AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Hladis »

Eh, takze jsi mel bordel na desce, ktery ti tam neco zkratoval. :lol: On ten insta reset naznacoval, ze to asi nejakym OC nebude. Cely ten obri "problem" s Navi tak predevsim vypada na problemy mezi klavesnici a zidli a jen mala cast jde za drivery, predevsim ty nepovedene na zacatku roku, coz ale predpokladam uz ve vetsi mire vychytali. :roll:

Nez jdete na forum nadavat, jak je to na hovno a firma XY jsou smejdi a zasere se tu tim 20 stranek, tak prvne vycerpejte vsechny moznosti, zda neni chyba jinde. :| To plati obecne.
Ache píše: Je tu teda vůbec někdo, kdo má PC na defaultu s moderním zdrojem (a nějakým normálním a ne např. Evolveo), a nepřetaktovanou grafiku a má problém s padáním, blackscreeny a pod? :?
Ve vysledku se muze ukazat, ze ted uz nikdo. :) Tuhle story v letosnim roce na foru uz asi nic neprekona.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Neviem, nic som nenasiel predtym okom a na doske ani nevidel ked som to robil ale po fuknuti v casti kde je cpu vrm som pocul nieco akoby padnut na plech, mohla to byt mozno aj len plastova distancna podlozka pod srubok priesvitna ktora sa davala na blok takze tym skratom to byt vobec nemuselo. Co odkial a kde padlo to netusim ale aspon to vyzera ze sa to zatial sprava normalne a mohlo by to fungovat a ani neviem ci to bolo tym ze nieco na tej doske bolo... Tu je aspon vidno ze zarucene problemy tych kariet aj ked nastanu po vymene nejakej karty s tou navi kartou samou o sebe nemusi vobec suvisiet.
Naposledy upravil(a) Mr_Trollfan dne pát 8. kvě 2020, 09:38, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Cerny sroubek-podlozka na cernym PCB ? To bys koukal co to dokaze za bordel. Rozeber to a vizualne poradne prohlidni a zkus najit co z toho spadlo.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

To si neschopáci kupují jen navi karty? Head, troll...

Jste se totálně znemožnili, od vás bych nechtěl sestavu :roll:
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Cim som sa akoze znemoznil? :mrgreen: Ze som mal nejaky problem ktory by si rovnako nevedel diagnostikovat a ani odstranit? Ty musis mat IQ 100+ zarucene. :lol: Narozdiel od niekoho tu nenadavam ze za to mozu ovladace ale hladal som kde je chyba a snazil som sa problem odstranit. :roll:
Naposledy upravil(a) Mr_Trollfan dne pát 8. kvě 2020, 09:43, celkem upraveno 1 x.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nemusíš se tak cukat, své už jsi předvedl :)
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Jojo, problem som uz dufam nasiel a vyriesil, nie vyplakaval tu bezdovodne ze cele ovladace stojja za H. ako par ludi vratane teba. :roll:

No tak som PC odpojil a to co tam lietalo vyklepal a bolo to plastove kolecko ako som si myslel a vravel, ktore z toho vyletelo a nebolo vidiet kedze je priesvitne skrat asi ako nevodivy material robit nebude. :mrgreen: Problem bol v tom co som popisal co som okrem toho robil teda asi niekde uplne inde, teraz zase odstranit bubliny z okruhu ktore sa mi tam pri toceni s PC dostali.
Obrázek
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

objednal jsem nitro+, tak uvidíme jak to zvládne léty prověřený seasonic sII 620, i9 bude bez OC
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Tak zrovna s tímhle zdrojem nemám zrovna dobré zkušenosti :(
Krteq píše:Mám stejnou zkušenost s legendárním Seasonic S12 620W, který když odcházel tak se to projevovalo stejně na R9 290 OC. Nestabilita, blackscreeny atd. Taky jsem myslel že je to drivery, ale po odzkoušení zdroje od kolegy všechno šlapalo. S novým zdrojem všechno OK, u kolegy při testování mého starého zdroje stejná písnička.
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

je to možný no, ale 1080 mám OC co to dá a pád jsem nezažil vživotě když nepočítám OC pokusy a občasný boot fail kvůli xmp1 an gigabyte desce, uvidíme, mám i zásuvkový wattmetr
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Mne ukazuje 375W-390W wattmeter zo zasuvky cely rig v Timespy. 3x FHD monas + PC(grafika si drzi 2020mhz na jadre a 1820mhz vram), 1800X OC na 4.1ghz. Som konecne spokojny. Daleko lepsi deal oc lowend alebo midrange gpu a vyzmykat ho na max ako si kupit high end gpu a undervoltovat ho koli spotrebe, posielat perf/price do kytyciek. Som uz konecne spokojny aj s teplotami, max. dosiahne takto hotspot po tych 20 loopoch 82C, 2085 wattman clock a 1110mV.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Já jak často měním v benchtable grafiky, tak se mi občas stane, že grafika nejeden PCIE 16x3.0. Naposled to byl Radeon RX 5600 XT, který ukazoval 16x2.0 a byl to pak samý blackscreen (třeba i při login Windows)??? Po každé vyměně grafiky teď tedy raději kontroluji nejprve GPUZ.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Někomu zas blbne pcie 16x a musí dát na 8, jinak jsem měl v pc další kartu, takže mi shodila pcie na 8x a rozdíl v mém případě mezi pcie 8x a 16x není žádnej co se týče rychlosti.
Jinak frekvence atp. je určitě důležitý, ale podstatný jsou i nějaký reálný výsledky, já mám např. na defaultu gpu score time spy 9287, při podtaktu 9404.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

V mem pripade je to samozrejme taky naka chyba AMD karty pac s 1080TI jsem nikdy zadnej problem nemel.At uz ty black screeny/pady/zamrzani delali ovladace a nebo karta samotna(nekompatibilita s necim), tak je to proste AMD problem.
Pokud je pc stabilni a nemam jedinej problem za 2 roky a pak zmenim jedinou vec a to je graficka karta a najednou je to nestabilni kde je problem?Ano AMD karta.
Treba vcera mi spadla hra terminator resistance s nakym fatal errorem.

Dalsi problem je default nastaveni sapphire nito+ kde karta je nastavena neuveritelne za efektivni krivkou a bez UV se to skoro neda provozovat.Karta zere jako 2080TI Viz https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/30.html a pritom vykon vubec nestoupa od cca 1900mhz.
Po UV na 1921/1,030v spadne spotreba o 75w a tim padem i hlucnost a vyzarovane teplo a vykon je pritom porad stejnej.Rozdil 0,9fps v RDR2 benchmarku...
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=97&t=281931
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Tak isto som "len" vymenil kartu od kedy mi nastali tie problemy s ktorymi AMD nic nema.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HEAD píše:V mem pripade je to samozrejme taky naka chyba AMD karty pac s 1080TI jsem nikdy zadnej problem nemel.At uz ty black screeny/pady/zamrzani delali ovladace a nebo karta samotna(nekompatibilita s necim), tak je to proste AMD problem.
Pokud je pc stabilni a nemam jedinej problem za 2 roky a pak zmenim jedinou vec a to je graficka karta a najednou je to nestabilni kde je problem?Ano AMD karta.
Pokud tě pomohla změna jiného nastavení (v tvém případě IF), tak to není problém AMD, že ždímáš komponenty za hranice stability. A hlavně nekecej s těma 2ma lety. Před rokem si změnil CPU, desku, RAM (kterou ženeš hodně daleko za specifikace). :P Dej si to na default a pak řeš problémy s grafikou. Zrovna kritickou část - RAM ženeš daleko za specifikace (otestovaný profil XMP). Pokud budeš mít vše na defaultu (včetně grafiky) a bude to padat - tak pak bych řešil kde je problém. Ty to přetaktuješ, udervoltneš a pak: "jééé, mě to padá do blackscreenů a hází fatal errory". :lol:

Že Nitro+ je v defaultu za hranicema si mohl vědět i z recenzí, proč si teď stěžuješ? Si snad koupim grafiku, která by mě podle recenzí vyhovovala ne? :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

doporučujete smazat nv drivery přes DDU pred výměnou karty? přijde mi to jako placebo, asi to dám bez toho a když něco nepude tak se uvidí
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:....chyba AMD karty....
20 stranek nadavani od zacatku roku, protoze mas nestabilne pretoceny komp a je to chyba AMD. Oukej. To te Lisa Su zhypnotizovala, abys privedl komp za hranu stability ? Myslim ze stacilo, jestli nechces, aby se z toho nestal mem.
Chief4 píše:doporučujete smazat nv drivery přes DDU pred výměnou karty? přijde mi to jako placebo, asi to dám bez toho a když něco nepude tak se uvidí
Jestli uz nV nebudes pouzivat, tak to odstran klidne i s DDU. Pokud nV budes pouzivat, klidne je tam nechej.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Pánové půjčil jsem kamarádovi svojí 1080 .. On mi dal 5700 XT a v Crysis 3 My padá FPS venku K 40.. Uvnitř budov mám i stopadesát.. To je nějaké divné ne?
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jaké je zatížení GPU? Jsem to nedávno projel na i7 tehdy ještě a pod 60 jsem taky někde padal...
Naposledy upravil(a) AllowedCry dne pát 8. kvě 2020, 18:17, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“