AMD RYZEN 3 3200G
B450M Pro4-F BIOS ve verzi 1.40 kvůli CPU support.
2x 4Gb ram 3200Mhz
DISK WD SSD Green 3D NAND, M.2 - 480GB
https://www.czc.cz/wd-ssd-green-3d-nand ... 39/produkt
Problém je že disk vůbec nefunguje v horním M2 slotu Ultra. V Biosu nejde disk vidět a instalátor win ho taky nenajde.
Takže když sem skládal PC tak sem dal disk do spodního slotu M2 a tam disk fungoval.
Je to cca měsíc co sem počítač složil.
Kamarád dělal nějakou aktualizaci windows (nevím proč do toho vrtal) a spadl mu celý systém. Tak sem řekl at mi to donese že mu to přeinstaluji.
A ted k problému. Disk je tedy zapojený ve spodní pozici.
Když dám instalaci vždy se instalace sekne. Takže sem disk naformátoval, odstranil celý oddíl a zkoušel to několikrát znova. Nicméně pořád stejný problém.
Tak sem teda vzal jeho disk a dal ho do svého počítače. Systém sem nainstaloval a byl pořádku.
Tak sem tedy vzal svůj Samsung 960 SSD EVO NVMe který není M2 SATA jako jeho disk!!! a dal ho do jeho zákaladní desky ASrock kde fungoval v horním slotu "ultra" . Tam jeho disk vůbec nefunguje. Jeho disk sem nechal ve spodní pozici a v biosu sem našel oba dva disky.
Nicméně nechápu proč jeho disk nefunguje v horním slotu a můj ano.
Můj disk Samsung 960 SSD EVO NVMe používá NVMe a funguje v horní pozici desky Asrock
Jeho disk WD SSD Green 3D NAND, M.2 - 480GB s formát M.2 (2280), rozhraní SATA v horní pozici nefunguje.
V mé desce MSI fungují oba disky bezproblému.
Kde může být problém.?
Vůbec nevadilo kdyby byl ve spodní pozici ,problém je že systém nejde nainstalovat. Vždy se "kousne" ...
Myslíte že může být špatná základní deska ,ale zase můj disk tam fungoval ,ale instalovat sem na něj nic nezkoušel abych si nepoškodil svůj systém.
Nebo mám někde něco špatně nastaveno?