HEAD píše:V mem pripade je to samozrejme taky naka chyba AMD karty pac s 1080TI jsem nikdy zadnej problem nemel.At uz ty black screeny/pady/zamrzani delali ovladace a nebo karta samotna(nekompatibilita s necim), tak je to proste AMD problem.
Pokud je pc stabilni a nemam jedinej problem za 2 roky a pak zmenim jedinou vec a to je graficka karta a najednou je to nestabilni kde je problem?Ano AMD karta.
Pokud tě pomohla změna jiného nastavení (v tvém případě IF), tak to není problém AMD, že ždímáš komponenty za hranice stability. A hlavně nekecej s těma 2ma lety. Před rokem si změnil CPU, desku, RAM (kterou ženeš hodně daleko za specifikace).

Dej si to na default a pak řeš problémy s grafikou. Zrovna kritickou část - RAM ženeš daleko za specifikace (otestovaný profil XMP).
Pokud budeš mít vše na defaultu (včetně grafiky) a bude to padat - tak pak bych řešil kde je problém. Ty to přetaktuješ, udervoltneš a pak: "jééé, mě to padá do blackscreenů a hází fatal errory".
Že Nitro+ je v defaultu za hranicema si mohl vědět i z recenzí, proč si teď stěžuješ? Si snad koupim grafiku, která by mě podle recenzí vyhovovala ne?