiahlejšie možnosti polohovania a kvalitu celkového spracovania, tak si musí priplatiť, obzvlášť za ten stojan si výrobcovia dajú docela dosť zaplatiť.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
- karel88l
- Začátečník

AOC byl driv odpad,dneska delaji monitory s hodne dobrym pomerem cena/vykon.Vzdycky ale zalezi co je tam za panel a elektroniku.Jak tu bylo receno,muzes v podstate koupit jeden a ten samy monitor od nekolika vyrobcu a lisit se to bude v podstate jen kastli.