nelze nainstalovat ovladač wifi usb
Moderátor: Don
- jarda.otta
- Začátečník
-
nelze nainstalovat ovladač wifi usb
Dobrý den. Nemám ve stolním pc wifi a tak jsem zakoupil wifi usb Netis wf2111. Ale po rozbalení jsem někam zašantročil instalační cd s ovladačem. Na stránkách výrobce jsem sistáhnul ovladač pro win 7 (nerozlišují tam 64 a 32 bit. verze)zde: https://wireless-driver-center.blogspot ... river.html. Ovladač má velikost po stažení 43,3 mb. Po zasunutí do usb mě ho sice ve spavci zařízení vidí, ale se žlutým vykřičníkem. Dám aktualizovat ovladač, nejdu stažený od výrobce a napíše že aktualizace se nezdařila. Ve správci zařízení se jeví jako:Broadcom 802.11n síťový adaptér. Zkoušel jsem vyhledat ovladač v google i podle 802.11n ale po stažení a následné instal se objevila tzv modrá obrazovka. Řada stránek s ovladači je po mé dlouholeté zkušenosti buď podvržená nebo zavirovaná pokavad nestahujete originál od výrobce.Už si nevím rady jak získám připojení k wifi do stolního pc. Mám win 7 64bit. Dělal jsem to i podle návodu zde: https://www.drivethelife.com/windows-dr ... ta-xp.html ale nepomohlo. Na této stránce je i odkaz na stránku výrobce na stažení správného driveru. Bohužel se stále nedaří. Dal jsem i pokus ten ovladač ve správci odstranit, ale po znovu zastrčení do usb se situace opakuje. Už si nevím rady jak bych to zařízení nainstaloval. Děkuji za jakýkoliv postup a radu.P.S. Ted to zkouším znova a neustále když mám zařízení v usb je po startutzv modrá smt,modrá obrazovka. Zkoušel jsem několikrát a modrá neustále. Musel jsem zařízení odstranit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) jarda.otta dne čtv 17. říj 2019, 11:43, celkem upraveno 1 x.
jaris
- shorty25
- Začátečník
Re: nelze nainstalovat ovladač wifi usb
Správný ovladač od výrobce je zde:
http://www.netis-systems.com/Suppory/do ... /1/img/286
Po stažení rozbalit a spustit setup.exe
http://www.netis-systems.com/Suppory/do ... /1/img/286
Po stažení rozbalit a spustit setup.exe
Vždy prodávám i jinde.
- jarda.otta
- Začátečník
-
To už jsem udělal několikrát. Ten samý 43,3mb jsem stáhnul vícetkrát. Ale po stažení nevím co s tím souborem dělat. nemá žádnou příponu a tak nevím v čem ho mám otevřít nebo rozbalit. Posílám screen obrazu po stažení.
jaris
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Takhle obsah toho .zip souboru nevypada.
Mas tam jak Install.bat, tak i Setup.exe
Rozbal to treba pres 7zip
Pokud to ale po instalaci bude padat do modre, tak mas bud spatny kus a nebo se jedna o HW nekompatibitu s operacnim systemem.
Mas tam jak Install.bat, tak i Setup.exe
Rozbal to treba pres 7zip
Pokud to ale po instalaci bude padat do modre, tak mas bud spatny kus a nebo se jedna o HW nekompatibitu s operacnim systemem.
- jarda.otta
- Začátečník
-
kliknul jsem na váš odkaz v předešlé zprávě a hned se otevřelo okno na stažení a umístnění souboru. Posílám screen. Jinak oprava. Mám win 7 32bit. Ale na stránkách výrobce nevidím možnost výběru ve verzích. Jinak vám děkuji.
jaris
- Holda
- Středně pokročilý
On má problém v tom, že se ten soubor stáhne bez koncovky (AV?).
Zkus za název souboru připsat .zip a pak ho otevřít.
Zkus za název souboru připsat .zip a pak ho otevřít.
.
- jarda.otta
- Začátečník
-
Perfekt, podařilo se ho po přejmenování rozbalit. Nevím čím to bylo že se to stáhlo tak jak stáhlo.Teď prosím ještě jeden problém. V mém původním dotazu jsem omylem napsal že mám 64 bit kopii. Ale mám 32 bit. Spletl jsem si to z druhým compem. Bude to vadit? A ještě druhá otázka. Mám nejdříve nainstalovat ovladač a pak teprve zasunout zařízení do usb nebo obráceně. Bojím se že když ho tam dám předem, tak zmodrá obraz. Ale před tím mě to nedělalo a normálně ho comp načetl. Děkuji vám za trpělivost.
jaris
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Je jedno jestli bude uvnitř nebo ne.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- jarda.otta
- Začátečník
-
Všem vám velice děkuji a omlouvám se za pozdní odpověď, neboť jsem byl mimo domov. Pomohl ten správný ovladač co jste mě poslali. Ještě jednou děkuji.
jaris
- jarda.otta
- Začátečník
-
A ještě děkuji za to upozornění že mám přejmenovat ten soubor ovladače. To byl super nápad. To by mě ani ve snu nenapadlo.
jaris
- shorty25
- Začátečník
- jarda.otta
- Začátečník
-
Opravdu krásná. Vše funguje jak má. Jsi shorty25 borec.
jaris