Herni PC do 3000£

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Wanali
Nováček
Nováček

Herni PC do 3000£

Příspěvek od Wanali »

Dobry den,
chtel bych si nechat od Vas zkontrolovat tyhle sestavy (rozpocet 3000£):

https://www.scan.co.uk/wishlists/16de8f ... 4275835dd3

NEBO

https://www.scan.co.uk/wishlists/90a08f ... a1c1a9f474

Zamerena na hrani a stream.

Monitor mam Acer Predator x34, takze chci hrat v QHD kvalite.

Ziju v UK, proto UK obchod.

EDIT: Vetsi duraz kladen na vykon ve hrach.

Dekuji za pomoc.
Naposledy upravil(a) Wanali dne pon 20. led 2020, 15:48, celkem upraveno 4 x.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Herni PC do 3000£

Příspěvek od python.p »

na QHD hraní je ten CPU brutální přestel. Lepší službu ti udělá i7-9700k, kor v QHD.

EVO nebrat, je to naleštěná bída. Pokud budeš trvat na AMD, tak vem rovnou "čtyřkový" SSD -> třeba ten Viper VP4100 nevypadá zle, stejně tak MP600 od corsairu a nebo Aurus, ale ten má mega velkej chladič, co by mohl někde překážet. Vyhnul bych se jen Adata, tam se to moc nepovedlo.

A pokud nepotřebuješ nutně tmavé ventilátory, tak tu máš možnost vzít AC F14 Silent. Jsou na tom stejně, co se týká hluku, atd. Ale jsou levnější a vydrží taky déle.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

python.p:
Wanali píše:Zamerena na hrani a stream.
Proto Ryzen 9 3950X. Co se týče volby SSD (a i větráků), souhlasím. Jen bych úplně nepřeceňoval význam PCIe 4.0 (podstatný je spíš garantovaný celkový zápis, měl by být větší) a zvážil bych spíš, i vzhledem k rezervě, buď 512 GB 970 Pro + HDD (asi 4 TB), nebo 1TB 970 Pro (i přes překročení rozpočtu). Sám rád přikládáš význam MLC NAND, byť ani s ostatními volbami nejde nesouhlasit.

Wanali: vzhledem k tomu, že jste zvolil skříň bez průhledné bočnice, zvážil bych ještě tuto volbu: https://www.scan.co.uk/products/msi-gef ... -4352-core

/// divím se, že ten slovosled někoho nebil do očí. Bylo tam "podstatná je spíš garantovaný celkový zápis".
Naposledy upravil(a) -Vladimir- dne pon 20. led 2020, 13:43, celkem upraveno 2 x.
ignorelist: Stratos (již trvale)
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Ha! Ruka je rychlejší jak oko. To jsem přehlédl. Potom to tak asi nějak dává smysl.

Proto jsem se ptal, jestli trvá na AMD. Ale PCIe_4 MLC disky nejsou dostupné.

Potom samozřejmě PRO a MLC. Ale moje doporučení na TLC disky vychází z toho, že jsem četl, že to jen na hry. :(
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Trochu jsem to poupravil podle vasich rad, ale chtel bych se zeptat jak velky je rozdil ve hrach mezi intelem a Ryzenem v QHD rozhliseni, davam vetsi duraz na hry, takze vase rada co se tyce toho by mi hodne pomohla, vsude ctu ze intel ztraci, ale tady mam opacne rady.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Mám teď na stole 3700x a 9700k. Čistě na hry je 9700k lepší díky větší frekvenci CPU. A s rostoucím rozlišení klesá potřeba výkonu CPU.

Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Mam v planu i streamovat, takze vzhledem k tomu se priklanim k Ryzenu, ale zajimalo by me kolik % ztraci ve hrach v tomhle rozliseni.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Tak to si najdi je toho plnej internet. :) Nebude to tak, že na Intelu to pojede na 150FPS a na RyZenu 50FPS. Ani naopak. Jsou to většinou jen, jednotky procent.

Ale Intel je víc plug and play. :)

Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

tu máš 12 jadro. u 16 jadra to nebude iné

https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 0x/22.html
.
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Ok, tady je sestava s Intelem ...

Muze to nekdo zkontrolovat?

Myslel jsem ze to treba nekdo ma ulozene (link), tohle porovani.

https://www.scan.co.uk/wishlists/90a08f ... a1c1a9f474
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Druha sestava je zamerena s velkym durazem na hrani, ale neznamena to ze by to nemelo zvladat stremovat, mam pravdu?
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Relativní výkon. To je dost ulítla tabulka. Protože to nejde vzít takhle obecně.

python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Pomalé RAM. Vem radši ty AC F14 a zbytek dosyp do RAM.

Jo v pohodě, přeci jenom 8C/16T není úplně málo.

Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Ten procesor pise, ze podporuje 2666MHz, kdyz tam dam rychlejsi, tak se vykon nezvysi nebo ano?
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

Python : Ide to brať práveže LEN A IBA obecne. Určite bude tych hier hrať viac, preto je všeobecne zhrnutie pre neho najlepšie. Už viackrat si sa tu ukazal, že radiš sprostosti a nie je tomu ani teraz.

Wanali : ten intel robíš chybu. python Ťa tu zbytočne zblbol. PC nekupuješ na par mesiacov. Momentalne v blizkej dobe vyjdu konzoli s 8 jadrami a je viac než pravdepodobne, ze 8 jadro sa stane zakladom na kvalitne PC hranie. Ty chceš ešte aj streamovať a tam treba toho MT výkonu viac. hore som Ti postol link, nebudešv podstate ani citit stratu na FPS.
.
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Ok, spousta lidi mi radila Ryzen a asi zustanu u neho. Vsude ctu jak je to TOP CPU.

Pom upravach byste koupili sestavu s Ryzenem?

Diky za rady.
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

Je to top CPU jak kde,... Keby si hral na FullHD tak jednoznačne intel. Na vyšších rozlíšeniach sa to už strašne stráca a hlavne potrebuješ výkon na stream. Pre pár rokmi 8 jadrá na stream určite stačili, dnes už vôbec.
.
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Ja mam prave Acer Predator x34 monitor, takze budu hrat v QHD kvalite.
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

Preto ti radím 16 jadro. Budem sa opakovať, hore máš link. Pravdepodobne asi len nechápeš, prečo je tam taký minimálny rozdiel na vyššom rozlíšeni a je to ok. Potom si ale daj poradiť a nerob blbosti.
.
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Ano proto jsem zalozil tohle tema, abych koupil to nejlepsi a link jsem samozrejme skoukl a prohlidl si grafy. Vezmu ten Ryzen, vsechny komponenty jsou OK uz, jen cekam az mi to vic lidi schvali, doufam ze se tu najdou a daji mi souhlas to koupit, jak jsem to poskladal.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“