Assassin's Creed: Unity
Moderátor: Baneshee
- Raikkonen
- Začátečník

-
Re: Assassin's Creed: Unity
Riku - Těžkopádnost ovládání, pohybu a celkově soubojů u Unity je dost výrazná, pokud někdo hrál předtím třeba Black Flag. Tam (a u trojky) to bylo dost zaměřené na akci (až někdy moc), takže u Unity tvůrci na akci ubrali a bohužel to nedopadlo extra slavně, asi nejhůř v celé sérii. Ty matrixové doskoky to byl vážně děs.
karel88l - to prolínání s přítomností je součástí assasina už od prvního dílu, protože to vysvětluje to prožívání vzpomínek v Animu, dlouhodobý souboj assasinů s templáři a hledání aktefaktů první civilizace napříč věky a až do trojky to byl příběh Desmonda a jeho předků. Ve dvojce, Brotherhoodu a trojce mi ten moderní příběh přišel zajímavý, pak už ne, ale to už stejně tvůrci ty prostřihy do současna dost omezili.
Hladis - třeba si ta vylepšení schovávají na další Remaster na nové konzole:-)
karel88l - to prolínání s přítomností je součástí assasina už od prvního dílu, protože to vysvětluje to prožívání vzpomínek v Animu, dlouhodobý souboj assasinů s templáři a hledání aktefaktů první civilizace napříč věky a až do trojky to byl příběh Desmonda a jeho předků. Ve dvojce, Brotherhoodu a trojce mi ten moderní příběh přišel zajímavý, pak už ne, ale to už stejně tvůrci ty prostřihy do současna dost omezili.
Hladis - třeba si ta vylepšení schovávají na další Remaster na nové konzole:-)
- werygood
- Začátečník

Hrál jsem vše do Rogue včetně + Odyssey. Prolínání se současností jsou nejotravnější části hry, bez toho by ten příběh imho mohl v klidu fungovat. Taky mi vždy hodně vadila námořní část, ale to už je asi na chuti každého soudruha. V Odyssey bylo hodně blbé to levelování... mlátit se s jedním vojákem pět minut, to fakt nee. Na Unity jdu za chvíli a už se na to těším.
- Raikkonen
- Začátečník

-
Moderní příběh by tam být nemusel, ale jednička to tak nastavila a až do trojky to myslím fungovalo.
Jestli můžeš, tak zkus nějaký přechozí díl (třeba Rogue) a pak to ovládání srovnej s Unity, imho to byl dost sešup dolů.
Jestli můžeš, tak zkus nějaký přechozí díl (třeba Rogue) a pak to ovládání srovnej s Unity, imho to byl dost sešup dolů.
- rbclass
- Žlutá karta

-
to spojenie minulosti s pritonostu bolo napr v Osyssey perfektne..Spoiler! velmi silny moment ked sa uz strazca Alexios stretol s tou vyskumnickou po tom co ho dlhy cas ovladala
- Hladis
- Moderátor

Unity neni tak stary, aby to dostalo remaster v kterym by upravili zrovna LOD, konzole neprovozuju a kupovat to pripadne znova je pro me kravina.Raikkonen píše: Hladis - třeba si ta vylepšení schovávají na další Remaster na nové konzole:-)
V Unity je to upozadeny a ted ani nevim, zda bylo poviny hrat ty prostrihy treba do druhy svetovy. Me to tam taky moc nesedi, ten lore jde mimo me, ale je to holt soucast AC.Raikkonen píše:Moderní příběh by tam být nemusel.
- Raikkonen
- Začátečník

-
No u trojky přišel remaster po 6 letech v roce 2018 (vydáno 2012). Unity přišlo už 2014 jako next-gen díl, ale jen 900p a s 30fps. Takže nějaký remaster na nové konzole s vylepšením grafiky a plynulosti by určitě mohl přijít a zprostředkovaně se to pak dostat i na PC (jak ten remaster trojky). Reálně by to mohlo být tak na jaře 2021, tedy více než 6 let po vydání (pokud nové konzole dorazí na vánoce 2020).
Jinak mě osobně ten moderní příběh celkem baví, ale přece jen ta kombinace Desmonda, Lucy, Rebeccy a Shauna a příběh první civilizace ve dvojce, brotherhoodu a trojce se imho už překonat jen tak nepodaří. Ten moderní příběh šel celkově nějak do ztracena už od Black Flag dílu (po trojce díky Desmondovu rozhodnutí měla vládnout Juno, Minerva se pak už neukázala, Shaun a Rebecca postupně taky zmizeli).
Jinak mě osobně ten moderní příběh celkem baví, ale přece jen ta kombinace Desmonda, Lucy, Rebeccy a Shauna a příběh první civilizace ve dvojce, brotherhoodu a trojce se imho už překonat jen tak nepodaří. Ten moderní příběh šel celkově nějak do ztracena už od Black Flag dílu (po trojce díky Desmondovu rozhodnutí měla vládnout Juno, Minerva se pak už neukázala, Shaun a Rebecca postupně taky zmizeli).
- MV
- Začátečník

-
Btw musí se to teď stahovat, aby mi po 25.4. hra "nezmizla"? Nebo stačí, že jsem si ji v uplay přidal do knihovny? Myslel jsem, že to přidání by mělo stačit a můžu si ji stáhnout kdykoliv v budoucnu?!?Thellwin píše:Stažený to mám, ale trochu se bojím toho, že po odehrání Odyssey a Origins už mě tyhle "klasický" díly moc bavit nebudou.
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
- durod
- Středně pokročilý

- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten lucemburskej palác je strašný vizuální žrádlo. Nahrál jsem ve 4K:
https://www.youtube.com/watch?v=rSDO71ZxU6o
https://www.youtube.com/watch?v=rSDO71ZxU6o
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A ma to nakej smysl ve hre a nebo to vsechno modelovali jen tak aby se nereklo?To muselo dat strasne prace.
- Hladis
- Moderátor

Je to tam jen pro koukani. Takovych mist je tam kopec, hodne velky vizualni zradlo. Unity je skvely i v tom, ze ani nemusis hrat a staci se jen tak prochazet ulicema Parize a kochat se tou atmosferou. Kdyz jsem to video videl, mam chut na prochazku po Parizi. 
- karel88l
- Začátečník

Tak jsem to dohral,hra se mi libila i kdyz jsem u toho dost nadaval (ovladani).Hra je graficky porad pekna,budovy i interiery jsou krasne vymodelovane to je pravda.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenom na Notre Dame jedna artistka prej strávila dva roky. Prostě je to stealth akce mixlá s turistickym simulátorem.HEAD píše:A ma to nakej smysl ve hre a nebo to vsechno modelovali jen tak aby se nereklo?To muselo dat strasne prace.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Hladis
- Moderátor

Tak staci zajit i do Sainte-Chapelle, Pantheonu..... Dost si s tim vyhrali, ikdyz se na to klidne mohli vykaslat. Skoda ze Versailles neni vytvoren komplet (ale chapu ze by to byla brutalni prace to cely prenest do hry, nejlepe vcetne zahrad), ale jen casti a stejne tak Louvre a Tuileries
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A 90% lidi si toho ani nevsimne.Tomu se rika mrhani prostredky.Paul píše: Jenom na Notre Dame jedna artistka prej strávila dva roky. Prostě je to stealth akce mixlá s turistickym simulátorem.
- rbclass
- Žlutá karta

-
dali tej hre umelecku hodnotu..to nie je ani v najmensom mrhanie prostriedkami
mimo ine podla ich skenov sa bude teraz restaurovat notre dame
mimo ine podla ich skenov sa bude teraz restaurovat notre dame
- Ache
- Pokročilý

Sakra, já to snad asi opráším, když tu o tom tak básníte (i když nebýt to free na uplayi, tak se nějaký retro wow efekt nekoná
) ... co si tak pamatuji, tak na GTX 970 jsem to prve ani nedohrál, protože to tam blba ta paměť. Sem zvědav, jak tahle hra zestárla (ehm, ona tedy ani moc stará není
).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

Jediny problem, kde ta hra "zestarla" vidim v kvalite LOD, ktery byl pro tehdejsi HW dost osekan, jinak je to vizualni zradlo dodnes. PS: Ja ji hral tehda na GTX 780 a s 3GB pameti a problem ve VRAM pokud vim nebyl.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
I kdybych byl jedinej člověk co si toho všimnul, tak by to pro mě nebylo mrhání prostředky.HEAD píše:A 90% lidi si toho ani nevsimne.Tomu se rika mrhani prostredky.Paul píše: Jenom na Notre Dame jedna artistka prej strávila dva roky. Prostě je to stealth akce mixlá s turistickym simulátorem.
- Raikkonen
- Začátečník

-
HEAD - všechny Assasiny jsou zasazeny do dobových reálií, jak to jen bylo možné a známé památky měly od počátku velkou péči, protože to hráče nejvíce zaujme (alespoň na první dobrou). Nikdy to nemůže být 100%, protože je to jen hra, vývojáři vycházejí z reálného současného stavu památek a minulost rekonstuují ve spolupráci s historiky. Navíc minimálně ještě v Eziových dílech museli vývojáři dost optimalizovat a komprimovat města kvůli hw omezením, proto třeba ve Florencii chybí Baptisterium San Giovanni (před katedrálou). Každopádně když je jedním z pilířů celé téhle série zobrazení historie, tak preciznost zobrazení nemůže být mrhání prostředky. Naopak kdyby v tomhle (cca sedmém) díle Notre-Dame odflákli, tak by jim to spousta lidí dala pořádně sežrat. Spíš buďme rádi, že taková vůbec série Assasinů je, protože minimálně v tomhle historickém aspektu je na herním trhu dost jedinečná.