Herni PC do 3000£

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Herni PC do 3000£

Příspěvek od python.p »

Leon_ píše:Je to top CPU jak kde,... Keby si hral na FullHD tak jednoznačne intel. Na vyšších rozlíšeniach sa to už strašne stráca a hlavne potrebuješ výkon na stream. Pre pár rokmi 8 jadrá na stream určite stačili, dnes už vôbec.
Nepsal jsem tohle náhodou taky?

Před pár roky tu byly konzole co měli 4 jádra a jak dlouho trvalo napsat hry co to doopravdy uměli? Hm?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

Wanali - Pro jistotu zopakuji, že na Vaší původní sestavě s Ryzenem bych změnil 2 věci, a to SSD a grafiku.
Volil bych Samsung SSD 970 Pro a MSI RTX 2080 Ti Gaming X (něco jako Aura Sync nebudete v uzavřené skříni řešit).

Neuvedl jsem, že bych změnil ještě RAM. Ne pod všechny typy vzduchových chladičů se vejdou vysokoprofilové RAM.
Tyhle splní svou funkci stejně Corsair Vengeance LPX 2x16 GB DDR4-3200 CL16-18-18-36

/// původní odkaz nefungoval, nutno upravit

/// 10 liber za tyhle https://www.scan.co.uk/products/32gb-2x ... -amd-ryzen jsou nic, přehlédl jsem...
Naposledy upravil(a) -Vladimir- dne pon 20. led 2020, 16:21, celkem upraveno 1 x.
ignorelist: Stratos (již trvale)
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Ten overall graf je na hovno když tu řešíme hry a stream.

viz: https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 0x/16.html

Takže je to tak jak jsem psal, rozdíl je v procentech. Pokud se převážně podíváme na to tak, že jde o hry - Intel.

Pokud se tady bude i streamovat, tak to AMD dává smysl, to jsem taky psal. Ale jenom tady místní Leon_ není schopný si přečíst a pochopit co jsem napsal a útočí už jenom tak preventivně.

A vem klidně 3773MHz, limit na to máš a budou furt 1:1. Nebo tedy aspoň 3600Mhz.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

-Vladimir- píše:Wanali - Pro jistotu zopakuji, že na Vaší původní sestavě s Ryzenem bych změnil 2 věci, a to SSD a grafiku.
Volil bych Samsung SSD 970 Pro a MSI RTX 2080 Ti Gaming X (něco jako Aura Sync nebudete v uzavřené skříni řešit).

Neuvedl jsem, že bych změnil ještě RAM. Ne pod všechny typy vzduchových chladičů se vejdou vysokoprofilové RAM.
Tyhle splní svou funkci stejně Corsair Vengeance LPX 2x16 GB DDR4-3200 CL16-18-18-36

/// původní odkaz nefungoval, nutno upravit
SSD jsem vymenil, GPU taktez a RAM uz take.
Naposledy upravil(a) Wanali dne pon 20. led 2020, 16:23, celkem upraveno 1 x.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

V editu máte ještě uvedenou 3600 MHz verzi. Ani 3200 MHz ovšem neudělá ostudu.
ignorelist: Stratos (již trvale)
Wanali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wanali »

Dane 3600 MHz, ted uz by to melo byt podle vasich rad kompletne zmeneno.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Pokud budeš stremovat tak bych šel určitě do Ryzenu.. Navíc když budeš používat Qhd tak není co řešit.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“