Zdarec. Mam disk Hitachi 7k250 120 GB 8 MB, AOpen AK72 , Chipset: VIA Apollo KX133, Ultra DMA-33/66 Bus master IDE, CPU : K7 650 Mhz
Vysledek v HDtachu:
Random Access : 12,5 ms
Read Burst Speed 37,8 MB/s
Read speed-max 37 MB/s
-min 22,9 MB/s
Avarge 36,1 MB/s
CPU Utilization 30,7%
Když sem se díval na výsledky na vrchu(ve fóru) tak sou ty wýsledky mnohem lepší.. je to tím ATA/66 nebo by to mělo být lepší i na této sestavě???
P.S. na vrch sem to nedával záměrně tam sou jen výsledky Dík za odpovědi...
Naposledy upravil(a) Benet dne ned 18. dub 2004, 16:38, celkem upraveno 2 x.
Jo to jo.. ale cekel jsem fakt trochu lepší aspon ten Read Burst Speed 37,8 MB/s ??????
Ovlivňuje to hodně rychlost procesoru???
CPU Utilization 30,7% není to něak moc když sem se díval na tý výsledky na wrchu tak tam maj kolem 1-20% ???
Divím se protože mám ještě střičkej SEAGATE (6 let) a má téměř shodný výsledky
Naposledy upravil(a) Benet dne ned 18. dub 2004, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Na jednej strane KX133 vacsinou pouzival starsi diskovy radic VIA ( southbridge 686A/B....., alebo dokonca starsi..... ) ktoreho vykon bol dost biedny .... takze preto mozno ten prepad ......
Skus si precitat http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=17048 ......, alebo nejake dalsie stranky o nastaveni VIA southbridge ......., ktore niekedinaozaj vyrazne pomoze.... aj ked vyzaduje znalost registrou.........
random píše:...
Skus si precitat http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=17048 ......, alebo nejake dalsie stranky o nastaveni VIA southbridge ......., ktore niekedinaozaj vyrazne pomoze.... aj ked vyzaduje znalost registrou.........
Benet píše:jo ale to se týká VIA KT400 a já mám VIA KX133
Skus sa pozriet napr. sem : http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=104411 ......., alebo nieco zadaj do vyhladavaca a urcite najdes plno odkazou s touto problematikou ......, pretoze o problemoch southbridge VIA sa popisalo naozaj vela
Benet píše:Jo to jo.. ale cekel jsem fakt trochu lepší aspon ten Read Burst Speed 37,8 MB/s ??????
Ovlivňuje to hodně rychlost procesoru???
CPU Utilization 30,7% není to něak moc když sem se díval na tý výsledky na wrchu tak tam maj kolem 1-20% ???
Divím se protože mám ještě střičkej SEAGATE (6 let) a má téměř shodný výsledky
Že máš CPU utilization přes 30% je celkem pochopitelný. Je to hodně, ve srovnání s ostatními v threadu nahoře, ale podívej se, co mají za procesory oni a co ty... Podle mně jsi na tom ještě dobře...
The problem has been eaten. Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Ale já mam stejně UDMA 3 44,4 nebo 37 není to jedno?? Před tím než bych začal blbnout se SOUTHBRIDGE bych musel koupit novej řadič ne? Protože víc jak těch 44,4 bych z toho stejně neviždímal! Nebo jak to je?
Vyřešil by to nowej řadič do PCI?Kterej by podporoval UDMA 5???
Lepsi vykon ( aspon o par percent... ) a hlavne nizsie zatazenie procesoru by si stoho urcite dostal...... skus najskor precitat nejake clanky souto tematikou a potom budes vediet presne o com je rec...... Tvoja doska podporuje UDMA 66 .....zrejme obsahuje VIA 686A ( ktory obsahuje aj radic disku.... ale skus si to overit na svojej doske... ) ) southbridge .... ten mal vsak mnohe problemi a jeho vykon nebol vobec idealny...... preto skus pozriet tie odkazi ktore som ti pisal.... ( tam sa zaoberaju prave timito problemami..... ) a ked sa tam porozhliadnes lepsie urcite najdes aj par starich clankou suvisiacich s tvojim southbridge ..........
Vhiba je aj tam ze najnovsie driveri VIA 4in1 nepouzivaju idealne nastavenia pre starsie southbridge ( skor su optimalizovane pre najnovsie radice 366/377..... ktore sa dodavaju k KT400/600 )... takze vykon po ich nainstalovani nieje zrovna najidealnejsi.... )
Samostatni PCI radic trochu pomoze......, ale lepsie riesenie je uz vymenit dosku aj s procesorom.......
hmm, teraz ma napadlo, co som predal svoj stary komp(jupiiiii) islo o Duron 800MHz, VIA KT133 chipset, ten kamos si k tomu dokupil HDD 80 GB Maxtor 7200rpm 8MB cache ATA133.Musim uznat ze to bezi HODNE vykonne, takze mozno by sme mali zacat hladat problem niekde inde ako v hardware, co vy na to?
JJ píše:hmm, teraz ma napadlo, co som predal svoj stary komp(jupiiiii) islo o Duron 800MHz, VIA KT133 chipset, ten kamos si k tomu dokupil HDD 80 GB Maxtor 7200rpm 8MB cache ATA133.Musim uznat ze to bezi HODNE vykonne, takze mozno by sme mali zacat hladat problem niekde inde ako v hardware, co vy na to?
No kdyby to nebylo v Hardware tak by to bylo celkem fajn ...... co je ten SMART
Jo ještě nachápu: ten řadič zvládá UDMA 33/66 .. ale když dám vlastnosti řadiče ve Správce zařízení tak mi to píše že disk jede v režimu Ultra DMA 3 ....Měl by jet na Ultra DMA 4 ne?
JJ píše:hmm, teraz ma napadlo, co som predal svoj stary komp(jupiiiii) islo o Duron 800MHz, VIA KT133 chipset, ten kamos si k tomu dokupil HDD 80 GB Maxtor 7200rpm 8MB cache ATA133.Musim uznat ze to bezi HODNE vykonne, takze mozno by sme mali zacat hladat problem niekde inde ako v hardware, co vy na to?
No kdyby to nebylo v Hardware tak by to bylo celkem fajn ...... co je ten SMART
Jo ještě nachápu: ten řadič zvládá UDMA 33/66 .. ale když dám vlastnosti řadiče ve Správce zařízení tak mi to píše že disk jede v režimu Ultra DMA 3 ....Měl by jet na Ultra DMA 4 ne?
SMART je vlastne akasi automaticka kontrola disku biosom.Akonahle sa ti nejako poskodi disk(kludne aj zopar vadnych sektorov), bios ta na to bude tvrdo upozornovat.
To s tym UDMA sa to tu uz myslim ze riesilo niekde, myslim ze problem bol v tom ze na jednom kabli musis mat hdd(80 zilovy) a pripojeny na konci.A druhy kabel, napr. na cdrom nesmie by ziaden stary sh*t, lebo potom to dotychemu aj ten hdd hodilo na pomalejsi mod .Ako mas pozapajane disku a cdrom?
Mam to tam Primary Master HDD
Secundary Master HDD (onen disk)
Secundary Slave CD
V Biosu:
IDE Secundary Master PIO na Auto
IDE Secundary Master UDMA na auto
...
Je tam zaply jeste neco jako
IDE HDD Block mode na Enable...(to nevim co znamena)