Názor na upgrade
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Lajnhard
- Začátečník

-
Názor na upgrade
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak se hardweroví znalci tváří na upgrady pc, kdy se vymění jen pár komponent.
5 let staré PC kterému jsem dva roky zpátky měnil grafiku a přidal SSD(windows) k HDD. Všechno běží jak má, tak jsem přemýšlel jen o koupi základní desky, k tomu nový procesor a paměti. Se zbytkem jsem prostě spokojen.
V případě nějaké komplikace bych v budoucnu měnil postupně to co by odcházelo. Hlavní idea je že nechci opět utrácet 30k za nové pc ale lepší výkon potřebuji...
Prosím nějaký návrh na kombinaci CPU, MB a paměti do 15K.
zdroj:Corsair 650W TX V2
gpu: gtx970
5 let staré PC kterému jsem dva roky zpátky měnil grafiku a přidal SSD(windows) k HDD. Všechno běží jak má, tak jsem přemýšlel jen o koupi základní desky, k tomu nový procesor a paměti. Se zbytkem jsem prostě spokojen.
V případě nějaké komplikace bych v budoucnu měnil postupně to co by odcházelo. Hlavní idea je že nechci opět utrácet 30k za nové pc ale lepší výkon potřebuji...
Prosím nějaký návrh na kombinaci CPU, MB a paměti do 15K.
zdroj:Corsair 650W TX V2
gpu: gtx970
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Názor na upgrade
Osobně si myslím, že ty 3-4 měsíce bys mohl počkat na Zen2. Teď by bylo zbytečný asi dělat up na 2 gen Ryzenu a nebo snad Intel. Pak bych sebral nějaký 8 jádro rovnou, otázka kdy budou desky B550, popřípadě B450 tam půjdou a ram jdou cenově dolů, takže možná ani těch 15K nevyužiješ, popřípadě ano, když koupíš novou desku X570.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- DAVEmon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Raději bych počkal 1. května co oznámí AMD a až potom bych vybíral. Pokud se potvrdí rumory (a vlhké sny fanoušků AMD), že Ryzen osmijádro za cenu současného ryzenu 2700 (což se pravděpodobně nestane) bude mít lepší herní a výpočetní výkon než v současnosti i9 9900k tak bych neváhal a v tu chvíli bych ji bral. Tady je si potřeba také uvědomit, že v současnosti jsme na prahu představení nové generace konzolí, která by podle rumoru měla mít v sobě právě osmijádrový zen 2, takže v blízké budoucnosti to osmijádro bude užitečné.
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky chci podobny upgrade jako ty. A ja teda jsem se rozhodl počkat. Puvodne jsem zamyslel sestijadro Intel i5-9600K, Asus ROG Strix Z390 deska , 2x8GB 3200 DDR4 CL 16 RAM , Chladic vzduch nakou Noctuu s 120 ventilátorem. To nak vychazelo okolo 15000,- vse nove zadnej bazar. Doporucuji chvili počkat pokud chces vykon stejne jako ja na hry.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- Lajnhard
- Začátečník

-
Děkuji za informace! Alespoň si od toho přemýšlení dám pohov a počkám až přijde nová gen.,tak tu hádám bude spousta nových sestav na shlédnutí tak už se nějakou jen inspiruji.
- Ondra.K
- Začátečník

-
No jsem rád že tenhle problém řeší i někdo jiný, než já. Taky čekám na uvedení, chci vyměnit svůj i5 4670k a DDR3 - už to prostě moc na nové věci nedostačuje. Taky bych bral i novou desku, paměti a chladič 
- Saan
- Nováček

Taky porád koukám na nové komponetny a moc by mne zajímali ty nové procesory od AMD.Na ty staré co jsem měl moc rád nevzpomínám.
- Atapi
- Začátečník

Když už honíš příspěvky (asi kvůli bazaru), tak aspoň nevytahuj roky starý témata (ne tohle konkrétní, ale víš asiSaan píše:Taky porád koukám na nové komponetny a moc by mne zajímali ty nové procesory od AMD.Na ty staré co jsem měl moc rád nevzpomínám.