Zvysenie dosahu 2 wifi sieti
Moderátor: Don
- rbclass
- Žlutá karta

-
Zvysenie dosahu 2 wifi sieti
Zdar
chcem si rozsirit wifi na dvor ku domu. Staci nejaky repeater na to? Hladam nejake lacne(levne) riesenie max do 30€
Budem brat z alzy
Potesila by aj moznost,omedzit rychlost prenosu
Poprosim o linky na konkretne zariadenia.Dobre by bolo aj nejaky strucny navod ako to nastavit.
edit potrebujem rozsirit dve wifiny..jednu hlavnu ,druhu quest
Diky za tipy
chcem si rozsirit wifi na dvor ku domu. Staci nejaky repeater na to? Hladam nejake lacne(levne) riesenie max do 30€
Budem brat z alzy
Potesila by aj moznost,omedzit rychlost prenosu
Poprosim o linky na konkretne zariadenia.Dobre by bolo aj nejaky strucny navod ako to nastavit.
edit potrebujem rozsirit dve wifiny..jednu hlavnu ,druhu quest
Diky za tipy
Naposledy upravil(a) rbclass dne stř 27. bře 2019, 21:19, celkem upraveno 2 x.
- werygood
- Začátečník

Re: Zvysenie dosahu wifi
Mám necelé dva roky tento a funguje OK - https://www.czc.cz/tp-link-tl-wa855re/184043/produkt . První nastavení je přes LAN kabel, poté se dá ovládat přes wifi pomocí Android aplikace. Nastavovat nebylo moc co, nastavilo se to skoro celé samo, jen jsem vybral svou wifi, zadal heslo a fungovalo to. Na hlavním routeru jsem pro repeater pak nastavil statickou IP. Co se omezení rychlosti přenosu, to myslím nešlo...
- rbclass
- Žlutá karta

-
Staticku IP v hlavnom routry je potrebne ? Nestaci to nechat tak ako to je ? tj dhcp
Siet z toho extanderu bude ta ista ako povodna wifi? tj.nebude sa to prepajat za jazdy ?
Siet z toho extanderu bude ta ista ako povodna wifi? tj.nebude sa to prepajat za jazdy ?
- werygood
- Začátečník

Popravde nevim, ja to tak nastavil a jede to. Myslel jsem jako statickou IP pro jednu konkretni MAC adresu, zbytek mam taky automaticky.
Jsou to dve site pod stejnym SSID, na jinem kanale. Tak to ale imho funguje vsude, zarizeni se prepojuji automaticky podle sily signalu. Nikdy jsem ten moment ale nijak nezaregistroval.
//ted si nejsem jisty, zda jsou opravdu na jinem kanale a nebo na stejnem. Zjistim, az budu zas u rodicu
Jsou to dve site pod stejnym SSID, na jinem kanale. Tak to ale imho funguje vsude, zarizeni se prepojuji automaticky podle sily signalu. Nikdy jsem ten moment ale nijak nezaregistroval.
//ted si nejsem jisty, zda jsou opravdu na jinem kanale a nebo na stejnem. Zjistim, az budu zas u rodicu
- rbclass
- Žlutá karta

-
Tak som to trochu skumal. Musel by som nastavit staticku IP pre ten extander,to by nebol problem a potom v hlavnou routry este omedzit bandwitch na tu IP adresu..Tym padom by ten extender bol limitovany hlavnym roterom.
Este budem potrebovat urobit guest siet,ale to si asi tiez nejak nastavim.
btw..ten extander bude vonku pod strechou,tj mraz,vlhkost..snad mu to nebude vadit
Este budem potrebovat urobit guest siet,ale to si asi tiez nejak nastavim.
btw..ten extander bude vonku pod strechou,tj mraz,vlhkost..snad mu to nebude vadit
- rbclass
- Žlutá karta

-
citam o tom expandry ze dokaze zosilnit len jednu wifi..ja potrebujem zosilnit 2 siete..hlavnu a quest
tak to nebude ono
tak to nebude ono
- zsdx
- Začátečník

-
Re: Zvysenie dosahu 2 wifi sieti
Holt koupis dva nebo tam dotahnes kabel a das AP/router co guest sit umi.
Az tak bych to nehrotil a dal tam vyrazenou nanostationu.
Az tak bych to nehrotil a dal tam vyrazenou nanostationu.
- rbclass
- Žlutá karta

-
Tak snad existuje extander co vie zosilnit 2 siete.
Tento TP link co mi poradil werygood vie tiez guest siet..akurat ju ale zrejme nevie limitovat..a to je pre mna dost dolezite
edit..
asi som pako,ale teraz ma napadlo,ze na hlavnom routry dokazem limitovat kazdeho klienta cez jeho IP..
a tak by som nepotreboval vytvarat ziadny guest na hlavnom routry,ale stacilo by limitnut IP tohto extendera a na nom potom vytvorit guest siet..ktora by bola taktiez limitovana
Tento TP link co mi poradil werygood vie tiez guest siet..akurat ju ale zrejme nevie limitovat..a to je pre mna dost dolezite
edit..
asi som pako,ale teraz ma napadlo,ze na hlavnom routry dokazem limitovat kazdeho klienta cez jeho IP..
a tak by som nepotreboval vytvarat ziadny guest na hlavnom routry,ale stacilo by limitnut IP tohto extendera a na nom potom vytvorit guest siet..ktora by bola taktiez limitovana
- werygood
- Začátečník

Z toho, co pises, mi prijde, ze to nemas na domaci pouziti... jestli ti tam bude viset hodne klientu, uz by to nemuselo stacit vubec...
- rbclass
- Žlutá karta

-
mam to pre seba na dvor,ale ten quest by siel do krcmy (hospody)
mladych ludi tam moc nechodi..takze ratam max 5 klientov
mladych ludi tam moc nechodi..takze ratam max 5 klientov
- rbclass
- Žlutá karta

-
Znovu sa vraciam k rozsireniu 2 sieti.
Cize na hlavnom routry mam 2 wifi. hlavnu a guest. Tieto 2 wifi potrebujem rozsirit na dvor .
Da sa pomocou tohto toto doisahnut aj bez toho,aby som musel tahat na dvor kabel ?
https://www.alza.sk/zyxel-wap3205-v3-d4564235.htm
Ak ano,ako ?
Cize na hlavnom routry mam 2 wifi. hlavnu a guest. Tieto 2 wifi potrebujem rozsirit na dvor .
Da sa pomocou tohto toto doisahnut aj bez toho,aby som musel tahat na dvor kabel ?
https://www.alza.sk/zyxel-wap3205-v3-d4564235.htm
Ak ano,ako ?
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Mraz a predevsim vlkost vadit bude... Tohle s domacima hrackama nevyresis.rbclass píše:btw..ten extander bude vonku pod strechou,tj mraz,vlhkost..snad mu to nebude vadit
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- rbclass
- Žlutá karta

-
ok,tak to pojde do miestonosti hned vedla dvora..v tom nie je problem..
skor ma zaujima ta posledna otazka co som polozil
ake zariadenie mi zvacsi 2 wifi siete
skor ma zaujima ta posledna otazka co som polozil
ake zariadenie mi zvacsi 2 wifi siete
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle zadny uplne obycejny repeater neudela.
Bud budes muset vymenit i stavajici AP, nebo se alespon podivat jestli podporuje OpenWRT
https://openwrt.org/docs/guide-user/net ... d-repeater
A koupit jakekoliv druhe zarizeni ktere ho podporuje take
Bud budes muset vymenit i stavajici AP, nebo se alespon podivat jestli podporuje OpenWRT
https://openwrt.org/docs/guide-user/net ... d-repeater
A koupit jakekoliv druhe zarizeni ktere ho podporuje take
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- rbclass
- Žlutá karta

-
aha,cize najjednoduchsie je kupit 2x https://www.czc.cz/tp-link-tl-wa855re/184043/produkt
- zsdx
- Začátečník

-
Tedy po 24h vymysleni jsi prijal radu z meho postu? 
- rbclass
- Žlutá karta

-
inak to asi za rozumne prachy nepojde