Na jedny strane bytu mam FTTH router/AP, takze signal na druhy strane bytu je na dve veci. Tudiz bych chtel nejak doplnit. Router vymenit nemuzu (od providera), mesh nechci (cena), extender nechci (prasarna co puli rychlost). Tz. jako reseni mi vychazi router co umi dve site - jadnu pripojim jako klienta k routeru a druhou budou chytat telefony na druhy strane bytu.
Nejaky tipy na zarizeni? Principielne nejsem ani proti extenderu, ale protoze se u nich nechlubi tim, ze by meli 2 bezdratovy jednotky, tak predpokladam ze maji jen jednu, co se prepina klient/AP.
AP jako extender
Moderátor: Don
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
- Weslo
- Středně pokročilý
Re: AP jako extender
Co něco takovýhodle...
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wpa7510- ... 02.htm?o=4
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wpa7510- ... 02.htm?o=4
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
Je to ve vyberu - problem je, ze ty sady nejsou uplne levny a co jsem cetl tak zalezi jak je udelana elektroinstalace. Jako barak je to relativne novej, ale stejne mam strach ze to koupim a pak to pojede jak snek. ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- Jey
- Středně pokročilý
-
Hlavně musí být obě zařízení připojené na stejné fázi. Jinak to nepojede.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- zsdx
- Začátečník
-
Levne routery s dvema radii jsem videl naposledy pro G-ckove wifi.
Spravne reseni je UTP+AP, ale duvod proti jiste snadno najdes![Wink ;)](./images/smilies/wink1.gif)
Spravne reseni je UTP+AP, ale duvod proti jiste snadno najdes
![Wink ;)](./images/smilies/wink1.gif)
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
Stejna faze by to mela byt, asi mi nezbyde nez to zkusit.
Je to cizi byt, nemuzu tam tahat kabelaz. Ve svym mam vsude natahanou 5E a rack.![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Je to cizi byt, nemuzu tam tahat kabelaz. Ve svym mam vsude natahanou 5E a rack.
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
- Jey
- Středně pokročilý
-
Muzes to koupit pres internet a v pripade, ze signal neprojde fazi, zarizeni vratit ve 14tidenni lhute.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).