PC se vypíná a opět zapíná

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dexter27
Začátečník
Začátečník

PC se vypíná a opět zapíná

Příspěvek od dexter27 »

Vím, že se tento problém řešil i snad tady a na netu ale nikde nebylo řešení či dotazující zpětně neodpověděl jako to vůbec dopadlo. PC je cca 8 let staré. Základní deska MSI X79A-GD45, zdroj OCZ Fatal1ty Series 550W, CPU Core i7-3820. Náhle se po zapnutí pod cca 2-6 s vypne a za cca 3 sekundy opět sám zapne a takhle to jde pořád dokola. Monitor je pořád černý a podle mě ani do něj žádný signál ani nešel. Zkoušel jsem vyměnit graf kartu, vyndat všechny paměti, vyměnit baterie v desce a bez efektu. Takže jedině připadají v úvahu zdroj, deska a CPU. Nemá tu někdo zkušenosti s podobným nebo stejným problémem ? Co víc by připadlo v úvahu ? Kondenzátory na desce vypadají v pořádku, ani jiné součástky nějsou nijak "ohořelé". Všechny ventilátory se pokaždé v PC zapnou. Díky za radu
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: PC se vypíná a opět zapíná

Příspěvek od AllowedCry »

Nejpravděpodobnější bude deska.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Já bych teda spíš vsadil na ten "kvalitní" zdroj.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Nemas zapnutou v biosu funkci sitovky, Wake on Lan? :)
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Tohle dělá deska, když se špatně nastaví konfigurace v BIOSu. Ovšem správná funkce je, že to nakonec automaticky nahodí default hodnoty nastavení a nabootuje (max na 3.-5.pokus).
Nejpravděpodobnější bude deska.
Možná bych zkusil resetovat CMOS. Ale zřejmě to v tomto případě nepomůže.
dexter27
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dexter27 »

Díky za rady. Bohužel desku ani CPU nemám jak otestovat. Ale jak píšete také myslím že to bude deska nebo zdroj. Schválně zkusím ještě otestovat zdroj. WOL to není protože jsem to zkoušel i bez kabelů pouze se nápájecím navíc by WOL nedělal to že by nenaběhl ani do biosu. CMOS jsem restartoval i vyměnil baterie ale také bez efektu. Takže zkusím ten zdroj
dexter27
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dexter27 »

Díky za rady. Bohužel desku ani CPU nemám jak otestovat. Ale jak píšete také myslím že to bude deska nebo zdroj. Schválně zkusím ještě otestovat zdroj. WOL to není protože jsem to zkoušel i bez kabelů pouze se nápájecím navíc by WOL nedělal to že by nenaběhl ani do biosu. CMOS jsem restartoval i vyměnil baterie ale také bez efektu. Takže zkusím ten zdroj
dexter27
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dexter27 »

Tak jsem otestoval všechny součástky a nakonec to musí být procesor a nebo deska. Ale vidím to na tu desku. Tak kdyby měl někdo tento samý problém jak to s velkou pravděpodobností deska.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“