Sestava s RTX 2060

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

opavlicek
Začátečník
Začátečník

Re: Sestava s RTX 2060

Příspěvek od opavlicek »

A proc?
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Do Corsairu se to vse pekne dobře sklada je to takovy renomovany výrobce s hodne sirokou nabídkou.
Moznost dokoupit i nektere doplnkove věci primo od nich.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Tak uz snad naposledy: Objednal jsem si tu skrin Corsair Carbide 400C, ale v CZC ani jinde ji nemají skladem a bůhví, kdy bude. Poradil by mi někdo, co mám vzít místo ní? Cena okolo 2500.

V case nebudou žádné 3,5 mechaniky, žádné 3,5 a prozatím ani 2,5 disky, takže ideálně aby nic nebránilo větrákům a byla tam dobrá cirkulace vzduchu. A chtěl bych průhlednou bočnici. Díky moc.
Naposledy upravil(a) opavlicek dne úte 7. kvě 2019, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Skogamandry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skogamandry »

Fractal Design Define S, okno, černá
https://www.czc.cz/fractal-design-defin ... 39/produkt
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Pekne, dekuji, ale nejak mi nesedi, ze nema zdroj v krytu, takze ten pak vycuhuje z okna. Nejaky dalsi tip by nebyl, do 3 tis.?
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Define C je tissi, nebo muzes vzit Meshify C, ta ma zase lepsi airflow, za cenu par decibelu hluku navic.
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Nakonec jsem skončil u Meshify vs. Define, obojí s TG.
Meshify se mi líbí víc pokud jde o přední masku, má i černé vnitřní větráky, narozdíl od Define, která má bílé vypadající dost strašně. Na druhou stranu Meshify nehraje na malý hluk a komponenty nemám tak náročné, abych potřeboval o tolik větší proudění vzduchu + menší hluk pro mě hraje roli. Takže to vidím na Define, do které v případě potřeby dokoupím za 500 větrák. Pak je teda otázka, proč si nepřiplatit 900 a nekoupit rovnou R6 TG, kde jsou tři větráky 140cm v ceně a ta case je podle všeho po všech stránkách výborná. Neřešil někdo něco podobného?
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ano, prave ted premyslim, ze pokud budu letos neco skladat, tak do ktere case to strcit. Momentalne je v czc za solidni cenu i Meshify S2
https://www.czc.cz/meshify%20s2/hledat

Nicmene mezi "malou a velkou" (C versus R6/S2) zas takovy rozdil v performance ani hlucnosti neni, velka Fractalka je o neco malo lepsi co se tyka chlazeni a o neco malo tissi, oboje asi hlavne taky diky 14cm fanum. Vetsi modely jsou hlavne pro nekoho kdo chce hodne velky AIO nebo rovnou custom vodnika.
R6 ma tlumici hmotu na asi vsech panelech, stejne jako Define C, Meshify jsou na tomhle trochu ojebane. Na gamersnexus jsou dobre recenze R6/S2/Meshify S2 i obou C verzi, vcetne mereni hluku, R6 ma cca 34 dBA s roztocenymi fany podle jejich mereni, Meshify S2 ma 38 dBA, do toho stavu se asi nedostanes ani ve full loadu, pokud si fany spravne zregulujes.
Jedine co maji tyhle Fractaly dle recenzi gamersnexusu prakticky prumerne je chlazeni GPU, ale dost by asi pomohlo kdybys dolu dal treti 14cm fan.

Osobne se mi libi case od FD po funkcni strance i design ala cerna kostka, ale ten je subjektivni. Prijde mi ale ze na trhu budes marne hledat bedny s lepsim pomerem cena/vykon/featury a je dost vtipne, kdyz nejaky cooler master za desitku muze oproti fractalu zaujmout tak akorat otocnou kleci na mobo, designem a zahnutym sklem. Jinak funkce dost podobne a performance taky.

bequiet dela taky hodne dobre skrine, R6tkam dost konkuruje, jeste tissi, ale za cenu horsich teplot.
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Ja se docetl, ze tim, ze Meshify chybi predni kryt kvuli zlepseni proudeni vzduchu, tak vyrobce vlastne rezignoval na ucinne odhlucneni. Meshify S2 vypada dobre, cena u CZC taky, ale je to "na objednani", cili neni jasne, kdy a jestli to dorazi. Osobne bych sel do Define C a uz bych nad tim nepremyslel, jen kdyby nemela zabudovane jen 120mm a jeste k tomu bile vetracky. Jinak je jasne, ze tam bude potreba dodat jeste jeden 140cm dopredu na intake na GPU. Takze bych to mozna postavil nasledovne:

Koupit Define C, smirit se s 120mm bilymi vetracky a dokoupit k nim 1x140mm, nebo pocitat s tim, ze v ramci boje s hlukem bude treba zbavit se tech 120mm vetracku a vymenit je vsechny za 140mm (tj. koupit celkem 3x140mm vetrak)?

Varianta A by vyšla ca. na 2631 + 300 = 2931
Varianta B by vyšla ca. na 2631 + 900 = 3531

A ted je teda otazka, jestli rovnou nevzit neco za tyto prachy, co by rovnou melo ty tri vetraky (nebo aspon 1-2).

No, kazda rada dobra.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Tohle za tebe asi nikdo nerozhodne, velky Fractalky jsou o tech 13 cm delsi a mas tam vic mista, pokud vezmes Define C, tak vzadu je misto jenom na 12tku fan, takze ten tam muzes nechat, dopredu muzes vzit 2x https://www.czc.cz/arctic-fan-f14-pwm_2/213648/produkt tak bych to udelal ja, je to budget reseni, ale pokud tyhle AC fany zregulujes, tak rozdil v hluku oproti fractalum moc nebude a za ty prachy jsou ok.
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Nakonec tedy beru Define C TG. Kdyby to tu nekdo nasel a resil neco podobneho, tak zde duvody:

1) Muj build je celkem skromny, chladim vzduchem a mam jednu grafiku. System jede na SSD karte, pridavat budu maximalne 2,5 SSD disk a ten jde primontovat ze zadni strany MB. Build jako celek nijak vyrazne netopi. I v pripade predpokladaneho upgrade nebude velikost case omezujici, protoze se do ni vejde i RTX 2060 Asus ROG a pripadne i vyssi chladic CPU.

2) Chvili jsem premyslel o Meshify a verzich Meshify S2 a Define S2 (resp. i R6). Meshify ma pekny predni kryt, ale nepocita s odhlucnenim, coz je vzhledem k umisteni PC dulezite. Zaroven s pridanim 1x140mm ventilatoru dopredu ke GPU klesne ve skrini Define C teplota taky, takze horsi airflow nepovazuju za velky problem. Verze S2 a R6 vypadaji pekne, ale k memu buildu se nehodi, protoze tam pak zustane obrovsky nevyuzity prostor, ktery se taky musi chladit, a navic prostoru na stole je vzdycky malo.

3) Skepticky jsem byl k ventilatorum 120mm osazenym v case, ale jsou velmi tiche (do 20 dBc; a to jak 120 tak 140mm), cili se neni treba strachovat, ze budou hlucne. Zkusim to rozbehat bez pridavneho vetrani, uvidim co to udela a pak kdyztak prikoupim dalsi, 140mm, vetrak.

V kazdem pripade dekuji vsem za dobre rady i za pokusy o ne :-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“