Sede pruhy PC prestane reagovat

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dedik
Nováček
Nováček

Sede pruhy PC prestane reagovat

Příspěvek od dedik »

dravím mam problém s PC při určitých aktivitách mě naskočí šedé pruhy přes monitor a PC přestane reagovat pomůže pouze restart při kterém se objeví červené pruhy přes monitor které většinou zmizí při načtení windowsu ale občas zůstanou i po načtení windowsu.

PC - Win 10
zakladní deska : Gigabite H270-HD3
grafika : AMD Radeon R9 200 Series
procesor : I5-7600
paměti : Crucial Ballistix Sport LT 8GB / 2400MHz / DDR4 / CL16 / UDIMM / 1.2V (1x)
hardisky : 240GB SSD(system programy) 1T normal kde jsou hry filmy a zbytek

Problém nastal tak 3-4 měsíce zpátky při určitých hrách šedé pruhy zvuk většinou ještě nějakou dobu jde pote odejde i ten a PC nereaguje při tomhle problému se rozjedou větráky na GK naplno. Občas se stane ze obraz naskočí zpátky a PC jede vklidu dál ale to se stane tak 1 z 10 případů. Problém nastává jen při určitých hrách (pro cycling manager 2019, motorsport manager,hearts of iron 4) a někdy to je hned někdy třeba po 1-2h hraní, nato při hrách ( WOW,europa universalis 4,LOLko) problém nenastal. Pokud problém nastane víckrát za sebou tak problém nastává i při běžném provozu prohlížeč,filmy,hudba nebo i jen načtení windowsu a případně i při zapínání PC kdy občas se stalo ze jsem se nemohl dostat ani na úvodní obrazovku windows protože obraz zůstal černý a nepomohl ani několikrát restart. Pote co PC zapnu po par hodinách nebo i další den tak PC běží zase normálně. Zkoušel sem všechny ovládače přeinstalovat nepomohlo nic až přeinstalace Winu (PC cca měsíc fungoval bez problému), ale u problematických her to stále po nějakém čase spadne. Zkoušel sem i nějaký benchmark test na grafiku kdy v 80% problém nastal ale občas test proběhl bez problému FPS teplota vše v normálu při úspěšném testu i při vyskytnutí problému ( grafika nesla přes 70 stupňů). Potřebuji poradit zda to je grafika nebo případně něco jiného. Rovnou říkám že nemám možnost to zkusit v jiném PC ani zkusit jiné komponenty v PC. Já osobně si myslím že to je grafika, ale je divné že u zmíněných her to spadne třeba v menu kdy není kdovíjaké zatížení PC ale když se PC víc zatíží tak to nespadne.

Monitor to není ukazuje to stejný problém na obou monitorech co mám.

Děkuji za každou radu
werygood
Začátečník
Začátečník

Re: Sede pruhy PC prestane reagovat

Příspěvek od werygood »

Tvoje CPU má integrovanou GPU v sobě a deska má výstupy na monitory. Zkus vytáhnout ten Radeon a jet na integrované, uvidíš, jestli problémy zmizí.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Já bych něco řekl, ale to bych byl za über flamera...
Ano, konej troubleshooting eliminační metodou, viz Werygood.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
dedik
Nováček
Nováček

Příspěvek od dedik »

dobře mám grafiku out ale teď nastává problém jelikož problém nastává u hraní her které ale na té integrované grafice jaksi moc nerozjedu tak to nemám moc jak otestovat
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

To je celkem jedno, ze ty hry pojedou naprd, pripadne sundej všechny nastaveni minimum a "běhej" tam jen tak.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“