výměna ventilátoru ve zdroji
Moderátor: morke
- malinky
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna ventilátoru ve zdroji
1) Vzteklej nemám důvod být. Jen jsem si myslel že z tolika odborníků někdo poradí.
2) Nechtělo se mi pájet, ani nemám pájku. Zdroj potřebuje trochu vítr. Ventilátor co jsem zvolil má velké CFM, proto může běžet i na menší otáčky a uchladí.
3) Vrtat nic nemusíš. Jakýkoliv kabel vyvedeš ze zdroje spolu s ostatními kabely.
4) Přesně z toho důvodu jsem se tu ptal, protože nechci zkoušet jak se to chová. Obchod s ventilátory fakt nemám, abych testoval, který se rozběhne, když vzhledem absenci konektoru ve zdroji bych každý testovaný musel ustřihnout a napájet. Samozřejmě bych mohl koupit stejný, jako tam byl, ale vysvětlení je v mém prvním dotazu.
Takže určitě by to šlo udělat lépe, napájet správný ventilátor do zdroje, který má regulaci. Ale vzhledem k omezeným informacím a možnostem, jsem provedl nejjednodušší řešení. Bál jsem se jen, aby to zdroj nepoznal a rozběhl se, když jsem mu ušmik ventilátor. Každopádně litr za nový zdroj ušetřen.
2) Nechtělo se mi pájet, ani nemám pájku. Zdroj potřebuje trochu vítr. Ventilátor co jsem zvolil má velké CFM, proto může běžet i na menší otáčky a uchladí.
3) Vrtat nic nemusíš. Jakýkoliv kabel vyvedeš ze zdroje spolu s ostatními kabely.
4) Přesně z toho důvodu jsem se tu ptal, protože nechci zkoušet jak se to chová. Obchod s ventilátory fakt nemám, abych testoval, který se rozběhne, když vzhledem absenci konektoru ve zdroji bych každý testovaný musel ustřihnout a napájet. Samozřejmě bych mohl koupit stejný, jako tam byl, ale vysvětlení je v mém prvním dotazu.
Takže určitě by to šlo udělat lépe, napájet správný ventilátor do zdroje, který má regulaci. Ale vzhledem k omezeným informacím a možnostem, jsem provedl nejjednodušší řešení. Bál jsem se jen, aby to zdroj nepoznal a rozběhl se, když jsem mu ušmik ventilátor. Každopádně litr za nový zdroj ušetřen.
- bawos
- Nováček
-
Ahoj, odešel mě větrak v Corsairu TX650w , zdroj mam 5 let a nechce se me kupovat zbytečne nový zdroj, Origo vetrak stojí 900 (AD1212HB-A71GL) co by jste doporučily jako výměnu do tohoto zdroje?
Origo parametry CFM 85.2, rychlost 2200rpm
Otazky
1- mohu koupit ventilator s 1800ot a proudenim vzduchu 85CFM?
2- ma pouze 2pin konektor , kdyz přepajim pouze dva kable bude makat vlastne na plno že?
Zdrou tahne PC se spotřebou max 300W (intel pentium 4650) a asi už nikdy víc nepotahne.
Dost přemýšlím nad Scythe Slip Stream 1600ot a CFM 88.2.
Díky
Origo parametry CFM 85.2, rychlost 2200rpm
Otazky
1- mohu koupit ventilator s 1800ot a proudenim vzduchu 85CFM?
2- ma pouze 2pin konektor , kdyz přepajim pouze dva kable bude makat vlastne na plno že?
Zdrou tahne PC se spotřebou max 300W (intel pentium 4650) a asi už nikdy víc nepotahne.
Dost přemýšlím nad Scythe Slip Stream 1600ot a CFM 88.2.
Díky
- don35t3ban
- Nováček
-
Taky mi zacal vrcet Seasonic tak sem tam dal Noctuu.Pripojil do desky.Nastavil otacky abych ho neslysel a od ty doby neresim
- certes
- Začátečník
1) Ony ty větráky ve zdroji jsou trochu předimenzované, výrobce asi musí počítat s tím že přes zdroj se bude vysávat celá skříň pokud je stavitel PC vůl. Já jsem dal do zdroje S12II-520 úplně obyčejný Arien 1200n/14.9dBA/52 CFM ačkoliv ten původní měl lehce nad 80 CFM. Zdroj teď nejde slyšet, komponenty si berou cca 1/2 výkonu.
Takže pokud máš ještě jeden ventilátor na odsávání skříně a nebudeš zvyšovat odběr sestavy, dej tam něco s cca 1200 otáčkami.
2) Klidně ten třetí vodič na snímání otáček cvakni, protože zdroj větrák reguluje v závislosti na teplotě bez zpětné vazby.
PS : A pokud ten zdroj budeš někdy prodávat, nezapomeň informovat kupujícího že jej nesmí moc zatěžovat![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Takže pokud máš ještě jeden ventilátor na odsávání skříně a nebudeš zvyšovat odběr sestavy, dej tam něco s cca 1200 otáčkami.
2) Klidně ten třetí vodič na snímání otáček cvakni, protože zdroj větrák reguluje v závislosti na teplotě bez zpětné vazby.
PS : A pokud ten zdroj budeš někdy prodávat, nezapomeň informovat kupujícího že jej nesmí moc zatěžovat
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
- _vuLva_
- Začátečník
-
Noctua P12.
Fractal Design Torrent TG - AMD Ryzen 9 7950X3D - Gigabyte X670E AORUS MASTER - 64GB Kingston Fury Beast DDR5 6000Mhz CL30 - Gigabyte RTX 4090 24GB Gaming OC - Seagate Firecuda 530 1TB - Kingston KC3000 4TB - ADATA SX8200 PRO 2TB - Seasonic Prime PX-1600 - 32" MSI MPG 321URX @ 240Hz (QD-OLED) - 24" AOC Q24P2Q @ 75Hz
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak perlička .. zdroj jede dál a ten posratej větrák - Be Quiet! Shadow Wings SW1 za 400kč
mi odešel - začal vrčet jak příklepovka, takže jsem koupil jinej - SilentiumPC Zephyr 120 PWM za 150kč.
mi odešel - začal vrčet jak příklepovka, takže jsem koupil jinej - SilentiumPC Zephyr 120 PWM za 150kč.
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
- laginoo
- Začátečník
At to tady moc neplevelim napisu to sem.
Jaky mate nazor na zdroj umisteny vespod skrine, jeho otocenim ventilatorem do skrine a otocenim ventilatoru ve zdroji tak aby vzduch nasaval z venku dovnitr?
Jaky mate nazor na zdroj umisteny vespod skrine, jeho otocenim ventilatorem do skrine a otocenim ventilatoru ve zdroji tak aby vzduch nasaval z venku dovnitr?
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3733 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 970EVO 500GB, HDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je to 5 let a stále běží ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!