Mam Gelid Phantom a za tech 900,- co to stalo, jsem spokojen. O tom Sirocco jsem vubec nevedel, ale taky stoji se divam o 300,- vice nez Phantom. Prekvapuje me, ze Phantom/Sirocco krome CZC,Bostar a Alza asi nikdo jiny u nas neprodava.
No jestli na to koukám správně, tak jako naprostý trhač asfaltu s poměrem cena /výkon mě vychází Freezer34. Hlučnost výrazně nižší jak ty Gelidy a i v tom nejnáročnějším testu byl schopen CPU uchladit - přitom je jeden z nejtišších. To docela čumím. To bude chladit tišeji a účinněji než moje stará noctua (U12P). Za tu cenu masakr.
Ache píše:No jestli na to koukám správně, tak jako naprostý trhač asfaltu s poměrem cena /výkon mě vychází Freezer34. Hlučnost výrazně nižší jak ty Gelidy a i v tom nejnáročnějším testu byl schopen CPU uchladit - přitom je jeden z nejtišších. To docela čumím. To bude chladit tišeji a účinněji než moje stará noctua (U12P). Za tu cenu masakr.
Po dvou měsících používání mohu jen potvrdit. V zátěžových testech OCCT udrží Freezer 34 procesor při teplotách maximálně kolem 70 stupňů, co se týče hraní, tam se pohybuje v rozmezí 50 - 55 stupňů, naposledy například v Metro Exodus. Ve skříní mám dá se říci neslyšnou MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G a i s Freezer 34 zůstala sestava neslyšná. Jedná se o velmi dobrou minimálně k Ryzen 5 3600 za celkem směšnou cenu.
Pekny test, taktiez vlastnim este starsi GELID Solutions Tranquillo rev.2 a zatial spokojnost. Ono ten ARCTIC Freezer 34 je odporucany na mnohych forach, co som si vsimol, takze bude na tom nieco. Za tu cenu paradny chladic.
cpuAMD Ryzen 7 3700X, mbASUS Crosshair VI Hero, ramADATA XPG Gammix D10 32GB, gpuGeForce RTX 3060 Ti
Pekny test. Na Ryzen 5 2600 ma SilentiumPc Fera 3, a bohate dostacujici. Oproti stocku procesor krasne boostuje k maximu. Idle teploty kolem 35 stupnu, Prime95 po 15 minutach 72 stupnu. Za me spokojenost, za malo penez hodne muziky:)