Slušný herní PC do 30-35k?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Dromon
- Nováček

-
Slušný herní PC do 30-35k?
Ahoj nejsem moc zkušený v komponentech co teď frčí tak chci nějakou radu tady.
Už delší dobu přemýšlím o tom, že si koupím nový PC na nějaké hraní i těch novějších her. Baví mě hodně ARK a chtěl bych ho hrát na vysoké detaily a nové hry jako assassiny, witcher 3 atd...
Sestavil jsem na rychlo takový setum, nějaké rady a triky nebo co vylepšit ?
https://www.czc.cz/6ctsamsosogjhalb1d4ep87b51/seznam
Jde mi o to aby PC příliš netopil...takže čím nižší teplota tím lépe, ale cestou vodního chlazení zatím ještě jít nechci.
Dále mám otázku jakou grafiku jestli ty 2060 super jsou lepší než starší 2070 atd a jaký je rozdíl mezi RTX super ventus, armor a gaming. Dále nevím jaké přesně ramky a taky jakou motherboard a skřín.
Chci se nějak držet v tom rozmezí 30-35k.
Díky všem za pomoc
Už delší dobu přemýšlím o tom, že si koupím nový PC na nějaké hraní i těch novějších her. Baví mě hodně ARK a chtěl bych ho hrát na vysoké detaily a nové hry jako assassiny, witcher 3 atd...
Sestavil jsem na rychlo takový setum, nějaké rady a triky nebo co vylepšit ?
https://www.czc.cz/6ctsamsosogjhalb1d4ep87b51/seznam
Jde mi o to aby PC příliš netopil...takže čím nižší teplota tím lépe, ale cestou vodního chlazení zatím ještě jít nechci.
Dále mám otázku jakou grafiku jestli ty 2060 super jsou lepší než starší 2070 atd a jaký je rozdíl mezi RTX super ventus, armor a gaming. Dále nevím jaké přesně ramky a taky jakou motherboard a skřín.
Chci se nějak držet v tom rozmezí 30-35k.
Díky všem za pomoc
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Slušný herní PC do 30-35k?
Nižší teplota? Nebo nižší hluk? Na co bys chtěl vodu v obyčejném herním střepu?
Za mě teda ještě ne Intelu -> 30 633,- Kč
Tenhle procesor doopravdy dá 4,4GHz v turbu (asi je to moc důležité když se to tady řeší poslední 2, nebo možná už 3 dny) Na hry je to pořád velmi dobré a ještě chvilku bude.
AMD bych ti s klidným srdcem doporučil, tak za měsíc možná 2 až doladí ty mušky, chybky a nedokonalosti.
Tenhle procesor doopravdy dá 4,4GHz v turbu (asi je to moc důležité když se to tady řeší poslední 2, nebo možná už 3 dny) Na hry je to pořád velmi dobré a ještě chvilku bude.
AMD bych ti s klidným srdcem doporučil, tak za měsíc možná 2 až doladí ty mušky, chybky a nedokonalosti.
- keistown
- Žlutá karta

-
- -Vladimir-
- Začátečník

Když už MSI GAMING https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1 (RTX 2070) ovšem rozpočet je i na https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1 (RTX 2070 Super; Gainward Phantom)python.p píše:Nižší teplota? Nebo nižší hluk? Na co bys chtěl vodu v obyčejném herním střepu?
Seasonic Focus Plus 650 je stále výhodnější https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1
ignorelist: Stratos (již trvale)
- tedmosby
- Nováček

-
Určite odporúčam MSI gaming - vysoký výkon a naozaj tiché chladenie. Len je trochu väčšia, treba mať väčšiu skriňu, lebo mne už zasahovala nad PCIe rámik. Na 4K hranie úplne ideálne. Ak by si mal problém s cenou a chceš kupovať z CZC, tak ja keď som naposledy kupoval, tak som mal zľavu odtiaľto https://www.kodino.com/sk/obchod/czc/. Skús pozrieť, prípadne to vyskladať na inom obchode.
- Mefistofeles
- Nováček

-
Na tem procesor AMD 3600 by ti měl stačit ten chladič od nich. Zbytečný kupovat ten od Gelidu kterej uchladí 200W procesory, když to AMD má 65W.
A možmá místo grafiky RTX2060 bych vzal RX 5700. Je to novější architektura menší výrobní proces a skoro za stejný peníze budeš mít větší výkon. (rozdíl 300Kč).
A možmá místo grafiky RTX2060 bych vzal RX 5700. Je to novější architektura menší výrobní proces a skoro za stejný peníze budeš mít větší výkon. (rozdíl 300Kč).
- -Vladimir-
- Začátečník

1) Papírové TDP je v současnosti závazné na základním taktu, jen dříve (a asi ne všude) to bylo u Intelu tak že TDP znamená spotřebu v plné zátěži (a to i v AVX) a taktech (all-core turbo), tedy v praxi to často mohlo být míň. Wraith Stealth není zrovna z nejlepších.
2) Rozpočet bez problémů pojme RTX 2070 Super a tedy se jaksi není moc o čem bavit.
2) Rozpočet bez problémů pojme RTX 2070 Super a tedy se jaksi není moc o čem bavit.
ignorelist: Stratos (již trvale)
- crashPC
- Mírně pokročilý

Souhlasím. Aby procesor správně boostoval a byl i teplotně v pohodě, zaslouží si to něco lepšího. Alespoň ten velký MAX a Wraith a podobně, a nebo ještě lepší (Gelid, Arctic, Scythe, Noctua, Be Quiet!). Ten Velký mi tu z Ryzena 3700X kdyžtak netčený zbyl.
Za mě asi doporučím v dobré ceně Gelid Phantom. Jeho výhodou bude masitý základ, který se pro velice "reaktivní" chování ryzenu ohledně teplot velice využije. Snáze zabije různé teplotní špičky, do možností heatspreaderu. Snad by pak mohl méně divočet při malých zátěžích s otáčkama...
Za RTX 2070S se taky přimluvím.
Za mě asi doporučím v dobré ceně Gelid Phantom. Jeho výhodou bude masitý základ, který se pro velice "reaktivní" chování ryzenu ohledně teplot velice využije. Snáze zabije různé teplotní špičky, do možností heatspreaderu. Snad by pak mohl méně divočet při malých zátěžích s otáčkama...
Za RTX 2070S se taky přimluvím.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...