Ja se prave v HW ani SW konfiguraci toho serveru nechci moc hrabat. Bezi to s minimalnima upravama uz od roku 2013 a to vesmes 24/7. Jasne, zaslouzilo by to komplet vymenu HW a aktualni OS. Jenze s Linuxem se moc nekamaradim (bezi tam Debian prave z toho roku 2013, bez aktualizaci) a tudiz to vsechno znova nainstalovat a nakonfigurovat by trvalo dlouho. Driv nebo pozdeji na to stejne dojde, az klekne deska treba.... bezi tam Sandy Bridge Celeron G550 na H61 chipsetu.MV píše: havli: nedivil bych se, kdyby to byly nějaké fejky s jetými chipy, číňani jsou nevyzpytatelní, ale když to funguje, proč ne. Stejně jako u desek, nebo u RAMek, kde si dávají práci s tisknutím nových štítků a přelabelováním DDR2-667 na 800. Já mám v NASu integrovanou GLAN (je to realtek, ale funguje, možná to chce novej kernel nebo nahrát nějaký modul pro tvoji síťovku), tak to neřeším a win98 kompy mají ideálně PCI 3comy, ale funguje mi tam i nějakej realtek, jen je potřeba mít drivery.
Puvodne ten stroj byl dimenzovany az na 8 disku (4x sata na MB + 2x 2 sata na PCI pridavnych radicich). Systemovy disk byval puvodne IDE, taky poveseny na PCI radic. Jenze kapacita dostupnych HDD stoupala rychleji nez potreba vetsi kapacity, takze nikdy nebylo osazeno vic nez 4 datove HDD (vsechny zapojene do radice v chipsetu). Systemovy IDE disk jsem pred par lety naklonoval na stare 60GB SSD a to je pripojene na jeden z tech PCI radicu. Druhy radic jsem prave kvuli potizim se sitovkou vyhodil a osadil PCI LAN. Vzhledem k vytizeni sbernice by beztak asi nebylo idelani veset dalsi disk na PCI sbernici, tak az dojde misto, tak nahradim 2TB WD (momentalne 53k hodin) necim modernejsim... asi 8TB a zas bude delsi dobu klid. Jinak momentalne tam jsou osazeny 2TB WD, 3TB WD, 3 TB Tohhiba a 4 TB Toshiba. Ono v ramci bezpecnosti dat obecne bude lepsi stare disky nahradit novymi a necekat az zacnou chybovat. Ostatne i ten nejnovejsi ma 22k hodin, to neni zrovna malo.
Heh, ted koukam na specifikace desky http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... vrev_20#kf a ona ma i pci-e x1. To jsem vubec nevedel. Asi by byvalo bylo lepsi placnout sitovku tam. No nic, aspon u stareho PCI jsem mel temer jistotu, ze i stary OS bude mit vestavene drivery.
Tak to mas potom v pohode. Ja prave nikdy nemel po ruce CD s mass storage driverem a tlacit ho tam po diskete neni zrovna radost.Srandista píše: Pravda, ale na toto mam Tools CD, na ktorom mam okrem ineho aj USB Mass Storage driver, a tych par MB potom pretlacim kludne aj cez USB1.1. A zvysok uz poriesi siet...
//edit.. a co se tyce GTA, mam to uplne stejne. Jednicka ani dvojka me nikdy nechytla. Asi tomu nepomohlo, ze jako prvni jsem hral GTA 3 (tehdy na P4 NW a GF4 Ti... slusne to slapalo) a starsi dily byly ohromny krok zpatky. Ono vlastne horni kameru jde zapnout i v GTA 3, ale hodi se jen pro pripomenuti, jak priserne to bylo... ve VC uz ji odstranili.