bratranci z Baltimore, MD pomáhám na dálku stavět jeho první PC. Jedná se o i5-9600KF, MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC, EVGA RTX2070 super, 32 GB RAM, 1TB Samsung 970 EVO, Corsair RM750x, ve skříni NZXT H510i. Monitor Dell U2518D připojený přes DP/mDP kabel.
Asi tušíte že to nejde úplne hladce, tak teď k problému:
Po prvním zapojení nám počítač nechtěl vůbec startovat (no power) odpojením úplně všeho krom CPU a main 24pinu jsme to rozběhli a postupně připojovali další napájení a komponenty tak jak bylo, až se to chytlo celý (no dobrý, zadařilo se).
Teď jsme tedy ve stavu kdy počítač po spuštění točí větrákama. Bohužel ale neposílá nic do grafického výstupu (na výběr jsou 3x DP a HDMI). Monitor hlásí žádný signál na mDP, probuďte počítač pohybem myši atd. Videokabel jsme otestovali zapojením notebooku, i když do jiného vstupu na monitoru (mDP notebooku -> DP monitoru), k PC je připojen DP PC -> mDP monitoru. Zkušeli jsme přepnutí DP na legacy (<1.2) a také nepomohlo.
Buzzer nemáme, je to jedinej počítač v domácnosti, prohazování komponentů není možné. Prozatím jsme objednali ještě HDMI kabel, že zkusíme připojení přes něj (pamatuji se, že nějaké starší nVidie měly problém s postováním jen do jednoho výstupu). Vpodstatě už jsme zkusili i znovu vyndat kartu a znovu jí vložit (vyřešit potenciální špatné sezení). V záloze mám ještě zkusit zapojit do druhého PCIe a napojení napájecí větve zdroje do jiného konektoru na něm (plně modulární zdroj). Jinak už mi docházejí nápady.
V souvislosti s Covid situací jsou veškeré obchody v MD zavřené a není kde koupit jiné komponenty na test, čili v případě že mé poslední tři nápady selžou se budou muset komponenty posílat zpět na Newegg.com a dojde k dalšímu zdržení, tak bych rád trefil nefunkční komponent napoprvé.
Napadá někoho ještě nějaký krok, který jsem třeba opomněl? Mé možnosti vizuální inspekce jsou dost omezené (webkamera). Víceméně ho naviguju co/kam zapojit, ale vizuelně to zkontrolovat nemůžu.
Díky za jakékoli návrhy