AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od HEAD »

Ten kdo tady ma 5700xt muzete postnout hodnoty undervoltingu?Nakonec jsem musel nastavit celkem vysokych 1.115v(z 1.2default) a nechal default takty(takty drzi na 2ghz).Vsude se to tvari stabilne az na witchera3.Tam behem chvilky to hodi cernou obrazovku a vypne se monitor a pritom zvuk a hra bezej dal a porad reaguje na ovladani podle zvuku.

Btw stuttering ve witcherovi 3 je brutalni.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Napis skor max. takt nastaveny v krivke a k nemu odpovedajucu voltaz. Witchera nemam takze netestnem, skusal som rano WD testovaciu scenu cez stred mesta a tam to lietalo krasne na nejakych 70 fps.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Sapphire nitro+ ma nastaveno 2044mhz jako default.Jenom jsem snizil voltaz z 1.2v na 1.115v v afterburneru.
Skogamandry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skogamandry »

HEAD:
Ja len postreh k tomu W3 problemu s vypinanim obrazu. Mam RX5700 Pulse a rovnaky problem mam s GR:Wildlands, karta je na default - s poslednym dostupnym driverom som to este neskusal myslim, hram len obcas. Zatial som na tom hral FC5, New Dawn, Division 2, chvilku Destiny, to bolo bezproblemov. Takze asi nie je uplne iste, ze ti za to moze ten UV.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Toto som nasiel este k tomu crysis 3, tu je pekne vidno ako mu to ide na RX580 vo FHD, tam kde to dropuje je to GPU limited a minimalne o triedu lepsie.
https://www.youtube.com/watch?v=ney02yBgYs8
Naposledy upravil(a) Mr_Trollfan dne sob 18. led 2020, 11:36, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mr_Trollfan píše:Nie nieje tam ten problem v C3 od pociatku. V sucasnosti je C3 na RX5700 nehratelny a nieje to jedina hra ocividne kde sa ten dany problem vyskytuje. Low fps, lietanie taktov a stutter. Viacero uzivatelov hlasi tieto problemy v suvislosti s tym ze na POLARIS kartach ich nemali a hry na polaris kartach bezali lepsie, na vyssiom framerate. Je toho plny web.
https://community.amd.com/thread/241158
This issue is still a thing I'm getting less fps using my 5700xt in cs:go than my my old R9 390. I really wish I could just set a minimum clock speed :(
I got a PowerColor 5700 XT to replace my three-year-old RX 480 Nitro Plus, which is paired with a Ryzen 5 2600X. I install the card and boot up the Witcher 3. I used to get comfortably above 60FPS, with it hovering in the 70-80 area but now I'm lucky to be hitting around 65
Finally someone else mentioning this, the only game I’ve found that runs fantastically is the Resident Evil 2 Remake every other game I play at 1080p aggressively downclocks itself and I get worse FPS than my rx580, it’s not throttling, temps are fine, not a cpu bottleneck.
Same on my 5700 Pulse. Anything that's not running high/ultra has worse performance than my old 580.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d ... broken_at/

Niektori som cital ze maju problemy aj s hrami ako BF V. Tu hru som celu na 290X presiel a keby bezala takto ako bezi na RX 5700 tam by som tu kartu vyhodil po niekom z okna.
I have the same problem in Crysis 3. In the second level outdoor level with the grass, at 1440p res, my gpu core clock and usage bounces up and down from max to a low level depending on what I'm looking at. Increase resolution, and the gpu stays locked at 99%. If I move to an area where clocks go down to 300 at 1440p, if I increase resolution without moving, core clocks go up to the correct level and fps doubles. Definitely not cpu bottlenecked.

Chill is turned off.

I'm running AMD 3700x and Sapphire 5700xt Pulse
Takze solution found? Skusim zapnut VSR poobede alebo to zapnem v 4k na TV a testnem to.
To že zvýšenej load (rozlišenim či VSR a tak) problém pomáhá vyřešit a že se týká čistě RDNA potvrzuje že je to ten případ 2 co jsem zmiňoval, ala problém karet padajících do idle powerstatů. Problém kterej je tu od launche a ze strany AMD bez odezvy. Pravděpodobně to skončí změnou HW až to člověka přestane bavit, když oprava nepřišla do půl roku je tu velká šance že u AMD už nepřijde nikdy.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne sob 18. led 2020, 12:19, celkem upraveno 1 x.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Chcelo by to aby to vytiahol niekto ako GN aby to AMD zacalo brat vazne a fixlo to vsetko.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dalsi bug-vlastni krivka vetraku v MSi afterburneru zpusobuje stuttering a tim padem trochu snizuje vykon....
Jsem si rikal, ze ten stuttering snad neni normalni ve vetsine hrach a delala to prave ta vlastni krivka vetraku.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak zkus vypnout Afterburner a nastavit to v ovladacich, jak se to bude chovat.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

A co použít nějaký bios editor? :mrgreen:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Mne uz zatial pc nepada do blackscreenu pri AB fan curve, to zatial vyzera byt fixed. Kazdopadne problem v C3 sa mi s vyssim rozlisenim nepodarilo odstranit. Ten stutter pri AB fan curve testnem, ved mame FLAC. :razz: Idem si akurat chvilku lahnut, tazka noc.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak to padani ve witcherovi asi bylo kvuli nestabilite.Snizil jsem frekvenci z 2044 na 2000(realne cca 1950mhz) a najednou to je stabilni dokonce na 1.090v.
Spotreba me ale dost prekvapila.Karta si rekne podvoltovana klidne o 200w coz je teda masakr.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

To vycitas kde? Kazdopadne pri 1300mhz je to cca 110W v gpu-z, vzhladom na to to az tak vela nieje. Taktujes to cez afterburner? Funguje ti MEMOC? Mne funguje iba cez wattman, zmena memclk cez AB sposobuje okamzite blikanie obrazovky na cierno, vo wattmane to mam stable do 1860mhz, 1880mhz sposobovalo uz niekde artefakty.

Medzicasom som narazil na toto, ten fortnite je viac nez zaujimavy.
https://www.digitalcitizen.life/pcie-4-vs-pcie-3
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Staci zapnout hwinfo a zapnout monitorovani gpu asic power a pak to dat i do rtss.
Mem oc mi jde v afterburneru.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Obrázek

https://i.ibb.co/dc9TbCP/gpu1.png

U mě referenčka, max 1960MHz a nastaveno na cca 1078mV. Stabilně, dostanu se i na 2GHz, to mám nastaveno, ale né všude to jede na 100%. Wot mám třeba Chill na 144Hz, takže 144Fps a jsem na nějaých 130-150W spotřeby.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Ja ze ci to nemeras nejako zo zasuvky. To bude asi tym inym boardom ze tebe to ide. AB 4.6.2 beta 2?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mam beta4
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Aktualizacia mi nepomohla. Musi to byt asi iba tym rozdielnym boardom.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Testnul jsem cpu limitovanou scenu ve fallout4
1080TI 60fps
5700xt 56fps
Celej benchmark pak:
1080TI min 57 avg 93
5700xt min 52 avg 88
Urcite lepsi nez v crysis3.Ve falloutu museli probehnout nake optimalizace v ovladacich :mrgreen:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Fallout4 je stále založenej na DX9 enginu oblivionu, to neni slabé místo Radeonů.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“