AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- killerek
- Začátečník

-
Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
Nainstalujes starsi ovladace a budes mit klid.
- ketos
- Začátečník

-
Zdravím.
Koupil jsem Gigabyte Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G a při hraní Path of exile mi clock speed padá až okolo 100Mhz a obraz se celkově dost trhá ve většine her. Nějaké rada co s tím ?
sestava i7 7700K ( bez OC )
zdroj evga supernova 550 G2
verze ovladačů 19.12.2
Koupil jsem Gigabyte Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G a při hraní Path of exile mi clock speed padá až okolo 100Mhz a obraz se celkově dost trhá ve většine her. Nějaké rada co s tím ?
sestava i7 7700K ( bez OC )
zdroj evga supernova 550 G2
verze ovladačů 19.12.2
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Staci nezapinat ako u mna s RX 5700 enhanced sync a uz spominany antilag, neskumal som blizsie co z toho sposobuje konkretne tie problemy a mal by si byt vpohode, schopny plnohodnotne tu kartu vyuzivat.Honza3nec píše:Už aby to bylo vylazené ty ovladače, celkem to kazí dojem z nákupu nové karty. Co dělat, když bych teď koupil novou kartu, budu mít tyto problémy než přijde další update?
- coyd
- Začátečník

@ketos: mno napsal bych ti jak se zbavit problemu s amd kartama/ovladacema, ale nebudu zadelavat na flame. Asi si domyslis, co mam na mysli
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
- killerek
- Začátečník

-
coyd: Tak proc si to vůbec napsal? A oba vyrobci mají slabsi "dny" ...
- coyd
- Začátečník

Protoze chtel radu, tak jsem mu ji alespon mezi radky dal.. Tu hru hraju X let a nemel jsem sebemensi problem.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
- ketos
- Začátečník

-
Něco jsem v ovladačích vypl a něco zapl a už to jede 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hodim to sem, i kdyz se to netyka jenom RX5700.
AMD team ted bude mit prazdniny cca do 16.ledna, takze do te doby zadne dalsi opravy nevyjdou.
Tenhle hotfix vyjde do tydne nebo dvou a bude obsahovat minimalne.:
[FIXED] FreeSync 'stutter' (mix/max sweep) when changing from Windowed/Borderless to Fullscreen
[FIXED] Error 186 when doing Auto Update from Adrenalin 2019 to WHQL Adrenalin 2020 19.50.02
[FIXED] Game freeze and keyboard controls get lost on ALT+Tab with RSX Gaming Profile selected (fixes Enhanced Sync)
[FIXED] Black screen soft hang observed when performance overlay is open and a resolution change occurs
[FIXED] ALT+TAB with performance overlay open to desktop and back to game breaks freesync
[FIXED] Can't toggle certain features off if chosen through a profile like Gaming or manually in global graphics
[FIXED] Chill feels bad with high polling rate mice
[FIXED] PRESS ALT+R TO OPEN toast message appears in-game even after disabling In-Game Overlay option from General Section of Settings page >
[Navi10XT] System hang observed while running application with Auto OC GPU tuning control applied on Navi10XT
[FIXED] A newly added game profile in N/A state is shown to have incorrect Graphics Profile and not-matching settings
[FIXED] HVCI can throw code error 31 on install.
Avoid using DDU. Factory reset is really good, honestly.
AMD team ted bude mit prazdniny cca do 16.ledna, takze do te doby zadne dalsi opravy nevyjdou.
Tenhle hotfix vyjde do tydne nebo dvou a bude obsahovat minimalne.:
[FIXED] FreeSync 'stutter' (mix/max sweep) when changing from Windowed/Borderless to Fullscreen
[FIXED] Error 186 when doing Auto Update from Adrenalin 2019 to WHQL Adrenalin 2020 19.50.02
[FIXED] Game freeze and keyboard controls get lost on ALT+Tab with RSX Gaming Profile selected (fixes Enhanced Sync)
[FIXED] Black screen soft hang observed when performance overlay is open and a resolution change occurs
[FIXED] ALT+TAB with performance overlay open to desktop and back to game breaks freesync
[FIXED] Can't toggle certain features off if chosen through a profile like Gaming or manually in global graphics
[FIXED] Chill feels bad with high polling rate mice
[FIXED] PRESS ALT+R TO OPEN toast message appears in-game even after disabling In-Game Overlay option from General Section of Settings page >
[Navi10XT] System hang observed while running application with Auto OC GPU tuning control applied on Navi10XT
[FIXED] A newly added game profile in N/A state is shown to have incorrect Graphics Profile and not-matching settings
[FIXED] HVCI can throw code error 31 on install.
Avoid using DDU. Factory reset is really good, honestly.
Naposledy upravil(a) spajdr dne sob 14. pro 2019, 19:00, celkem upraveno 2 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Dik za info, tenhle bug s tím že nelze vypnout některé features v game profilu je dost otravný :/ ... ale aspoň jediný který jsem našel. Naštěstí to postihuje jen jeden profil z cca. 30 
Nějaké info o chybějícím FRTC? Jestli je to bug nového CP nebo ho úplně zazdili a nechají jen Chill?[FIXED] Can't toggle certain features off if chosen through a profile like Gaming or manually in global graphics
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Poptal jsem se ted.:
Enable chill and set min/max to the same value (it is incorporated within chill now).
Enable chill and set min/max to the same value (it is incorporated within chill now).
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- Skeleth
- Nováček

Je tu ale otázka, kolik nových bugů hotfix přinese. Nicméně dost mě překvapila informace s DDU. Zajímalo by mě, proč se najednou nedoporučuje.
LG 27GL850 | MSI B450 Tomahawk MAX | Ryzen 5 3600 | Nitro+ RX 5700XT | Crucial Ballistix Sport LT Grey(2x8GB) DDR4 3200 | Seasonic Focus Plus Gold 750W | Intel SSD 660p | M.2 - 2TB | Asus Xonar DX | AKG K702 | Fractal Design Define R6
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Neviem ale mne to vcera pomohlo, zbavil som sa strasne vela problemov ktore mi naskocili po upgrade na nove ovladace bez vycistenia. Nemal som silu to zbehnut a otestovat vsetko kedze som riesil popri tom ine veci.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DDU uz se muze opet pouzivat, jenom je treba mit aktualni verzi.
- andypetro
- Nováček

-
Zdravim.
Mám Sapphire 5700 XT PULSE ktorá má 2 biosy - výkonný a tichý ale ked prepnem prepínač stále mám výkonný bios,žiadny tichý bios tam nemám-neviete kde by som ho mohol stiahnuť aby som si ho nahral?
Mám Sapphire 5700 XT PULSE ktorá má 2 biosy - výkonný a tichý ale ked prepnem prepínač stále mám výkonný bios,žiadny tichý bios tam nemám-neviete kde by som ho mohol stiahnuť aby som si ho nahral?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tady jsou oba biosy
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 192-190722
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 2-190722-2
Rekl bych, ze ten prvni by mohl byt "silent" bios.
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 192-190722
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 2-190722-2
Rekl bych, ze ten prvni by mohl byt "silent" bios.
- andypetro
- Nováček

-
Dík,nahral som ten silent bios do karty ale ja vobec nevidím rozdiel ked prepnem prepínač-na obidvoch pozíciach mám rovnaké frekvencie a aj otáčky mám v hre okolo 1600-pritom v recenziách píšu že v silent biose sú otáčky okolo 1150-tak neviem-asi si sám ponastavujem kartu v afterburnery.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Muzes jeste zkusit tento >
https://www.techpowerup.com/vgabios/214 ... 192-190812
https://www.techpowerup.com/vgabios/214 ... 192-190812
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
19.12.3 hotfix driver vyjde zitra
https://old.reddit.com/r/Amd/comments/e ... r_18_2019/
https://old.reddit.com/r/Amd/comments/e ... r_18_2019/
- webwalker
- Začátečník

Recenze:
Gigabyte Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8G >>
[/url]
Výkon špatný není, jen ta cena by mohla být lepší. Tak snad časem půjde dolů ...
Gigabyte Radeon RX 5500 XT Gaming OC 8G >>
[/url]
Výkon špatný není, jen ta cena by mohla být lepší. Tak snad časem půjde dolů ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz