Btw ja jsem se dostal na zacatek questu enklavy a pak uz jsem to nehral.Jak je to daleko od konce?
Fallout 76
Moderátor: Baneshee
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fallout 76
Podle me bude nejlepsi zacit novej char od zacatku kvuli NPC a lepsim questum.
Btw ja jsem se dostal na zacatek questu enklavy a pak uz jsem to nehral.Jak je to daleko od konce?
- madPav3L
- Mírně pokročilý

Díky za odpovědi, tak to asi zkusím, až to vyjde na Steamu a budu mít dohrané Gears 5.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- madPav3L
- Mírně pokročilý

Ještě koukám na https://www.nexusmods.com/fallout76 a modů je požehnaně. To hře asi tedy nevadí, když si něco poladím podle svého?
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

nahrát obrázek
Dovolím si pár fotek.
Hraji to od začátku s pauzami, žádné vážnější bugy už jsem nezaznamenal hra jede perfektně.
Eventy a mise se průběžně aktualizovaly a fakt jsem si užil i tu ochuzenou verzi bez NPC, obsahu i tak bylo ve hře kvanty, bavil jsem se dost u detektivních misích a z některých holotape i mrazí, když se člověk vžije do atmosféry
Co se týče atom coins, tak mi jich běžné hraní zajistilo dost, ze začátku jsem je utrácel za repair kity, teď si kupuji většinou ve slevě skiny nebo výbavu do domácnosti.
Crafting je naprosto excelentní a bonusy některých zbraní jsou docela vtipné, třeba 4 násobná kapacita zásobníku u revolveru
Hra mi od začátku nepřišla špatná a za pár hodin to dostane lepší grády
E// Bugem jsem přišel o T45 armor
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Je to naprostá pecka. Lehce byla pozměněna grafika (nasvícení, ostření) na mapě je až 50 lidí.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uz stahuju 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak to spustim a mam 26fps na 5700xt(karta jede jen na 800mhz tzn 2d takty)
5700xt zase nezklamala.Ted zas budu muset googlit proc se to na AMD sere a v cem je problem...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Je to bug hry - viz. vlákno AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
- Loki5567
- Moderátor

Ono ani na Nvidii, to nejede nějak hezky, taky jsem v hodně lokacích měl prostě 30FPS, ať jsem dělal, co jsem dělal. To je prostě ten Oblivion Engine z roku 3000 před kristem.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

30fps? To by mě zajímalo kde..
- Loki5567
- Moderátor

Jo to bylo, když to vyšlo
Nakonec jsem stáhl detaily na medium
Hlavně že se hrálo
trošku toho konzolového feelingu

CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Jo, začátky byly horší, já to rozehrál na 1050Ti
Ale teď to běží obstojně, ale některé nové interiéry i exteriéry jsou teď náročnější, proběhl i nějaký reshade a v dálce není tolik mlhy AA je teď ještě ostřejší.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to bizár..dal jsem tam 4K ultra a jelo to na 60fps asi hodinu, využití karty 40-50%
Pak hru zapnu znova o hodinu později a na stejný nastavení 45fps a využití karty 95%
Plus to občas při zapnutém DSR má rozhašenou gammu (tmavší obraz, jakoby black crush), dělal to i Fallout 4
K tomu podivnej stutter kdy mám hru nainstalovanou na Samsung Evo SSD a CPU i GPU nejsou vůbec vytěžený, a stejně to občas posekává, občas ne, jako by to bylo něco kvůli onlajnu
A pak mě tam otravujou ty ostatní lidi, kdyby to šlo hrát v singlu hned bych to přepnul
Mám z toho mixed dojmy, asi mě to bude bavit protože mám rád svět Falloutu a exploraci, ale...pořád zlatej New Vegas
Pak hru zapnu znova o hodinu později a na stejný nastavení 45fps a využití karty 95%
Plus to občas při zapnutém DSR má rozhašenou gammu (tmavší obraz, jakoby black crush), dělal to i Fallout 4
K tomu podivnej stutter kdy mám hru nainstalovanou na Samsung Evo SSD a CPU i GPU nejsou vůbec vytěžený, a stejně to občas posekává, občas ne, jako by to bylo něco kvůli onlajnu
A pak mě tam otravujou ty ostatní lidi, kdyby to šlo hrát v singlu hned bych to přepnul
Mám z toho mixed dojmy, asi mě to bude bavit protože mám rád svět Falloutu a exploraci, ale...pořád zlatej New Vegas
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Swat
- Mírně pokročilý

Já se zařek, že na tohle nešáhnu. Právě kvůli absenci klasickýho singlu prostě vím, že přítomnost ostatních uživatelů by mě vadila. A jestli to má takhle boží frame rate, jak popisujete, tak to odmítám hrát.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tak, pominu tady ty výkřiky do tmy a napíšu sem své postřehy po 180h hraní
Technická stránka hry
Stejně jako fallout 4 je F76 heavy na single thread výkon a v případě stínů i na GPU. Hraji od první verze na PC a tehdy problémy s propadem výkonu byly, především pokud to měl člověk na maximum a mohlo za to pravděpodobně špatně nastavený LOD kdy se renderovalo mnohem více detailů než bylo potřeba, časem se stabilita fps ve hře zlepšila a jestli se s 1070 na max dostanu pod 60, tak velmi zřídka, většinou 80+ v interiérech 120 lock, taky záleží v jakých, protože s wastelanders přišlo spousta nových int i ext. Jak tady někdo zmiňuje to zasekávání, je to jednoduše loading scény, nic víc a možná by to mohl zlepšit M2 disk, každopádně mi to na SSD přijde naprosto ok.
Hratelnost online mimo wastelanders
Někdo si tady stěžoval, že mu vadí ostatní hráči ve hře. Naprosto nonsense výmluva nebo jak takovou blbost nazvat.
Všechny questy ve hře, které získáš buď od non human NPC atp můžeš dělat sám, samozřejmě se k tobě může připojit kdokoli jiný, ale o expu ani loot tě nijak neochudí, naopak bude úkol o to lehčí. Pak jsou tam eventy, které lze též dělat sám nebo s lidmi co se přidají (je možno se připojit do probíhajícího eventu) A nakonec dopad atomovky, na to sám nemáš dokud nejsi tak na 200lvl s naprosto TOP gearem a stejně by to bylo takřka nemožné splnit.
Další VÝHODA hraní s lidmi je market place, každý něco prodává, to člověk bude víc využívat asi na vyšším lvl kdy má caps spousty.
Wastelanders
Kapitola sama pro sebe, odehrál jsem už cca 10h hlavní i vedlejších linií a stručně je to pecka 10/10 ta hra je teď epicky nakoplá, rozhovory i questy jsou skvěle zpracované a většina z nich je SOLO takže vedle tebe nikdo nebude postávat nebo ti pomáhat, případně jdeš s human NPC něco plnit, tohle je zase ten pravý fallout. Hlavní příběhová linie se točí okolo Vaultu 79. Víc se rozepíšu později.
Obsah
F76 vytvořil sběratelský kult věcí
Každý druhý má svůj dům plný trofejí. Atom coins dostává člověk za každou blbost (zabití mravence, zasazení stromu..)
Není potřeba do hry vkládat peníze.
Drtivou většinu času jsem strávil ve starém F76, takže je pro mě wastelanders dar z nebe a jsem rád, že ho můžu v klidu dohrát s TOP výbavou
PS: Jsou tady tací, kteří furt přemýšlí zda se do toho pustit, tak já vám poradím, jestli jste nenechali alespoň 200h ve F4 tak to není nic pro vás.
Technická stránka hry
Stejně jako fallout 4 je F76 heavy na single thread výkon a v případě stínů i na GPU. Hraji od první verze na PC a tehdy problémy s propadem výkonu byly, především pokud to měl člověk na maximum a mohlo za to pravděpodobně špatně nastavený LOD kdy se renderovalo mnohem více detailů než bylo potřeba, časem se stabilita fps ve hře zlepšila a jestli se s 1070 na max dostanu pod 60, tak velmi zřídka, většinou 80+ v interiérech 120 lock, taky záleží v jakých, protože s wastelanders přišlo spousta nových int i ext. Jak tady někdo zmiňuje to zasekávání, je to jednoduše loading scény, nic víc a možná by to mohl zlepšit M2 disk, každopádně mi to na SSD přijde naprosto ok.
Hratelnost online mimo wastelanders
Někdo si tady stěžoval, že mu vadí ostatní hráči ve hře. Naprosto nonsense výmluva nebo jak takovou blbost nazvat.
Další VÝHODA hraní s lidmi je market place, každý něco prodává, to člověk bude víc využívat asi na vyšším lvl kdy má caps spousty.
Wastelanders
Kapitola sama pro sebe, odehrál jsem už cca 10h hlavní i vedlejších linií a stručně je to pecka 10/10 ta hra je teď epicky nakoplá, rozhovory i questy jsou skvěle zpracované a většina z nich je SOLO takže vedle tebe nikdo nebude postávat nebo ti pomáhat, případně jdeš s human NPC něco plnit, tohle je zase ten pravý fallout. Hlavní příběhová linie se točí okolo Vaultu 79. Víc se rozepíšu později.
Obsah
F76 vytvořil sběratelský kult věcí
Drtivou většinu času jsem strávil ve starém F76, takže je pro mě wastelanders dar z nebe a jsem rád, že ho můžu v klidu dohrát s TOP výbavou
PS: Jsou tady tací, kteří furt přemýšlí zda se do toho pustit, tak já vám poradím, jestli jste nenechali alespoň 200h ve F4 tak to není nic pro vás.
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak se vyjádřím, aby to pochopili i někteří zde věčně ofenzivní uživatelé: nesnáším multiplayer v jakýkoliv formě, nechci se koukat na ostatní hráče, jak se pohybujou a případně trolujou po mapě, kazej mi tím imerzi, o kterou mě jde nejvíc.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Hra jde vstříc i single hráčům, ale pokud nesneseš pohled na jiné hráče tak poslední možností je předplatit si 1st a hrát na své solo mapě.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pouziva nekdo reshade?Pripadne jak vypnout TAA ve hre pac to silene maze.I se 100% sharpeningem v ovladacich je to porad rozmazany(nejsem si jistej jestli to vubec funguje)
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Swat a proc to sem vubec pises? Nemas rad mp hry, tak je nehrej, ale proc mas potrebu o tom psat nechapu.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- brambora81
- Začátečník

-
koukam ta hra je furt graficky rozbita jak byla na zacatku
furt je to stejnej shit jako to byl a za tu dobu co to vyslo to mohli opravit
dokud lidi budou krmit bethesdu za vydavani takovejdlech odpadku tak se nic nezlepsi