Názor na upgrade

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Názor na upgrade

Příspěvek od Lajnhard »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak se hardweroví znalci tváří na upgrady pc, kdy se vymění jen pár komponent.

5 let staré PC kterému jsem dva roky zpátky měnil grafiku a přidal SSD(windows) k HDD. Všechno běží jak má, tak jsem přemýšlel jen o koupi základní desky, k tomu nový procesor a paměti. Se zbytkem jsem prostě spokojen.

V případě nějaké komplikace bych v budoucnu měnil postupně to co by odcházelo. Hlavní idea je že nechci opět utrácet 30k za nové pc ale lepší výkon potřebuji...

Prosím nějaký návrh na kombinaci CPU, MB a paměti do 15K.

zdroj:Corsair 650W TX V2
gpu: gtx970
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Názor na upgrade

Příspěvek od ToxicTears »

Osobně si myslím, že ty 3-4 měsíce bys mohl počkat na Zen2. Teď by bylo zbytečný asi dělat up na 2 gen Ryzenu a nebo snad Intel. Pak bych sebral nějaký 8 jádro rovnou, otázka kdy budou desky B550, popřípadě B450 tam půjdou a ram jdou cenově dolů, takže možná ani těch 15K nevyužiješ, popřípadě ano, když koupíš novou desku X570.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

Raději bych počkal 1. května co oznámí AMD a až potom bych vybíral. Pokud se potvrdí rumory (a vlhké sny fanoušků AMD), že Ryzen osmijádro za cenu současného ryzenu 2700 (což se pravděpodobně nestane) bude mít lepší herní a výpočetní výkon než v současnosti i9 9900k tak bych neváhal a v tu chvíli bych ji bral. Tady je si potřeba také uvědomit, že v současnosti jsme na prahu představení nové generace konzolí, která by podle rumoru měla mít v sobě právě osmijádrový zen 2, takže v blízké budoucnosti to osmijádro bude užitečné.
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Taky chci podobny upgrade jako ty. A ja teda jsem se rozhodl počkat. Puvodne jsem zamyslel sestijadro Intel i5-9600K, Asus ROG Strix Z390 deska , 2x8GB 3200 DDR4 CL 16 RAM , Chladic vzduch nakou Noctuu s 120 ventilátorem. To nak vychazelo okolo 15000,- vse nove zadnej bazar. Doporucuji chvili počkat pokud chces vykon stejne jako ja na hry.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Děkuji za informace! Alespoň si od toho přemýšlení dám pohov a počkám až přijde nová gen.,tak tu hádám bude spousta nových sestav na shlédnutí tak už se nějakou jen inspiruji.
Ondra.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondra.K »

No jsem rád že tenhle problém řeší i někdo jiný, než já. Taky čekám na uvedení, chci vyměnit svůj i5 4670k a DDR3 - už to prostě moc na nové věci nedostačuje. Taky bych bral i novou desku, paměti a chladič :)
Saan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Saan »

Taky porád koukám na nové komponetny a moc by mne zajímali ty nové procesory od AMD.Na ty staré co jsem měl moc rád nevzpomínám.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Saan píše:Taky porád koukám na nové komponetny a moc by mne zajímali ty nové procesory od AMD.Na ty staré co jsem měl moc rád nevzpomínám.
Když už honíš příspěvky (asi kvůli bazaru), tak aspoň nevytahuj roky starý témata (ne tohle konkrétní, ale víš asi :wink: )...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“