Pomoc se sestavou high end 4k, 90 000 +-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
mademan2
Nováček
Nováček

Pomoc se sestavou high end 4k, 90 000 +-

Příspěvek od mademan2 »

Zaprvé, díky za pomoc, co se týče hardwaru mám povrchové znalosti ale rozhodně se raději zeptám někoho kdo je zkušenější.

Hodlám si pořídit nový počítač, můj momentální furt slouží ale budu si kupovat nový 4k monitor (kdyby měl někdo dobré doporučení tak taky bych ocenil) a tudíž chci i upgradnout aby mi všechno běželo na ultra a měl jsem klid. Také to nehodlám kupovat hned teď ale až třeba únor či tak.

Moje hlavní otázka je, jestli jít do ryzenu nebo do intel desky a processoru. Co se týče karet, plánoval jsem 2x 2080ti, ale jejich ceny zatím moc neklsly takže nevím jak bych se vešel do rozpočtu. Byl bych ochotný to navýšit ale vzhledem k tomu že jedna 2080 ti by měla byt schopná většinu 4k gaming zvládnout sama, jsem si spíš řikal že počkám a dokoupím si druhou později.

Můj hlavní problém byl vždy processor, nyní mám i7 6800k a kolikrát se mi stalo že mě zklamal, takže moje volba byla rozhodně i9 9900 (k) ale jsem otevřený jiným názorům.

Rád bych vodní chlazení, 500giga ssd a 2 tera hdd, nechám si to někde sestavit, protože s tímto bych si fakt nevěřil.

Rád bych poprosil o návrhy, nápady atd. Nejlepší možnou sestavu do tech 90k, kdy by podle vás byl nejlepší čas to koupit a tak.

Můj ideal je prostě aby jsem mohl mit ten 4k gaming bezproblemovy.

Díky za pomoc :)
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc se sestavou high end 4k, 90 000 +-

Příspěvek od python.p »

Myslím, že není ani třeba atakovat horní hranici...

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... YH014II601

RAM tam nejsou kvůli RGB, ale protože jsou za přijatelnou cenu. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 06D6B667C5

Je to nástřel, se vším se dá hýbat podle preferencí.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
mademan2
Nováček
Nováček

Příspěvek od mademan2 »

Díky moc, kouknu na to.

Souhlasíte teda že jedna 2080ti zatím bohatě stačí?

A co se týče RAM, myslíte že už je lepší/třeba 32 nebo furt stačí 16?

A koukám že tam není nikde vodní chlazení, jste proti tomu? Ja jsem četl že t i9 vyžaduje nějaké lepší chlazení.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Proč tam cpát vodu, když ta D15 to zvládne uchladit. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Dve grafiky jsou zbytecne, protože SLI i CF jsou jiz v podstate mrtve technologie. Nahradil bych HDD druhym vetsim SSD, protože obe nove konzole pristi rok mají mit NVME SSD disky, tak se da brat, ze nove hry portovane z konzoli by mohli s tou rychlosti pocitat. RAM uz jit urcite rovnou do 32 GB. Intel nebo AMD si vyber dle chuti, ale AMD by mělo byt vyhodnejsi pro budouci upgrade i diky PCI-E 4. Vodu ani moc nepotrebujes, když vymenis ventilatory v case za lepsi s PWM a ještě doplníš chybejici, tak budes mit i dobre chlazeni vzduchem. Mas rozpocet, kdy nemusíš delat kompromisy, ale zase není dobre zbytcne vyhazovat penízky.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Proč PWM?

-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

Nemusíš regulovat ventilátory pomocí napětí, ale právě šířkou pulzu (napětí tak může být plných 12 V). Napětí, od kterého ventilátor začne běžet, se může lišit, kolem 5 V je to každopádně...
ignorelist: Stratos (již trvale)
alienGT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienGT »

Me taky prijde PWM regulace lepsi, vytvoris si krivku v UEFI podle libosti. Ty ARCTICY jsem zkousel a myslim, ze neumely tocit pod 800RPM, na me moc hlucne. Zvitezila u mne tahle Noctua, jenz se toci od 250RPM. V IDLE pouzivam 400, LOAD 650 cca.
https://www.czc.cz/noctua-nf-p14s-redux ... 32/produkt
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

krivku fanov v biose si vytvoris aj na fany bez pulznej modulacie

v 4k ta nema sancu limitovat 6800K
davos8000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od davos8000 »

4K to je dneska problém ani 2080 Ti nedokážou v některých hrách dát 60 fps nezáleží na cpu nebo ram ani zda máš ssd nebo hdd prostě je to moc na tu grafiku zaději jich zvolil monitor 1440p to budeš hrát bez problémů vše na max detaily a pamatuj hry budou zase o něco náročnější v roce 2020
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

alienGT píše:Me taky prijde PWM regulace lepsi, vytvoris si krivku v UEFI podle libosti. Ty ARCTICY jsem zkousel a myslim, ze neumely tocit pod 800RPM, na me moc hlucne. Zvitezila u mne tahle Noctua, jenz se toci od 250RPM. V IDLE pouzivam 400, LOAD 650 cca.
https://www.czc.cz/noctua-nf-p14s-redux ... 32/produkt

To že to neumíš neznamená, že to nejde. Dají se plynule regulovat od 250 po maximum. Většinou je to 250idle a cca 550 v BURNu.

Jako Noctua je fajn, ale pokud se nebude měnit chladič na GPU, tak je to "zbytečný luxus" a ty AC udělají stejnou službu.

-Vladimir-: vím co to je a jak to funguje...

segestes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od segestes »

Neřekl bych, že to alienGT neumí. Spíš to nemusí umět základní deska - že třeba v biosu nešlo u některých ventilátorů na některých deskách regulovat pod 50 procent bylo celkem běžné...
Ryzen 9800X3D | ASUS B650E-I | GB RTX4090 | 64GB DDR5 6000MHz | Samsung 970 2TB, Crucial MX500 4TB | Corsair SF750 | NR200P | Asus ROG Swift PG32UCDM
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

To jistě ano, ale protože napsal:
Ty ARCTICY jsem zkousel a myslim, ze neumely tocit pod 800RPM
Tak jsem to bral tak, že to zkoušel na více deskách. :)

Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“