Hraní hry na dvou monitorech současně
Moderátor: maXXmilian
- James30
- Začátečník
-
Hraní hry na dvou monitorech současně
Poprosil bych o radu, jak zprovoznit hru na dvou monitorech současně. Jde mě pouze o porovnání obrazu na dvou různých monitorech, abych se mohl lépe rozhodnout který si nechám. Bohužel má každý monitor jiné nativní rozlišení a obnovovací frekvenci. Jeden je 27" FHD, VA, 144 Hz a druhý 27" WQHD, IPS, 75 Hz. Když dám ve Windows 10 zobrazení na dvou monitorech (zrcadlení), tak samotná hra jede jen na jednom a na druhém mám plochu. Předem díky za rady.
CPU: i7 7700K - 4,7 GHz, MB: ASUS Maximus Ranger Z170, RAM: HyperX Predator 2 X 8 GB 3200 MHz, GPU: Gigabyte GTX 1080ti 11 GB
- Krteq
- Čestný člen
-
Re: Hraní hry na dvou monitorech současně
Potřebuješ klon, ne zrcadlení... ale nejsem si jistý jak to bude s rozlišením.
- James30
- Začátečník
-
Ok, díky. Předpoládám, že možnost klonování není součástí Win 10 a musí se to řešit externí aplikací? Rozlišení bych potřeboval na obou monitorech nativní, jinak si kvalitu obrazu realně nesrovnám 

CPU: i7 7700K - 4,7 GHz, MB: ASUS Maximus Ranger Z170, RAM: HyperX Predator 2 X 8 GB 3200 MHz, GPU: Gigabyte GTX 1080ti 11 GB
- zsdx
- Začátečník
-
Zrcadleni a klon je to same, jen jinak pojmenovane. S 2D (plocha windows) to dozajista chodi, ale 3D hra, navic fullscreen aplikace? To proste nejde.
- James30
- Začátečník
-
Ok, tak děkuji. Předpokládám, že by to nešlo ani v případě, kdy nebude hra běžet ve Fullscreenu, ale v okně?
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ta myšlenka je už od začátku divná. Porovnávat hru na 2 monitorech které mají jiné rozlišení a ještě jinou frekvenci...
Pokud to bude FHD, tak to bude na WQHD rozmazené. Naopak to nejde.
Pokud chceš porovnat obraz, udělej si fotku něčeho co znáš a na tom porovnej barvy.
Pokud to bude FHD, tak to bude na WQHD rozmazené. Naopak to nejde.
Pokud chceš porovnat obraz, udělej si fotku něčeho co znáš a na tom porovnej barvy.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- James30
- Začátečník
-
Myslel jsem si, že to nepůjde. Přesto díky za pomoc a rady.
- Chalpe00
- Nováček
-
Připoj jeden monitor, něco si zahraj a pak připoj ten druhej a udělej to stejný. Uvidíš jak se ti bude hrát a jaký z toho budeš mít pocit. Bude taky záležet jaké hry hlavně hraješ a jak moc jsi tryhard hráč. Pokud hraješ CSGO, Pubg, fortnite atd, tak se ti spíš bude hodit těch víc Hz. Naopak pokud rád hraješ single, tak by sis to mohl víc užít na tom vyšším rozlišení.
- James30
- Začátečník
-
Já právě hraju výhradně single a hlavně RPG (zaklínač, Kingdom Come, Dragon Age), nebo případně nějaké FPS (Deus Ex, Wolfika...), takže mě 144 Hz nějak nenadchlo. Naopak mě zklamal VA panel, který maže textury - měl jsem více VA monitorů a u všech stejné. Raději asi oželím 144 Hz a vystačím si se 75 Hz, ale na kvalitním IPS, ve vyšším rozlišení a ostřejším obrazu.
- Chalpe00
- Nováček
-
Slyšel jsem i četl jsme spoustu názorů lidí, kteří říkají, že jim FHD na 27" přijde málo a vidí rastr. Pro tvoje hry bude to IPS asi lepší volbou.