dal jsem na to ten pasivek co je od desky. musím říct že to hřeje hodně, v idle kolem 50°C, v zátěži to nemá problém vystřelit přes 70°C.
teď jsem překopal layout vnitřku case (hlavně kvůli plotnovým diskům, ty jsem dal do tlumících boxů a umístil je do 5,25" pozic a nechal je ofukovat fanem zepředu (12cm Noctua se vešla do boxu na první dobrou), plus v prostřední pozici pod tím jsem úplně vyrubal 3,5" box na disky a přední 14cm fan fouká volně přímo na board, spodní část case okupujou vypnuté plotnové disky takže tamní 14cm fan fouká skrz ně) - v idlu jsem srazil teplotu 970Pro na 44°C, to už se mi líbí víc a hlučnost celku šla taky hezky příjemně dolů. všechny fany jsou na Silent, jen ta Noctua hlásí 800rpm, ale tomu moc nevěřím - všechno to mám připojené ještě přes redukční kablík, takže reálně to bude výrazně níž - ale dostatečně na to, aby to pohnulo s luftem ale nebylo to slyšet.
jo, ten pazvuk vydával Seagate Desktop 8TB, v idlu když momentálně nic nedělá, tak hvízdá - whatever, swapnul jsem ho jako 24/7 běžící storage za WD Red a SGT půjde dolů mezi backup disky. získám tím i tišší provoz, protože ten SGT měl seeky vpravdě brutální, jako mlátit kladivem plnou silou do kovadliny