Základní deska MS-7380
Moderátor: Eddward
- Vladík
- Červená karta
-
Základní deska MS-7380
Tato deska MS-7380 nemá v biosu možnost boot z flešky.Dá se to nějak získat ?díky
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Základní deska MS-7380
Měla by mít, boardy v týhle době už to pár let měly. "Přidat" to tam nijak nejde. Jen se to občas nezobrazí pokud neni zapnutá legacy emulace USB, obvykle maj desky emulaci KB/mouse/HDD což vše musí bejt enabled. Je to emulace pro DOS prostředí, ale je to zároveň jak staré pre-EFI boardy bootovaly z USB, prostě jej emulovaly jako HDD nebo FDD a bootly z něj. Pozor taky na velikost, velké 32+GB flashky to nemusí dát.
- Hladis
- Moderátor
Musi to umet a v manualu to ma dokonce i na obrazku z nastaveni BIOSu. Z flasky muzou bootovat i daleko starsi desky.
- Vladík
- Červená karta
-
Tak jsem vlezl do biosu ale nic tam není jako legecy emulace,je tam jen USB controler a USM device legacy suport oba nastavené na enabled.Ukaž mi kde to hledat je tam AMI v.1.1 bios.
- Hladis
- Moderátor
Nechapu co tam chces hledat. Strc do USB bootovaci flasku, zapni komp, jdi do BIOSu a nastav ji ze z ni chces nabootovat tam kde normalne nastavujes poradi bootovacich zarizeni. Done. Pokud ji neuvidis, je moc nova a velka.
- Vladík
- Červená karta
-
Udělál jsem dle Tvého příkazu a je to super.Díky