mel jsem CNPS 10x Optima od Zalmana, protoze jsem casem zjistil, ze ma spatne vykony, teda o dost horsi nez Fera 3 v2, chtel jsem ho vymenit. Teda spis jsem porad chtel Fera 3, ale kdyz jsem Zalmana porizoval, stal dvakrat min (byla akce ci co). Zalmana jsem nasteloval a s procesorem i5 4690 mi daval pri hrani 62-63.. Pak jsem ale menil procesor za E3 1270v3 coz je ekvivalent / de facto i7-4770. A teploty pri hrani jeste klesly. To uz jsem ale nestudoval, zajimalo me spis zklidneni systemu, procesor jede na 50% i pri hrani a celkove se cely system stabilizoval. Jenze vcera jsem vymenil chladic za Fera 3 (sem se na nej fakt tesil, muzu konecne pouzit i prvni slot Ramky a ne se na kousek z nej jen divat
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Nemuze byt taky problem v pohledu pocitace na procesor jako celek a na jednotliva jadra, co se tyce teploty? Kdyz jsem si zapnul Aida64, tak tam se ukazuje teplota jader, ne? A pak pri MSI Afterburner s Riva mi pri hrani ukazoval teplotu 58-62 pri hrani...Jeste musim napsat, ze oba chladice maji stejny vetrak, ten jisty, SilentiumPC SigmaPro...
Nepsal bych sem, kdybych nebyl liny ty chladice opet vymenit a zmerit Zalmana v zatezi... Teda liny asi ne, ale vymena mi vcera trvala hodinu, tak se mi do toho podruhe nechce... Diky za reakce.
Jo a jeste jedna vec. 1. jadro je tak o 8-10C teplejsi nez zbytek, ale to je asi normalni, ze jo?