AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od HEAD »

Tak jsem smazal shader cache a pod global jsem dal enhance a funguje to.Supersampling bohuzel strasne maze obraz a vykon je tragickej 40-50Fps jako bych to hral v 5K.
Adaptivni multisampling nemaze a vykon 60-80Fps a kvalita je diky mensimu rozmazani lepsi nez u supersamplingu.
Kazdopadne na Nv to zere 10-15% vykonu a na 5700XT propad ze 140fps na 40-50fps :mrgreen: Adaptivni multisampling je ale uz pouzitelnej a budu to s tim hrat.
Ukazka vykonu:
Supersampling https://www.youtube.com/watch?v=fTpLi2QzUlo
Adaptivni multisampling https://www.youtube.com/watch?v=iaDE3hsgkO8
U stalkera shadow of chernobyl jsem to ale porad nerozchodil.
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Máš aj nejaké porovnanie kvality z NV?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hah ty ovladace si ze me delaj srandu.Ted zase TRAA nejde vypnout :-D i kdyz nastavim use aplication setting, tak ve hre je porad supersampling :mrgreen:
Aspon ze se to buglo v zapnutem stavu.Ted musim doufat, ze to nebude delat nakej bordel v ostatnich hrach.
AMD ovladace to je fakt nejvetsi odpad mezi ovladacema.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak jsem to trochu otestoval a je to neuveritelnej bordel.
Pouzil jsem zase DDU a nainstaloval jsem posledni ovladace a pak jsem to otestoval.Zda se, ze globalne i kdyz je nastaveny "use application settings" coz ja chapu jako ze TRAA by melo byt vypnute to neplati.
Je tam na vyber:
multisapling
Adaptivni Multisampling
Supersampling

S multisamplingem coz je default v ovladacich a asi se to chova jak ma a hra si to kontroluje(nebo aspon doufam) a je to zubaty a hnusny.
S adaptivnim multisamplingem i kdyz je porad nastaveno "use application setting" a zadny TRAA by se teda nemelo zapinat, tak se to stejne zapne a vyhlazuje to.
Stejny je to i se Supersamplingem.

Kdyz se nastavi "Enhance application settings" coz chapu jako zapnuti TRAA, tak se nic nemeni a jedinej rozdil je v tom, ze je obraz vic rozmazanej a vykon je horsi nez pri pouziti "use application settings"

Tady je test kvality s "use application settings"
multisapling(asi TRAA vypnuto) https://abload.de/img/crysis64_2020_02_09_1iojp8.png
Adaptivni multisapling(nemelo by vubec fungovat) https://abload.de/img/crysis64_2020_02_09_121kxx.png
Supersampling(taky by nemelo fungovat) https://abload.de/img/crysis64_2020_02_09_1aaj97.png

Ted jeste rozdil mezi "use application settings" a "Enhance application settings" pri pouziti supersamplingu
"Enhance application settings"(50fps a obraz je vic rozmazanej) https://abload.de/img/crysis64_2020_02_09_1wkkee.png
"use application settings"(54fps a obraz je min rozmazanej) https://abload.de/img/crysis64_2020_02_09_14jkg8.png
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Oplatilo sa vymenit za 1080ti !
To ze mas vykon +- rovnaky je jedna vec, horsie je,ze od kupy sa len trapis a testujes chujoviny.
Jedine rozmny dovod ma napada,ze ti gtx skapala..
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

rbclass píše:Oplatilo sa vymenit za 1080ti !
To ze mas vykon +- rovnaky je jedna vec, horsie je,ze od kupy sa len trapis a testujes chujoviny.
Jedine rozmny dovod ma napada,ze ti gtx skapala..
Tak to neni. Mit ale AMD kartu a aby spravne fungovala, to je jedno velke dobrodruzstvi s nejasnym koncem.
NVIDIA kartu pichnes do PC a vsechno jede, neni co resit, akorat s RTX stinama se to obcas seka, ale s tim se moc neda delat :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

rbclass píše: Jedine rozmny dovod ma napada,ze ti gtx skapala..
Duvod uz tu nekolikrat uvadel, chce si vyzkouset po letech AMD, coz je zcela relevantni duvod.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Jak se tady psalo o tom UVD bugu, tak ten stále přetrvává. Dřív jsem to řešil editem biosu a nastavil jsem UVD takty na maximální co jsem chtěl. Jen mi nejde do hlavy, už je to dost let co jsem jel na radeonu a do dneška jsem teda měl jako náhradní R9 270 (2 týdny) a pořád to samé, chceš hrát? Vypni vše na pozadí, co by mohlo po kartě něco chtít. Tohle se mimochodem teda nevyhlo ani navi jo? To je tak, když furt recykluješ polofunkční GCN arch :lol:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Hladis píše:
Duvod uz tu nekolikrat uvadel, chce si vyzkouset po letech AMD, coz je zcela relevantni duvod.
No upřímně, pokud mi karta funguje perfektně a bez jakýchkoli problémů, nevidím důvod ji měnit za stejně nebo dokonce méně výkonnější.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Hladis píše:
tak ja nemam tolko casu,aby som tu o vsetkom vedel..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

spajdr píše:Nekdy se lidi podivejte pres AIDA64 nebo GPU-Z jestli nemate sekle frekvence u UVD Clock (kolem 100Mhz),
pokud mate, tak si muzete odpocist cca 10% vykonu karty. AMD uz o tom vi pul roku ale zda se, ze s tim nic nedela. Nejlepsi je mit vypnutou HW akceleraci u vseho softwaru, co ho nabizi. Nebo nejlepe nic soubezne nespoustet, jenom hry. :cry:
Frekvenci uvd kolem 100mhz tam mam porad to je spatne?(105 a 102mhz)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

HEAD: Nejdriv to vypadalo, ze to ma vliv na vykon, ale problem bude jeste i jinde.
Pokud mam podezreni, ze UVD clocks zpomaluje vykon, resetnu driver pres restart64.exe, coz je soucast Custom Resolution Utility 1.4.1
Jinak se zjistilo ze napr. staricky Witcher 1 jede rychleji na Polaris kartach nez na Navi kartach, tak uvidime, jakmile se to poresi, jestli to zvysi vykon, nejenom u starsich her.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

AMD a neco resit? :D Jediny co funguje je chill a vynuceni 16xAF a VSR.Vsechno ostani je zabugovany.
Jinak dik za ten program.Aspon nemusim restartovat pc :lol:
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

HEAD, trochu som sa v tom nastaveni u teba stratil. Hod sem plz screenshot z AMD Control Panelu, jak to mas nastavene pre to tvoje optimalne nastavenie v Crysis, dik.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

HEAD píše:Kdyz se nastavi "Enhance application settings"... tak se nic nemeni a jedinej rozdil je v tom, ze je obraz vic rozmazanej a vykon je horsi nez pri pouziti "use application settings"
Režim "Enhance" není vypnutí nastavení které kontroluje hra.
Enhance – Offers the flexibility of improving on existing AA used in the 3D application, by having the driver apply a second pass of AA.
Override – Allows Radeon Settings full control over the level of AA applied to the 3D application.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Srandista píše:HEAD, trochu som sa v tom nastaveni u teba stratil. Hod sem plz screenshot z AMD Control Panelu, jak to mas nastavene pre to tvoje optimalne nastavenie v Crysis, dik.
Tam neni moc co nastavovat.Proste default a jen jsem zmenil multisampling na adaptivni multisaplning.

Jinak nevi nekdo jak zobrazit/otestovat frametimes bez msi afterburneru?Snazim se zprovoznit vlastni krivku vetraku(coz je zabugovany a vyvolava to stuttering) a bez afterburneru nemuzu zmerit stuttering.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Už na začátku téhle "diskuze" jsem ti psal ať pošleš screenshot toho jak to máš nastavené v Radeon Settings, protože podle všeho jsi to měl blbě.

Pošli pls jak to máš nastavené teď a to jak v profilu, tak i v globalním nastavení.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

HEAD : Tak si spust jenom RTSS bez Afterburneru, zapni si Show Own Statistics a v Setup si zapni, co potrebujes.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hmm tak stuttering tam je i kdyz jsem uplne odinstaloval afterburner.Proste vlastni krivka vetraku je zabugovana.Mozna prave proto si vsichni stezujou na stuttering pac pouzivaj vlastni krivku, ale ja zadnej nemam pac jsem prisel na pricinu. :D
Tady je test ve hre control
https://abload.de/img/hmpej6c.png
Tady je jeste nastaveni pro crysis..Neni tam co nastavovat jak jsem psal..Proste default a zapnuto adaptivni multisapling.Tak je to nejmin rozmazany a ma to lepsi vykon.
https://abload.de/img/2020-02-10njkt9.png

Btw je mozny, ze vsechny ty problemy se stutteringem jsou kvuli vlastni krivce vetraku?Ze bych zase na to prisel stejne jako u GTX970 3.5GB? :-D
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Novejsi ovladac bude mit FAN control prekopany, tak bych pockal, jak ti to pak pojede.
Nicmene ja mam taky vlastni krivku vetraku a zaden stuttering nemam.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“