S blížícím se přechodem na DVB-T2 řeším příjem televizního vysílání na starší TV.
Zkusil jsem koupit novou TV (Samsung QE65Q85R), 4K asi dobrý, ale bohužel nemám žádnej obsah a ani v dohledné době neplánuju... 4K dema na tom sice vypadají super, ale jinak jsem se z kvality obrazu ve srovnání se svojí starou plazmou na zadek neposadil, takže vracím a přemýšlím co s tím... Tolik jenom k vysvětlení, proč nechci kupovat novou TV.
- Levnej set-top box jsem zavrhl rovnou.
- Z těch androidích krabiček s DVB-T2 jsem se díval na MECOOL K7 (https://www.aliexpress.com/item/4000359945763.html), ale kvůli pochybné podpoře do toho asi taky nepůjdu
- Windows x86 HTPC (KODI) jsem provozoval několik let a před rokem zrušil, ale znovu skládat něco jenom pro takový občasný použití mi nedává moc smysl...
Nakonec mi z toho jako optimální řešení (nebo možná nejmíň blbý) vzešlo RPi 4 + TV HAT (+ asi KODI, nakolik s tím mám zkušenosti). Jako výhodu tady ještě vidm podporu HDMI-CEC, takže bych si v ideálním případě vystačil s ovladačem od stávající TV (alespoň v rámci základní navigace)
RPi moc neznám, tak by mně zajímalo, jestli někdo tenhle setup za takovým účelem používá ?
Co bych od toho očekával ?
- V rámci možností user-friendly použití jako set-top box (aby to zvládla používat i manželka)
- Torrent server
- Youtube vč. autoplay next: než jsem zrušil HTPC s KODI, tak jsem s tímhle trochu válčil - vytvořil jsem si přes google vlastní API, nicméně funkci autoplay se mi zprovoznit nepovedlo + na mně občas při pokusu o přehrání videa vyskočil error...
- Možnost nějak rozumně přehrávat videa v prohlížeči (takový ty různý TV archivy), na KODI jsem sice měl add-on, který se k tomu uměl dostat, ale spolehlivý to moc nebylo...
Případně pokud by někdo měl úplně jinej návrh, nebráním se tomu.
Předem díky za rady