No akustika, ta je už u Gaming X celkem dost dobrá...
Ale asi v tom fakt nebude moc rozdíl...teoreticky je tam ještě vliv pamětí, 1080 Ti někde naráží na limit pamětí při takhle malých rozdílech, takže ty 4% co dělá rozdíl taktu 2012 vs 1936 MHz spíš zaplácne CPU limit nebo vliv pamětí na 1fps rozdíl v číslech jako 90 fps... ještě navíc s G-sync...
Paradox je, že jsem si myslel, že si jí nechám hlavně protože lepší chladič a díky tomu lépe udrží větší takty takhle to vlastně pozbylo smyslu.
Ale možná by se dalo argumentovat, jestli 60 vs 62 fps by nebyl problém pro V-sync stejně tak 120 a 125.
Tak jsem nakoenc dostal ještě jinou...teda ten samý model, MSI TRIO ale jiný kus, z té samé dávky...
No a výsledek je téměř ten samý. Už ani nevim, jestli o fous horší, protože defaultní nastavení toho chladiče je, že jádro nechá vyjet na 70°C a do té doby nic moc nedělá, jenže 70°C = zlom stability a při těch 70°C to neudrží ani 1924-1936 MHz. Předchozí kus jsem takto netestoval, nevšiml jsem si, ale zřejmě jsem tam rovnou hosil user fan control a na 70°C jsem se určitě s tou kartou nedostal, takže to bude asi spíš to samý.
Pomáhá fakt už jen ten Vcore...když se dá na +100 tak je možný vydolovat při 60-65°C 1960-1974 MHz (spíš 1960), a teploty se musí držet s větrákama fakt min. 75%. Tady o akustice ve srovnání s Gaming X ani nemůže být řeč (ve prospěch Gaming X).
Tohle nebude náhoda...asi nějaké pozdní kusy výroby z horších wafferů. Špatná jádra, opravdu hodně. Že bych měl tak extrémní smůlu není tak pravděpodobné.
jasně, ale to bych udělal tam, kde mám výkonu až nad hlavu a ušetřim energii. Nicméně někde potřebuju ten výkon...některý hry prostě kolem 100 fps je problém udržet v 1440p. A pak je tu ještě takovej ten psychologickej efekt, že "moje GPU dá 2ghz metu, tak mám dobrý GPU".
//edit: jak podvoltovat? přes afterburner lze pouze přidávat +offset od 0 do 100.
@rbclass Já jsem do toho šel u důvodu nižší teploty GK = větší ticho při hraní (kartu mám na vzduchu). Ztráta FPS je cca 5-8 a spotřeba spadla o cca 90W. Příijde mi to jako rozumná cesta. Mám sice G-Sync monitor 35' se 4K rozlišení ale tam těch 120Fps nenaženu i kdybych se zbláznil a stačí mi 60 FPS
@HEAD díky vyzkouším tedy ještě jednou ale mám pocit, že pak mi spadl obraz do "černa" a dlouho to trvalo než se vzpamatoval.
No mne peakovala vrchna v sli na 76C ked nemala prisun chladneho vzduchu. Nieco tam mas asi zle. Prepastovaval si ju? Nemas nejaku custom fan curve? Ake otacky mas pri tej teplote?
Všetko je na default biose,žiadne custom veci. Je v záruke,tak asi nie je vhodné dávať dole chladič . Ak by som aj šiel prepašovať. Stačí len na gpu dať novú pastu? Viem a pamäte netreba vymeniť tie chladiace mäkké veci?