AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
V lavom hornom rohu je vrm pamati ak sa nemylim. Tam si nemal nic?
- Sheppix
- Začátečník

-
VRM je na prostředku vedle jádra a těch pasivů 
- racecar
- Středně pokročilý

Chudera karta.
Vedla na fore tiez prehadzuju chladice a ma to vyzerat nejak takto:

Co je malinko ine nez:

dokup tam nejakych poriadnych jezov aspon.

Co je malinko ine nez:

"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Batyskaf
- Začátečník

To bych bral hned...racecar píše:Chudera karta.Vedla na fore tiez prehadzuju chladice a ma to vyzerat nejak takto:
Co je malinko ine nez:
Já to dělal první týden,co se karty objevily...
Frézoval jsem chlazení RAM,které v sadě vůbec nebylo a tak jsem upravoval,co jsem našel a koupil na netu...Taky backplate jsem musel upravit...
BTW: jsem zvědavý,jestli na ty pasivy ten chladič dostane.
Vypadá to mnohem lépe a funkčněji, než má akce.
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
- shorty25
- Začátečník

2Batyskaf: tys ty karte dal, ty vrm musely horet. A jeste ty jezici na pametech, to jsem mel naposledy na geforce 256. 
Vždy prodávám i jinde.
- Batyskaf
- Začátečník

Jak jsem kartě ublížil?
Co jsem udělal špatně?
Děkuji předem za objasnění.
BTW:složeno přesně podle návodu.
Ty pasivy na RAM jsou samo domo a mají takovýto tvar,protože by se jinak nevlezly pod držák s chladičem GPU. Accelero Xtreme IV Rev.2 žádné chlazení na RAM nemá.
Veškeré chlazení RAM a napájení je u Accelero Xtreme IV Rev.2 řešeno teplo vodivou hmotou mezi PCB a backplate.Je to podle mně nesmysl,ale výrobce to takto má.
Jinak,co jsem se díval tak Tmax. je u komponent 115°C.
A tam jsem se nikdy nedostal ani omylem.
Nejvyšší hodnoty byly tyto:
Tmax. GPUTemp2 102°C
Tmax. RAMTemp 98°C po dodání těch retro upravených pasivů Tmax. 92°C
Podotýkám,že po vrácení originálního chlazení jsou teploty horší.
Tmax. GPUTemp2 110°C
Takže bych byl rád,ať mi napíšete konkrétně,co jsem kde a jak zmastil. Rád se poučím. Děkuji.
Co jsem udělal špatně?
Děkuji předem za objasnění.
BTW:složeno přesně podle návodu.
Ty pasivy na RAM jsou samo domo a mají takovýto tvar,protože by se jinak nevlezly pod držák s chladičem GPU. Accelero Xtreme IV Rev.2 žádné chlazení na RAM nemá.
Veškeré chlazení RAM a napájení je u Accelero Xtreme IV Rev.2 řešeno teplo vodivou hmotou mezi PCB a backplate.Je to podle mně nesmysl,ale výrobce to takto má.
Jinak,co jsem se díval tak Tmax. je u komponent 115°C.
A tam jsem se nikdy nedostal ani omylem.
Nejvyšší hodnoty byly tyto:
Tmax. GPUTemp2 102°C
Tmax. RAMTemp 98°C po dodání těch retro upravených pasivů Tmax. 92°C
Podotýkám,že po vrácení originálního chlazení jsou teploty horší.
Tmax. GPUTemp2 110°C
Takže bych byl rád,ať mi napíšete konkrétně,co jsem kde a jak zmastil. Rád se poučím. Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Batyskaf
- Začátečník

Chlazeno z opačné strany teplo vodivou hmotou mezi PCB a backplate,stejně jako kaskáda a RAM.
Mám obavy,že toto řešení nemůže fungovat.
Ale viděl jsem i video,kde je takto grafika přetaktovaná i bez pasivního chlazení RAM.
Tak prostě nevím.
https://www.youtube.com/watch?v=WGo6s-2RXwo
Je fakt,že Grafárna začne být nestabilní nejdříve tak po cca 2hodinách provozu.
- shorty25
- Začátečník

Tady vůbec nejde o chlazení ram ale o chlazení VRM, což je ten sloupec vlevo od toho prázdného místa na kartě.
Vždy prodávám i jinde.
- ifkopifko
- Začátečník

-
Nikto nespochybňuje, že Accelero chladilo GPU luxusne oproti stock chladiču. Ako napísal shorty25, ide o chladenie napájania (VRM), ktoré si s Accelerom chladil naopak veľmi biedne v porovnaní so stock chladičom (žiadny pasív, len slabý ofuk).Batyskaf píše:Podotýkám,že po vrácení originálního chlazení jsou teploty horší.
Tmax. GPUTemp2 110°C
Či je ako chladenie pamätí (RAM/VRAM) dostatočné to čo tam máš je ťažko povedať. Pokojne to môže byť dostatočné v závislosti na ofuku...
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- Batyskaf
- Začátečník

Kdyby jsi četl,tak by jsi si přečetl,že je veškeré VRM chlazeno z opačné strany teplovodivou hmotou,která se nachází mezi PCB a Backplate,který má vysoké pasivní žebrování.shorty25 píše:Tady vůbec nejde o chlazení ram ale o chlazení VRM, což je ten sloupec vlevo od toho prázdného místa na kartě.

- Batyskaf
- Začátečník

Přesně tak,ifkopifko píše:Nikto nespochybňuje, že Accelero chladilo GPU luxusne oproti stock chladiču. Ako napísal shorty25, ide o chladenie napájania (VRM), ktoré si s Accelerom chladil naopak veľmi biedne v porovnaní so stock chladičom (žiadny pasív, len slabý ofuk).Batyskaf píše:Podotýkám,že po vrácení originálního chlazení jsou teploty horší.
Tmax. GPUTemp2 110°C
Či je ako chladenie pamätí (RAM/VRAM) dostatočné to čo tam máš je ťažko povedať. Pokojne to môže byť dostatočné v závislosti na ofuku...
Veškeré VRM je chlazeno z opačné strany,než je na referenčním chladiči.
TZN na PCB je v místech,kde je VRM (RAM+GPU) a samotné čipy pamětí rozmístěná teplo vodivá hmota a na ní je Backplate se žebrováním.
Jak už jsem psal,podle mně je to nedostatečné,ale z opačné strany žádný pasiv nedostanu díky samotnému chladiči GPU.

K nestabilitě začne docházet časem,cca po 2 hod. a to jen v těchto vedrech. Teplota v místnosti je 28°C
Na druhou stranu,stejně složený chladič zde běží a přetaktován...
https://www.youtube.com/watch?v=WGo6s-2RXwo
Otázkou je,jak dlouho...
BTW:Ventilátory jsou na chladiči tak tiché,že jsem je měl nastavené takto.
T 40°C 40%
T 70°C 100%
Takže při zátěži běžely pořád na 100%
Naposledy upravil(a) Batyskaf dne čtv 8. srp 2019, 11:06, celkem upraveno 1 x.
- shorty25
- Začátečník

Kdyby jsi četl ty, tak správné alternativní chlazení má vypadat takhle, všimni si chladiče VRM.
https://imgur.com/a/N7kLgVJ
Vždy prodávám i jinde.
- ifkopifko
- Začátečník

-
Nemyslím že to tu niekto prehliadol. Ale odpoveď predsa poznáš sám:
Batyskaf píše:Veškeré chlazení RAM a napájení je u Accelero Xtreme IV Rev.2 řešeno teplo vodivou hmotou mezi PCB a backplate.Je to podle mně nesmysl,ale výrobce to takto má.
Ak sa ti nič pod Accelero nezmestí, tak treba "poupraviť" aj rebrovanie samotného Accelera, alebo ho vymeniť za niečo iné.Batyskaf píše:Mám obavy,že toto řešení nemůže fungovat.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
- Batyskaf
- Začátečník

Aha,děkuji,toto jsem prvně přešel raději beze slov.shorty25 píše:Kdyby jsi četl ty, tak správné alternativní chlazení má vypadat takhle, všimni si chladiče VRM.
Takže podle tebe si mám koupit další chladič,kde výrobce opět tvrdí,že chladič je určen pro mou grafiku.A budu doufat,že teď už snad to bude vše pořádku
Nebo jsem opět něco špatně pochopil?
Prostě z té "správné strany" bych pasiv dostával těžko.
Navíc,vzduch,které projde přes chladič GPU přímo na "odhalené" VRM GPU i RAM je fest horký.
- Batyskaf
- Začátečník

No,budu nad tím muset popřemýšlet.ifkopifko píše:Nemyslím že to tu niekto prehliadol. Ale odpoveď predsa poznáš sám:Batyskaf píše:Veškeré chlazení RAM a napájení je u Accelero Xtreme IV Rev.2 řešeno teplo vodivou hmotou mezi PCB a backplate.Je to podle mně nesmysl,ale výrobce to takto má.Ak sa ti nič pod Accelero nezmestí, tak treba "poupraviť" aj rebrovanie samotného Accelera, alebo ho vymeniť za niečo iné.Batyskaf píše:Mám obavy,že toto řešení nemůže fungovat.
Ale řeš něco,když nevíš,kde je 100% problém.
- fmx rider
- Začátečník

-
Tady je zrovna uplně jasné kde je problém. Chladíš blbě VRM, tak ti to padá. Než jsi se pustil do úpravy, tak sis o tom měl něco nastudovat.
- Batyskaf
- Začátečník

A proč si toho nevšiml výrobce chladiče?fmx rider píše:Tady je zrovna uplně jasné kde je problém. Chladíš blbě VRM, tak ti to padá. Než jsi se pustil do úpravy, tak sis o tom měl něco nastudovat.
- shorty25
- Začátečník

Protoze srctic kontroluje tak maximalne doury a pokud je pcb shodne s jinym modelem, tak je automaticky kompatibilni.
Vždy prodávám i jinde.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Sorry ale mosfety VRM nemůžou bejt holý, kor ne tenhle typ, musej se chaldit jinak hodně rychle odejdou, máš štěstí že karta ještě neni mrtvá. Musíš na ně nalepit nebo jinak přidělat pasivy, Acelero pokud vim do balení pasivy pro VRM dává ale člověk si je tam musí dolepit. Alespoň tak to bylo když jsem jej naposledy používal což bylo na GTX480.Batyskaf píše:A proč si toho nevšiml výrobce chladiče?fmx rider píše:Tady je zrovna uplně jasné kde je problém. Chladíš blbě VRM, tak ti to padá. Než jsi se pustil do úpravy, tak sis o tom měl něco nastudovat.
Acelero dříve dělalo konkrétní chladiče pro konkrétní karty ale od toho se upustilo kvůli lepší univerzálnosti a kompatibilitě s neref modely kde některé kusy maj vlastní VRM pasiv kterej v takovém případě ani nemusíš sundavat.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne čtv 8. srp 2019, 12:01, celkem upraveno 1 x.