rozmyslal som nad plnou obmenou zostavy
teraz mam GB 970 G1, i5 4690k,16gb ram, ssd 128+512, PSU SuperFlower Leadex Platinum 750W
1440p ISP monitor,
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... C6771637A7
na alze som si nahadzal toto..
ma zmysel kupovat nove PSU alebo to co mam teraz uplne staci? ma 5 rokov a zatial s nim neboli absolutne ziadne problemy..
co sa tyka grafiky? rozhodoval som sa medzi sapphire nitro + 5700xt a gigabyte aorus 5700xt ale saphire zlacnela o cca 30e takze vyhrala.. ale je tam velky otaznik ..stale su take obrovske problemy s AMD ovladacmi ci uz sa AMD konecne pozbieralo ..
NV je napriek mojim dlhorocnym velmi dobrym skusenostiam neskutocne predrazene, takze vypadla.
edit.. uz ten zoznam funguje?
nova zostava
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- jackshile
- Nováček

-
nova zostava
Naposledy upravil(a) jackshile dne pát 13. bře 2020, 11:42, celkem upraveno 2 x.
- Atapi
- Začátečník

Re: nova zostava
Zdroj je slušnej, ten bych se nebál používat dál, jenom odkaz ti nefunguje. Musíš dát vygenerovanej odkaz na seznam ne jen prdnout link s košíkem...
- -Vladimir-
- Začátečník

Čistě teoreticky bych zvážil i Define/Meshify S2 (nebude-li vadit tvrzené sklo na bočnici, paradoxně jsou tyto verze teď tam levnější).
S tím zdrojem to psal už Atapi, já to jenom zopakuji - současný zdroj je naprosto v pohodě a není třeba pořizovat nový. Leda že byste chtěl poněkud dražší Seasonic Prime Titanium.
Pokud chcete SATA SSD, tak tady je to samé v 2,5" formátu https://www.alza.sk/wd-blue-3d-ssd-nand ... 090704.htm nestavíte SFF sestavu, takže nemusíte brát M.2 formát.
S tím zdrojem to psal už Atapi, já to jenom zopakuji - současný zdroj je naprosto v pohodě a není třeba pořizovat nový. Leda že byste chtěl poněkud dražší Seasonic Prime Titanium.
Pokud chcete SATA SSD, tak tady je to samé v 2,5" formátu https://www.alza.sk/wd-blue-3d-ssd-nand ... 090704.htm nestavíte SFF sestavu, takže nemusíte brát M.2 formát.
ignorelist: Stratos (již trvale)
- jackshile
- Nováček

-
na disk som pozeral, cena je rovnaka, jediny rozdiel je len v mensom pocte kablov pri m2 (0), a to sklo na bocnici mi vadi .. som asi jeden z mala tych, ktorym kde ake blikatka a svetielka na krabici a v nej vadia 
- Atapi
- Začátečník

Jinak koukám že teď kupuju něco podobný (jestli sis nevšim téma vedle). Disk tam mám crucial P1, je to lowend nvme (QLC), ale přece jen by stále měl být rychlejší než sata a když je to prakticky za stejnou cenu...
- -Vladimir-
- Začátečník

je tam i Meshify S2 s plnou bočnicí, ať tady zase nemystifikuju. Za 125 €.jackshile píše:na disk som pozeral, cena je rovnaka, jediny rozdiel je len v mensom pocte kablov pri m2 (0), a to sklo na bocnici mi vadi .. som asi jeden z mala tych, ktorym kde ake blikatka a svetielka na krabici a v nej vadia
ignorelist: Stratos (již trvale)