Paul píše: a najedno mi začne černat screen...prostě zleva doprava se překresluje obraz černě...tak si říkám "a je to tady, umírá další grafika...", pak se otočím a obraz se zase vyčistí a je normální
Toto iste sa mi tiez raz stalo.. zrazu bol cely obraz cierno/sedy ale prestalo to a videl som to len raz.
Este jedna lokacia, kde mi pocas celej hry robilo artefakty sposobene vysokym OC bolo tuto, tak mozes tiez skusit:
Posledna cast bola teda dost easy..hlavne s railgunom
hnizdo píše:Tak dohrano.
kdyz nepocitam jeden moment kdy se nesmirne zajimavym zpusobem zblaznil hairworks a z mutantu se stal veliky mnohobarevny hemzivy surrealisticky bad-LSD-trip chuchel, ktery vas chtel sezrat. Svym zpusobem to bylo desivejsi nez original.
riXo píše:
Toto iste sa mi tiez raz stalo.. zrazu bol cely obraz cierno/sedy ale prestalo to a videl som to len raz.
Este jedna lokacia, kde mi pocas celej hry robilo artefakty sposobene vysokym OC bolo tuto, tak mozes tiez skusit:
Zajímavé. Až se tam dostanu tak jsem zvědav jestli mi to taky bude artefaktovat
Ale jsem rád, že nejsem jedinej komu se tenhle bizárek stal. Jinak jsem pak hrál pár hodin a bez problému.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Takže dohráno třikrát s oběma konci. Dávám 9/10 a to jen proto, že bych klidně bral dvakrát tak dlouhou hru, ale jinak by to za mě bylo 10/10, protože jsem se dobře bavil, grafika super a ten příběh jak už jsem psal, je zbytečné komentovat. Za celou dobu hraní jsem neměl sebemenší Bug nebo cokoliv co by mě omezovalo. No víc takových her. Chtělo by to pokračování.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Dohráno, za mě 9/10. Chyb by se našla spousta, nemluvně artyom bylo přesně tak dementní rozhodnutí jak jsem čekal že bude, ale ta perfektní atmosféra, grafika, gameplay a melancholický východoevropský ladění ten zážitek hodně vytahuje. Od Stalkera CoP asi nejlepší střílečka.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Dohrano. Hra za celou dobu ani jednou nespadla, za to +. Jinak jsem uz asi starej, ale infantilni pribeh "jeeee milacku, ty zijes" mi zazitek vylozene kazil... dohral uz jsem spise z nudy. Atmosfera misty paradni (hlavne mimo povrch), grafika excelentni, zvukove za me nic moc.
za mne 65%
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Ještě před vydáním únorové akce Metro Exodus spustil vydavatel tohoto titulu, společnost Koch Media, obrovskou kontroverzi, když změnil způsob distribuce digitální PC verze hry. Ta byla původně plánována pro Steam, ale nakonec vyšla exkluzivně na Epic Games Store.
Mnozí hráči byli tímto krokem doslova rozzlobeni a slibovali bojkot Metro Exodus. Že to nakonec nebylo tak žhavé, dokládá sám vydavatel, který v rámci prezentace Epic Storu na Game Developers Conference uvedl, že prodeje PC verze na této platformě jsou 2,5krát vyšší než prodeje předchozího dílu Metro: Last Light na Steamu ve srovnatelném časovém období.
Přesná čísla nejsou zatím k dispozici, ovšem ukazuje se, že změna distribuční platformy hře neuškodila. To je dobrá zpráva pro ostatní autory a vydavatele, kteří se hromadně uchylují právě k Epic Storu s vidinou nižší provize, kterou obchodu v porovnání se Steamem musí platit.
2.5x je dost slabej výsledek, když byl hype mnohem větší (E3 prezentačky na MS stage..) a počítaj do toho nepochybně i krabice, kde lidem vnutili aktivaci na epicu taky. Srovnávat 2013 a 2019..
Kdyby to číslo bylo skutečně impresivní, tak by ho zveřejnili rovnou, stejně jako zveřejnili 4 mega staženejch subnautic.
Jinak zajímavější zpráva je, že konečně vyšel patch co přidává new game+, dev commentary a spoustu oprav včetně lepší podpory gamepadu. Škoda že tam tenhle patch nebyl při vydání.
Bylo víc než jasný, že ten kdo Metro chce tak ho koupí ať je distribuován kdekoliv. To, že údajně početná skupina chtěla bojkotovat nákup týhle hry a brblala je jen bublina, která splaskla.
Jen blázen by tomu dával váhu. A ti, co chtějí čekat na Steam, tak ať čekaj, alespoň i za ten rok bude Metro opět v kurzu a vydělá další prachy.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
to vubec nejsou vetsi prodeje na epic store, vzdyt presmerovali veskery klice ze steamu k sobe, i ty krabicovy verze, takze v podstate tezi z reklamy na steamu zadarmo, "2,5x vic" je udaj uplne o nicem. Jsem zvedavej na ty ostatni hry, jako treba detroit nebo beyond two souls, satisfactory atd, kdyz treba factorio ze stejnyho zanru prodalo hodne pres milion kopii na steamu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Nechcete si tyhle nesmysly resit jinde? Tyhle srdceryvne vylevy jsou uplne o nicem... Jde o love, nic vic, nic min. A nadavat na Epic je ultra ulet uz uplne, za co ten muze? Ze si vyvojari vezmou prachy za exkluzivitu a prijmou lepsi podminky, nez nabizi Steam? Money talks, hraci jsou kazdemu u prdele, je to business jako jakykoli jiny.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Tak jsem za zimu dal RDR1, pak navázal RDR2, který jsem před dvěma měsíci dohrál (resp. 87%, ty collectibles fakt nehledám.... zatim) a jelikož jsem věděl, že bude vycházet tohle, tak jsem si řekl, že v rámci vnoření se do univerza to vezmu od začátku.
Takže za poslední měsíc jsem dal 2033, který jsem hrál, když vyšlo, tak teď jsem ho dal v redux verzi. Hned na to jsem šel poprvé v životě Last Light - obě ty hry naprosto fantatický s nedostižnou atmosférou. A před chvílí jsem dohrál Exodus a jsem naprosto nadšenej. Je to přesně ten typ hry, kterej mi vyhovuje, nikdo mě nikam nežene, všechno si můžu projít, prohlídnout, rozhodnout se, jakym stylem to budu hrát. Navíc postapo survival, jeden z mých nejoblíbenějších žánrů.
Atmosféra nemá konkurenci, audiovizuál je taky prvotřídní, a to i u prvních dvou her i v dnešní době. Opět jsem se přesvědčil, že nic člověka nevtáhne do hry víc, než pořádná grafika a ozvučení. Tyhle dvě věci dokážou kolikrát přikrejt i slabší příběh, ale já se prostě neponořim do hry, pokud blbě vypadá, má nedotažený animace, nebo blbý zvuky. Tady jsou kolikrát u npc animace horší, ale animace hl. postavy jsou dokonalý - lezení po žebříku, plazení, zdolávání překážek - tohle všechno člověka vtahuje, alespoň já to tak mám.
Dost se mi líbí, jak mistrně v těch dvou větších mapách dokázali v člověku navodit dojem, že hraje open world, přičemž ta hra je vlastně striktně lineární tak, jako předchozí díly. Další věc, která se líbí, je vybalancovaná obtížnost a dávkování akce. Kolikrát díky skvělejm zvukům člověk čeká nějakej průser a půl hodiny se nestane nic. A pak se naopak stane něco někde, kde to člověk vůbec nečeká.
Pocit ze zbraní perfektní, zvuky zbraní správně hutný, stealth mechaniky taky skvělý, fakt nemám asi nic zásadního, co bych hře vytknul. Asi jak už tady padlo, u tohohle rozsáhlejšího dílu toho Artyoma mohli rozmluvit, ale nijak zásadní problém s tím nemám, navíc když je jeho hlas slyšet v loadovacích obrazovkách.
Hra mi za celou dobu hraní ani jednou nespadla, nicméně zátěžovej test na sestavu celkej služnej. Karta chodila běžně na 70°, jedno jádro cpu občas taky poskočilo na 70, jinak se všech šest jader motalo kolem 65°. Všechny ostatní hry mi kartu dostanou max na 65°, cpu 55, výjimečně 60°. Hrál jsem na sestavě v podpisu 2560x1080 (21:9), ultra, rtx high, tesselation/physx/hairworks ON, a měl jsem zapnutej half sync, což na 144 Hz monitoru znamenalo, že jsem hrál v 72 fps v sync. Občas to spadlo dolů, nicméně 144 Hz monitor stuttering/tearing spolehlivě vykreje, takže mi to zážitek nijak nekazilo. Nejnáročnější je jednoznačně Taiga, tam byly místa, kde mi to spadlo na 50 fps. Ten benchmark je z Taigy a zase tak neobjektivní není, velice správně ho zasadili do graficky nejnáročnější části hry.
Každopádně za mě jedna z nejlepších her, co jsem kdy hrál. Mám rád tyhle hry, kde je třeba rozvážnější postup, musim sledovat zdroje v rámci přežití.. Neřikám, že je to tady něco složitýho, ale ta imerse je tam neskutečná. Budu hodně dlouho vzpomínat na to, jak jsem za jeden měsíc dal všechny tři Metra v řadě - bylo to úžasný. Už jen jak po těch dvou hrách v tunelech najednou člověk vyleze na povrch - jak jsem to fakt hrál ihned po sobě, tak atmosféra fakt jedinečná.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Shaquille píše:Nechcete si tyhle nesmysly resit jinde? Tyhle srdceryvne vylevy jsou uplne o nicem... Jde o love, nic vic, nic min. A nadavat na Epic je ultra ulet uz uplne, za co ten muze? Ze si vyvojari vezmou prachy za exkluzivitu a prijmou lepsi podminky, nez nabizi Steam? Money talks, hraci jsou kazdemu u prdele, je to business jako jakykoli jiny.
proc to resime? protoze ten obchod je proste na hovno... ve svetle epicu je uplay najednou vyborny klient