Zdravm, akorát jsem narazil na main webu na článek o serveru , jelikož tomu uplne nerozumím, měl bych pár dotazů, amaterských. Klidně jestli máte dobrou literaturu ke studiu, rád si doplním mezery
K věci
Vím že server je podstatně odlišný od pc, ale nevím, jak. Zaujala mě část článku kde autor popisuje hraní, žil jsem v domění, že to na serverrech možný víceméně není. Když vezmeme třeba sestavu z článku, co je na tom reálně možný hrát ?
Mám ntb, co využiju na všechno co potřebuju. Rád bych se ponořil trochu do 3D grafiky / modelování (UE), občas střihnutí nějakýho videa, semtam nějaká hra (třeba kcd, což na ntb nerozjedu) Otázka je, pomohl bych si tímhle serverem ? Jako laik vidím desítky gb ram, což na střih asi velký dobrý, jde mi o to, jestli se na serveru nechovají uplně jinak
Nechci desktop za desetitisíce, protože to nevyužiju, jde o hobby, ale na ntb je to peklo, nechci hrát nejnovější hry na ultra ani stříhat 185K videa
Nevadí mi hluk, spotřeba vzhled, cokoliv, jde o funkčost
Server na domácí použití?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- stovi2
- Nováček

-
- Holda
- Středně pokročilý

Re: Server na domácí použití?
Je to dá se říct normální počítač, pouze více zaměřený na spolehlivost.
Ale nějakej starej škopek bych domu na hry nechtěl. Možná se ti to vyplatí v případě, že používáš masivně paralelní aplikace.
Obecně ale na domácí využití ti vyjde líp koupit starší desktop, už jen kvůli kompatibilitě.
Ale nějakej starej škopek bych domu na hry nechtěl. Možná se ti to vyplatí v případě, že používáš masivně paralelní aplikace.
Obecně ale na domácí využití ti vyjde líp koupit starší desktop, už jen kvůli kompatibilitě.
.
- Atapi
- Začátečník

Re: Server na domácí použití?
Pokud ti nevadí hluk, vzhled, nebo spotřeba (ta hlavně u starších), tak to je prakticky jen normální počítač v jiným balení s pár featurama navíc. Problém může bejt GPU. PCIe 16x a ještě s napájením navíc, tam ani nemusí bejt, takže krom low endu bys tam nic moc nedal, jestli vůbec (nemusí mít ani klec pro přídavný karty). Je potřeba pohlídat aby měl server takovej riser kde to je a všechno k tomu, nebo jestli to jde aspoň levně přikoupit. Plus ovladače, ale s těma by zrovna u DL380 G6 a novějšíma už problém bejt neměl.
Osobně bych koupil taky nějakej levnej desktop, třeba ryzeny první generace už jsou celkem za pakatel.
Osobně bych koupil taky nějakej levnej desktop, třeba ryzeny první generace už jsou celkem za pakatel.