Assassin’s Creed Valhalla

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Assassin’s Creed Valhalla

Příspěvek od Ache »

Raikkonen píše:Už je i petice za češtinu:
https://www.change.org/p/ubisoft-we-wan ... d-valhalla
Hi there, would you like to sign my petition?
https://www.youtube.com/watch?v=A64ZMKvU9M4 :lol:

Jinak ty dnešní Assasíni už fakt jsou úplně jiná série. Co mě na těch původních bavilo, byla ta dvojí dějová linka. Příběh Desmonda, prolínající se AC 1-3. A do toho různý příběhy samotných Assasínů. Hlavně dvojka a její pokračování z Eziem. Nejlepší díly.

Od Valhally čekám zase další reskinonovanej Origins. No nebo možná na to namotnují nějaký prvky s Division? Ghost Reconu, nebo farcry :P Co by na to mohli namontovat opravdu, je Vulkan API. To tomu Reconu docela pomohlo. AC:Origins a hlavně Odyssey je dost CPU nenažrané a občas na ryzenu 7 vidím i 80-90% zátež. :shock:
Naposledy upravil(a) Ache dne sob 2. kvě 2020, 12:18, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sohi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sohi »

fmx rider píše:Zarizli i Nizozemsko od titulek. Prectete si ten clanek co jsem postoval z indian-tv, tam je pekne popsane jak se veci maji.

Fnukat na Ubi forum fakt nepujdu.
Nezařízli. Ešte včera ju tam dodatkovo pridali. No češtinu nie. Uvidíme, možno ešte zmenia názor.
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Ache - já si nedělám nějak velké iluze, že to názor Ubi změní (a autorem petice taky nejsem, jen jsem ji sem postnul). Ale taky je šance (pokud ta petice nebude mít jen pár lidí), že si toho všimne i někdo jiný, že je v CZ/SK velká komunita hráčů vyžadující lokalizaci, že se to vyplatí a je to i dobré pro marketing. Nemám přesně tušení, kolik by se muselo prodat kopií hry, aby se lokalizace zaplatila (taky to bude záležet od typu hry a počtu normostran textu), ale učitě to nebudou vždy nereálná hausnumera. Třeba u závodů nebo lineárních stříleček nemá cenu lokalizaci hrotit, ale ve hrách s příběhem to určitě smysl má a spousta CZ/SK hráčů to bude brát do úvahy, zda si hru pořídit.

Mimochodem k těm starým dílům a moderní lince, já jsem si říkal, proč to vůbec v té jedničce je. Sice to celé té hře, i následujícím, dalo nějaký jednotící příběh a smysl, ale bez toho by to taky šlo úplně v pohodě. Celé ty dlouhé rozhovory s Vidicem a Animus se klidně mohly dát pryč a jen říct, že se hra odehrává v nějaké mírně odlišné realitě a taky by to v pohodě šlo. Jako ve dvojce až trojce, tam už to mělo nějaký větší příběh a i se mi to líbílo, ale pak to nějak vyšumělo. Dvojka je asi nepřekonatelná, díky příběhu Ezia. Ale zase III, Black Flag a Rogue (mimochodem už existuje čeština od Farflame) pro mě byly celkově nejzábavnější s herním světem, že mě bavilo objevovat (a už ne jen tupě hledat vlaječky/pírka atd.) a i velikost světa mi připadala tak akorát.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

kolik by se muselo prodat kopií hry, aby se lokalizace zaplatila (taky to bude záležet od typu hry a počtu normostran textu), ale učitě to nebudou vždy nereálná hausnumera
V nějakém rozhovoru jsem narazil na info, když někdo jednal o AAA a překladu, že 100 tisíc kusů nikoho nezajímá.
Edit: Tady
https://www.idnes.cz/hry/magazin/rozhov ... magazin_oz

Tady bude spíš otázka, zda ty češtiny a lokalizace nesměřovat na komunitou financované překlady, pokud vydavatelé budou naklonění tomu, aby takovou češtinu vložili do hry.
Dlouho sleduju vývoj Divnity OS a tam to byl dost porod, než se jim podařilo vyjednat všechny podmínky u prvního dílu, ale druhý už mají komplet všude lokalizovaný.
Dokáži si představit, situaci, že by vznikly překladatelské týmy, které to budou dělat na profi úrovni z komunitního financování, nicméně neznám časovou a finační náročnost takových projektů.
Takže místo petice můžou lidi začít vytahovat peníze :)
Tady je zajímavý článek s touto problematikou (starší)
https://www.zing.cz/specialy/4001857/sl ... -videoher/
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Leak o vikingoch co sa objavil pred nejakym casom sa nakoniec potvrdil, uvidime ako to dopadne.

Origins ma na moje prekvapenie bavil a to som od neho vela neocakaval.
Na Odyssey som sa tesil kvoli Grecku, ale uz som bol vyhorety z Origins a znenavidel som to kvoli level scalingu a headhunterom(ci kto to boli) s konstantne zapnutou navigacion na moju polohu.. boha to bola otrava. Aspon dobry benchmark to bol :lol:

Momentalne neocakavam od toho nic dobre, mozno ma prekvapia ako s Origins.

OT, celkom ma udivuje; 1. kolko ludi stale neovlada AJ, 2. ze sa ubisoft vobec nikedy zapodieval s prekladom do CZ, zo statistik predaja co som pozeral, tak CZSK region musi byt fakt maly. Chapem, nasere to ked to doteraz prekladali, ale naozaj ma neprekvapuje ze to zrusili. Drzim palce, mozno to nakoniec pridaju.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

fmx rider píše:Zarizli i Nizozemsko od titulek. Prectete si ten clanek co jsem postoval z indian-tv, tam je pekne popsane jak se veci maji.

Fnukat na Ubi forum fakt nepujdu.
Holadnske/ nizozemske titulky hra mat bude, dodatocne to tam pridali len česke titulky zatial chybaju. Takže zatiaľ by som sa nezvdával. Hlavne je aby bolo o nas hračov z Ceska a Slovenska pocuť. To nie je o plakani, staci sa vyjadrit ze chces ceske titulky. Historia ceskych prekladom Assassins Creed serie siaha uplne k jej korenom, prvy diel mal dokonca cesky dabing. Takze toto ma dlhorocnu tradiciu a podla mna by bola skoda toto ukoncovanie podpory prejst len tak mlcanim. Dnes zijeme v dobe socialnych sieti a internetu, dnes dokaze byt hlasná menšina casto velmi efektivna.
Naposledy upravil(a) LastPCgamer dne sob 2. kvě 2020, 17:24, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Jestli chceš ať dělají dál titulky, tak přesvěč stovky tisíc lidí u nás, ať si koupí jejich hry za plnou cenu. Oni ti na fňukání, petice a komentáře serou. Tady je to jenom o číslech prodeje a ty jsou u nás prostě malé.
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

riXo - On je velký rozdíl mezi tím umět anglicky (nebo jiný jazyk) na úrovni typu zeptat se na cestu, objednat hotel a v restauraci, což se fakt může naučit téměř každý, a pak na úrovni, aby si dokázal přeložit a hlavně plně pochopit takovou hru (ne jen si to myslet, ale skutečně to vědět, což je taky dost velký rozdíl). A o to tady jde, plně pochopit i ten příběh a ne tam mít díry jak cedník. Protože je série assasina zasazená do historie, jsou tam různé artefakty a x dalších zvláštností, tak spoustu slovíček nemáš šanci znát a to abys měl po ruce slovník. A hodně pochybuju o tom, že by zrovna experti na jazyky byli velcí hráči, spíš naopak na hraní mají nejvíc času děti a studenti.
Pokud ale někdo hraje jen ve stylu běž, přines, znič, bojuj, no tak to si tam může hodit cokoliv s latinkou, třeba španělštinu a takto by tu hru dokázalo dohrát i dítě (pokud by ho to dostatečně bavilo), jen už to nebude assasin, ale další bezejmenná zábavná rubačka...
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

fmx rider píše:Jestli chceš ať dělají dál titulky, tak přesvěč stovky tisíc lidí u nás, ať si koupí jejich hry za plnou cenu. Oni ti na fňukání, petice a komentáře serou. Tady je to jenom o číslech prodeje a ty jsou u nás prostě malé.

Viac ako 10 rokov sa Assassins Creed seria prekladala do cestiny a s predajmi problem nebol. Ako celkovo by sme sa mali zbavit toho komplexu menejcennosti. Pozadovat cesku lokalizaciu nie je ziadna hanba a ani nic nelogicke. Lokalizacia pre mensinove trhy je uplne normalna vec aj ked samozrejme sa neda ocakavat ze bude pre mensiove trhy prelozena kazda hra.

A vidis namiesto pisania tychto komentarov na tomto fore sa uz dal napisat aspon jeden komentar na ich oficialne forum ohladom ceskeho prekladu. :)
Naposledy upravil(a) LastPCgamer dne sob 2. kvě 2020, 18:18, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Imho to bude mit podobny styl jako Black Flag. Hodne lodi, mensi mesta. Kdyby radeji vydali remaster druheho dilu, s vetsim mestem...
Sohi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sohi »

LastPCgamer píše:
fmx rider píše:Jestli chceš ať dělají dál titulky, tak přesvěč stovky tisíc lidí u nás, ať si koupí jejich hry za plnou cenu. Oni ti na fňukání, petice a komentáře serou. Tady je to jenom o číslech prodeje a ty jsou u nás prostě malé.

Viac ako 10 rokov sa Assassins Creed seria prekladala do cestiny a s predajmi problem nebol. Ako celkovo by sme sa mali zbavit toho komplexu menejcennosti. Pozadovat cesku lokalizaciu nie je ziadna hanba a ani nic nelogicke. Lokalizacia pre mensinove trhy je uplne normalna vec aj ked samozrejme sa neda ocakavat ze bude pre mensiove trhy prelozena kazda hra.

A vidis namiesto pisania tychto komentarov na tomto fore sa uz dal napisat aspon jeden komentar na ich oficialne forum ohladom ceskeho prekladu. :)
Skutočne? Rogue, Liberation, AC3 Remastered, neviem o tom, že by mali oficiálny preklad a nemyslím si, že sú to nejaké nepodstatné tituly. Či s predajmi nikdy nebol problém by som až tak netvrdil. Je fakt, že CZ/SK je malý trh + netreba zabúdať na pirátsku komunitu, na ktorú tu ešte stále neexistujú legislatívne páky, čo túto situáciu ešte viac zhoršuje. Ich rozhodnutie je logické, aj keď smutné. Snáď to ešte prehodnotia.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

netreba zabúdať na pirátsku komunitu, na ktorú tu ešte stále neexistujú legislatívne páky, čo túto situáciu ešte viac zhoršuje.
Opravdu? To zda pirátství pomáhá nepomáhá prodeji her, je otázkou diskusí mnoha společností a není na to jednoznačná odpověď. Sorry za OT :)
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Mozno to nakoniec bude aj dobre :)

Creative director je(alebo jeden z directorov?) Ashraf Ismail, pan co pracoval na Origins a Black Flag. BF neviem posudit, kedze som po AC2 prestal sledovat tuto seriu, ale co som videl, tak bola celkom ospevovana.

https://assassinscreed.fandom.com/wiki/Ashraf_Ismail
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Black Flag a Origins jsou jediné díly co jsem dohrál, zbytek mě nijak neoslovil, tak uvidíme.
PS5 Pro | LG OLED CX55
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Ache píše:.... AC:Origins a hlavně Odyssey je dost CPU nenažrané a občas na ryzenu 7 vidím i 80-90% zátež. :shock:
Já mám na i5 zátěž 95 - 97% hlavně ve městech....
Co se týče češtiny, tak jsem se k petici taky připojil, ale moc tomu nevěřim...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ono taky záleží, jak si to člověk nastaví. Při testech Origins i Odyssey s otevřeným frameratem to leze ke 100%, ale pak když se to lockne na 60 fps tak mi vytížení cpu lezlo max k 80%. Osobně mi Origins přišel na cpu náročnější, než Odyssey. Zdaleka největší záhul v Origins byla Alexandrie a Memphis, v Odyssey Atény. V menších městech a v přírodě to bylo na pohodu.

Těším se dost. Hrál jsem jedničku, dvojku, trojku jsem nedohrál, ale ještě si jí chci dát. Brotherhood jsem nedohrál, Revelations jsem nehrál. Moje srdcovka je Black Flag, ten jsem prošel dvakrát. Rogue jsem rozehrál a moc mě nebavil, navíc má degradovanou grafiku oproti Black Flag, kterej vypadá skvěle i dneska. Unity mě bavil, Syndicate jsem zkusil a po 150+ hodinách v Unity mě nechyt. Origins a Odyssey v obou hrách 200+ hodin dohráno na 100% ve statistikách, myslím, že Valhalla bude podobný s několika inovacema. Jsem zvědavej na ten celkovej vikingskej feel.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Není čeština, nebude koupě, nezajímá je náš trh, nezajímaj mě oni, her je jak nakakáno, prachy dostane kdo se snaží či o to stojí. Když může lokalizovat takovej prcek jako například Asobo s A Plague Tale Innocence tak ať se nevymlouvaj. Nevidím jedinej důvod je omlouvat.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Je to každýho věc a nikoho nechci omlouvat, ale můžu se zeptat, ty si ostatní hry co nemají lokalizaci nekupuješ a hraješ jen ty s CZ titulky? Nikam tím nemířím, jen mě to zajímá.
PS5 Pro | LG OLED CX55
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Vlastně ano, když se ohlédnu tak pribehovky co nemaj lokalizaci nekupuju, výjimkou byl asi jen tomb raider ale ten má komplet polskej dabing který po českých titulcích je druhá věc co ještě beru jako možnost.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Na Xzone taky každý druhý brečí v diskuzi, když není CZ lokalizace.... To je snad nejdebilnější výmluva pro to, abych tu hru mohl pak upirátit/nekoupit.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“