Vypadávání připojení k internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
martinelk
Nováček
Nováček

Vypadávání připojení k internetu

Příspěvek od martinelk »

Zdravím všechny, mám tak trochu bizarní problém. Kdykoli když zapnu nějakou hru přes Steam nebo GOG Galaxy tak do pár minut mi přestane jít internet. Je jedno jaká hra to je, vždy po pár minutách ten problém nastane. Zkoušel jsem hodit Steam i GOG do offline modu ale ani to nepomáhá. A vždycky když hru ukončím tak nějakou dobu trvá než zase naběhne (doba se různí od pár minut do klidně i hodiny). Podle mě je to nějak spojeno s těmi klienty protože když jsem zapl Diablo 2 který nevyužívá žádného klienta, tak tento problém nenastal.

Jinak internet funguje jak má, i když se dívám na Netflix atd. tak žádný problém. Připojení je klasicky kabelem přes O2 modem Zyxel a mám Win. 10. Předem dík za nějaké rady protože v téhle oblasti nejsem nijak zběhlý. :D
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vypadávání připojení k internetu

Příspěvek od Weslo »

vytuhne NAT tabulka? jaký máš modem? Máš ADSL nebo VDSL?
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
martinelk
Nováček
Nováček

Příspěvek od martinelk »

Modem mám tenhle, VDSL modem Zyxel VMG 3312-T20A.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Steam i GOG dělají P2P (aka torrent), může z toho počtu session vytuhnout zařízení. Ale tak bývá to spíš u stahování. Když ti to zdechne, máš nulový provoz na síti?
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
martinelk
Nováček
Nováček

Příspěvek od martinelk »

JJ přesně, když to umře tak je nulový provoz. Pokud se teda klienti chovají podobně jako bych tahal něco z torrentu tak by to mohlo být z toho? Kde bych to měl řešit, v nastavení modemu nebo v PC?
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Třeba u Cisco routeru jsme museli snižovat NAT timeout kvůli Office365, který take generuje hromadu session per user. Nemá ten Zyxel nejake nastaveni kolem NATu?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“