AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
skaven321
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od skaven321 »

@webwalker preco vlastne v rebricku je najsilnejsia RTX 2060S, a nie je tam RX5700XT, ked je RX5700XT lacnejsia? (a obidve gpu maju rovnake msrp).
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Mohl by prosím někdo z moderátorů konečně vydělit informace a diskuzi o RX 5500 sérii (Navi 14) do vlastního vlákna?

Předem díky
andypetro
Nováček
Nováček

Příspěvek od andypetro »

Zdravim.
Teraz som hral 30 minút hru Control na Sapphire RX 5700 XT PULSE a všimol som si teplotu pamätí na grafike ktorá bola 106 stupňov kedy začala hra neskutočne trhať-čo som pozeral limit teploty v biose na pamätí je tam 105 stupňov-je to normálne? Grafiku by som išiel v piatok vrátiť,len neviem ktorú mám potom zobrať.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Normalni to neni, podle Gamers Nexus bys mel mit teplotu kolem 82C na pametich.
https://youtu.be/FQJCm7bnOfU?t=357

Nejlepsi je Sapphire NITRO+ , nasledne Powercolor Red Devil nebo MSI Gaming X pripadne Gigabyte AORUS.
andypetro
Nováček
Nováček

Příspěvek od andypetro »

Má tu niekto z Vás MSI RX 5700 XT GAMING X 8G - ked idú na nej otáčky 1600 a viac tak karta vydáva veľmi zvláštne zvuky ktoré sú veľmi otravné,na SAPPHIRE PULSE som také zvuky nepočul tam to bolo v poriadku-je to normálne alebo vadný kus?
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

GIGABYTE Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G- Problém.
Zdrávím všechny. Koupil jsem dceři PC na hraní. Procesor Ryzen 5 3600, grafiku GIGABYTE Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G, zdroj mám SilentiumPC Vero L2 Bronze 600W. Problém je v tom, že dceři při spuštění některých her " třebaLOL" zčerná obrazovka a počítač se restartuje a vypíše hlášku že ovladače byly resetovány do výchozího nastavení. Nic není taktované, ani procesor, ani grafika.Co jsem se díval po netu tak s tím má problém více lidí, nevíte v čem je problém?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

bege : jakou mas presne zakladni desku?
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ok. Ujisti se, ze mas flashnuty posledni bios na desce.
Pokud mas posledni bios flashnuty, spust GPU-Z (https://www.techpowerup.com/gpuz/)
Klikni na ikonu "?" vedle Bus Interface, spust Render Test a napis jakou mas rychlost PCIe (ta rychlost za znakem zavinace @)
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

spajdr: Díky moc za tvůj čas, moc si toho vážím. Všechno zjistím, ale až zítra, dnes mě dcera ke kompu nepustí.., prý "sorry taťko, teď hraju" :-). Ale spí do oběda a já jsem ranní ptáče. Udělám co jsi mi poradil a napíšu co jsem zjistil.
Tak jsem se dnes díval a deska má nejnovější bios 7B86vM5. V GPU Z je rychlost 16 1.1.. někdy problikne 16 3.0. Při renderování ukazuje rychlost 16 3.0. Dnes to zase blblo i u her u kterých to nedělalo. Zčerná obrazovka, je vidět kurzor myši a nic, je nutno restartovat. Díval jsem se i na teploty během hraní a GPU ani CPU nepřelezlo 60 stupňů, teplota pamětí byla okolo 70 stupňů. Někdy hry jedou, někdy né, hrůza. Nechal jsem si komp postavit v Alfě, bylo to zdarma tak co bych se dřel, navíc tam prý dělají zahořování, důkladné testy na stabilitu..., tak nevím jak zahořovali. Docela mě to s.re, tolik peněz to stálo a místo PC na hry má dcera "Restartátor". :-(
andypetro
Nováček
Nováček

Příspěvek od andypetro »

Mal som MSI RX 5700 XT vrátil som ju lebo pri 1600 a viac otáčkach vydávala divné zvuky, zobral som Sapphire Pulse-vrátil som ju lebo teplota pamätí bola 106 stupňov a potom seklo hrou a koniec, včera som kúpil Nvidiu a som maximálne spokojný-teplota do 70 stupňov pri 1300 otáčkach-tie RX karty my pripadajú nejaké nepodarky, vysoké teploty pri vysokých otáčkach, ked sa zníži frekvencia na 1800 Mhz pri napäti 930 mV a nastavia sa otáčky do 1200 tak sa to dá.
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

andypetro: Díky za reakci. Co jsem četl na netu, tak můj problém má spousta uživatelů a vypadá to na nedolazené ovladače. Problém je v tom, že jsem PC nechal poskládat a koupil ho jako sestavu. Když grafika někdy jede a někdy né je problém s reklamací. Váhal jsem mezi touto kartou a GeForce RTX 2070 SUPER. Obrátím se na alfacomp a jsem zvědavý na jejich reakci. Jinak s Nvidia mám taky dobrou zkušenost a váhal jsem mezi Radeonem a Nvidia. Jsem zvědavý jak to dopadne. Každopádně takové problémy s kartou za 12000 jsem nečekal, jak to vůbec můžou pustit ven.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Hahaha, ovladace asi tazko. Kedze si si to nechal poskladat predpokladam tak ti tam hodili kartu chybnu ktoru im niekto do 14 dni vratil lebo nechcel cakat na vybavenie reklamacie alebo to sposobuju len unstable RAM, CPU, doska. Skor by som to tipol ze grafika je 100% ok, to ze resetne nastavenia ovladacu po nekorektnom vypnuti operacneho systemu a jeho naslednom nabehnuti je uplne bezne bez ohladu na to cim bolo sposobene. Vramci vadnej grafiky by to boli skor pady ovladacu v operacnom systeme, artefakty.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

v Alfe jsou celkem ochotni, takze si myslim, ze ti mozna bez nejakych extra vytacek rovnou daji novou grafiku do sestavy a tu stavajici poslou do Olomouce na otestovani.
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

Mr_Trollfan: Je pravda že mých 14 dnů už uběhlo a to co říkáš je možné. Spajdr: Na sestavu mám záruku 3 roky. Ještě pogooglím a zkusím to vyřešit, ale když se mi to nepodaří, dovezu jim to a budu očekávat že to vyřeší oni. Jen mi vadí že už uběhlo 14 dnů a nemůžu jim to vrátit. Opravdu nikoho nenapadá nějaké řešení?

Spajdr: V podstatě s tebou souhlasím, nikdy jsem s Alfou neměl zásadnější problémy. Vždy když byl problém, tak jsme ho racionálně vyřešili. Kluci se vyznají a ví vo co go. Jen mě mrzí že to bude trvat.
Naposledy upravil(a) bege dne sob 28. pro 2019, 19:23, celkem upraveno 1 x.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Pokud to Alfa prodava jako sestavu, tak to musi odladene. Takze nejspis opravdu neco bude na tom co psal Mr_Trollfan, ze tam pouzili grafiku, kterou nekdo vratil, treba bez udani duvodu, ale uz nezminil, ze mu mohla nahodne blbnout pri hrani.
bege
Nováček
Nováček

Příspěvek od bege »

Spajdr: Díky za radu, je dobré vědět.
Knoxville
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Knoxville »

Momentálně také válčím s Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC, po odebrání předchozí verze ovladače a čisté instalaci Adrenalin 2020 Edition 19.12.3 mi už u většiny her nekolísá GPU Core Clock, kdy z 1900 MHz padalo na 900 MHz nahoru a dolů (Kingdom Come, Metro Exodus, Forza Horizon 4, Diablo 3). Přijde mi, že to stále trochu blbne u her pod DX11, nesetkal jste se s tím někdo?
Ryzen 5 5600, Arctic Freezer 34, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3200, Sapphire Radeon RX 6700 XT NITRO+ 12GB, ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB, Fractal Desing Define R5, Seasonic Focus Plus Gold - 650W, Gigabyte M27Q
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Knoxville : o jake hry se konkretne jedna?
Knoxville
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Knoxville »

spajdr píše:Knoxville : o jake hry se konkretne jedna?
Metro Exodus (DX12) už se chová v pohodě, tam to je v rozmezí 1850 - 1950 Mhz, testoval jsem to na různých mapách, ale třeba Kingdom come (DX11) se v Ratajích a Sázavě občas chová divně a ty hodnoty létají občas nahoru a dolů (rozmezí 1100 MHz až 1900 MHz). No a potom Diablo 3, ale tam je to možná nevyužitím karty jako takové.
Ryzen 5 5600, Arctic Freezer 34, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3200, Sapphire Radeon RX 6700 XT NITRO+ 12GB, ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB, Fractal Desing Define R5, Seasonic Focus Plus Gold - 650W, Gigabyte M27Q
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“