za svou praxi s komplama jsem se zatím dopracoval až k LCD Dell U2412m s rozlišením 1920x1200 59-60Hz.
Možná je to věkem, kouřením, pitím atd., ale za poslední dobu se mi dost zhoršil zrak a to ne ani tak, že by přibývaly dioptrie, ale přibývají mi ve zraku různé vlasové šmouhy, čárky a tečky, které tam zůstávají už na pořád
A proto už v sobě dlouho nosím 2 myšlenky o které bych se tu rád podělil:
1.
Napadlo mě, jestli by nešlo dát LCD někam hodně nahoru na stěnu a nedívat se přímo do něj, ale do nějakého zvětšovacího zrcadla umístěného na blízké protější zdi - tz. byl bych od LCD dál a nedíval bych se přímo do něj, ale do odrazu jeho obrazu.
Dříve měli něco podobného oční doktoři v ordinaci, vysílali zrcadlově od svého stolu na vzdálenou protější zeď pacientovi písmena na čtení.
Existuje něco takového, myslíte, že by to bylo lepší ???
2.
eBook = čtečka, kterou jsem bohužel nikdy neměl v ruce, ale podle mě má klasický černobílí display, který podle mě tak "nezáří" jako klasický LCD s jakoukoliv technologií panelu (TN, IPS, QLED atd.). Říkal jsem si, že by mě na internet a systémovou práci určitě stačilo vidět to černobíle. Nebo bych si to aspoň občas do "černobílého" módu přepnul.
Existuje takový monitor k PC ideálně s FULL HD rozlišením, ale s černobílým displayem jako mají eBooky ?
Anebo nějaký filtr před LCD - jak bývaly kdysi před CRT monitory ?
Jinak do očí kapu dražší kapky a používám brýle s filtrem Blue Zero. Je taky dost možné, že ten můj LCD Dell už má natočeno dost hodin, kupoval jsem ho z ruky ...
Za každé postřehy dopředu díky,
J.