The Last of Us Part II

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: The Last of Us Part II

Příspěvek od Alfajk »

Sobo píše: Hele, pockame par dnu a uvidime, co si o tom lidi doopravdy mysli. Ale vasich "100/100 - masterpiece" je opravdu mimo realitu, to nemuze nikdo seriozni myslet vazne.
ok, pokud bys mel za rok dat vzdycky aspon jednou 10/10 a hodnotils bys to k aktualnimu datu, jaka letosni hra se tomuhle alespon priblizila?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Sobo:
Vzhledem k tomu co se kolem toho delo a jaky to je, se tomu review bombingu ani nedivim. Sledovana kontroverzni SJW srajda plna afer proste vygeneruje takovou masovou odezvu. Rika se negativni reklama taky reklama a tady se uvidi jaky to bude mit efekt, ale ja bych se toho nedotknul ani klackem.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Já po deseti hodinách prozatím můžu potvrdit že těch 90-100% je adekvátních pokud hra udrží kvalitu do konce, podobně kvalitně napsaný hry jsou fakt málo abych hltal dialogy s takovou lehkostí se mě nestává, když to srovnám s Ubisoftíma dialogama tak je to jako by je psalo dítě ze třetí třídy proti tomuhle.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Ten politickej humbuk je na netu už snad měsíc a jakákoliv recenze, článek, nebo názor nemá žádnou hodnotu, protože se kolem hry tluče strašnej guláš extrémních pohledů. Konzervy pukají rudým vztekem, jak hra tlačí na LGBT pilu. Citlivky ječí hrůzou, jak je to depresivní, negativní a bez medailového happyendu. Melancholičtí introverti tomu dávají mokrýsen/100, jak si u toho intenzivně pobrečeli...

PS nemám, tak mrknu na gameplay, jako u God of War, až se to uklidní. Nicméně z dobrých filmů a knih se historicky ukázalo, že silné a negativní emoce ztrácí váhu, pokud to nemá nějakou zajímavou pointu. Pokud je tahle hra samoúčelně kontroverzní jen proto, aby řekla, že násilí je špatné, tak bych tvůrcům a zaslepeným fandům příběhu doporučil konzultaci s odborníkem .)
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
mstK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mstK »

Zatim odehrano 7hodin. Graficky je to parada, pribeh me zatim bavi. Uvidim, jak se to vyvine dal.
AMD RYZEN 7 5800X3D / Be quiet! DARK ROCK PRO 4 / ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO / 4x8GB G.SKILL TridentZ Neo 3600MHz CL16 / Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G / ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2-1TB / OCZ ARC 100-120GB / Transcend SSD370S-256GB / Corsair RM650 / Corsair 460X RGB
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

TlOUII je pribehovy masterpiece, emotivni hra, a chapu, ze lidi jsou ruzni a kazdy vnima a proziva emoce jinak, nez ti se sociopatickymi crty a nizsi empatii. Pribehovky od Sony jsou proste neprekonatelne a hrat jine hry hned po techle skvostech je pro mne temer nemozne. To bude opet pausa na 3 mesice(no dobre, Ghost of Tsushima dam v srpnu)

Graficky je to take vrchol generace, neskutecny smysl pro detail(kdyz strilite vedle Ellie, jak sebou cuka, kdyz nekoho kudla nozem a zazoomujete na jeji tvar, jaka negativni emoce z toho tece, etc etc).

Naugthy Dog jednoznacne posadili TLOUII na samy Olymp pribehovych her. Deal with it.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

durod píše:TlOUII je pribehovy masterpiece,
Ahoj, mam len PC, a konzolu neplanujem kupovat, mozes mi prosim ta napisat, o com ten TlOUII je ? mam odohrane skoro vsetky velke rpg na pc, a dost vela hier aj na amige. pre mna inac bol pribehovy masterpiece planescape torment.
Dost ma to zaujima, cim je TlOUII take bombasticke
Ď.
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já jsem odehral asi 7 hodin, gameplayem to je obyč hra jako každá jiná, příběh mě nebere, aspoň že to má pěknou grafiku a moc není co jiného hrát :-)
U mě zatím tak 8/10 max.

Hladis// Promaz OT a uprava postů.
PS5 Pro | LG OLED CX55
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Vojtech zhrnul nizke user score :)
https://youtu.be/XXtNldycSMo?t=46
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

skaven321 píše: ..
zatim mam nahranejch jen 10 hodin+-, ale je to proste dalsi evolucni stupen pribehovych videoher, samotnej pribeh je dost subjektivni zalezitost, takze to ted hodnotit nebudu, protoze me toho jeste nejspise ceka hodne, ale zpusob, jak do sebe vsechno zapada, z hlediska level designu, atmosfery a vubec zpusobu vypraveni, to jsem zatim jeste jinde nevidel v podobny kvalite, gameplay je dokonale zbrousenej diamant, pokud budu vychazet z TLOU1, po vsech strankach je to jeste lepsi.

Doba pokrocila, a tak cteni knizky, tedy vlastne "hrani" planescape torment, nelze srovnavat s necim podobnym, jako je TLOU2.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

mě zatím nejvíc překvapila akční stránka hry, konkrétně souboje s lidskýma protivníkama, to jak reagujou na prostředí, na sebe a na to co děláte, teď bych neřekl že je AI nějak revoluční ale naprosto revoluční je emoční stránka a vztahy skupinek nepřátel mezi sebou a jejich interakce s okolím, opravdu těžko vzpomínám na hru kde by souboje byly tak emočně vypjatý a hlavně mám za sebou opravdu okamžiky(čistě v soubojích) který se mě otisknuly do paměti tak že je kdykoli chci vidím před očima. V návaznosti na to si nepamatuju hru v který bych ze svých výher byl zhnusenej.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Tak dohráno. Příběh je vcelku kontroverzní. A jsem schopný věřit lidem, kteří tomu dávají 4/10 ale i 8-9/10 ... na 10/10 by příběh musel být IMHO trochu lépe propracovaný.. víc níže

Asi spoilery tak pozor prosím:

1. Technická stránka: Hráno na obyč. PS4, fpska především zezačátku hry celkem k zblití... teda, všechno v pohodě kromě střelby. Později se buď zlepšily fpska nebo jsem si na to zvykl a naučil se trochu střílet.
Grafika úžasná, vždycky mě překvapí, že na tak staré konzoli může něco vypadat tak dobře. Graficky podobný byl asi i Detroit.

2. Gameplay... místama frustrace jak svině, nejsem moc častý uživatel gamepadu, ale sakra... nebudu zmiňovat, že jsem křivej, ale do hajzlu musí mě tam pořád protivníci obíhat do zad jak noobi na publicu? :-D
Co se týče nefightovacích fází hry, tak ty už mě chvilkama točily taky. Pořád dokola to samé, zamčené nebo zabarikádované dveře/průchod a hledání cesty - okolo/přes/pod
Obecně se to ale dalo hrát.

3. Příběh. Nejsem si jistý, jestli existuje nějaká velká hra, která by se pokusila o něco podobného - shodit hrdiny z prvního dílu, které každý fanoušek miloval a donutit hráče pochybovat o jejich záměrech a správnostech jejich rozhodnutí. Jasně, po jedničce taky hodně lidí hejtilo rozhodnutí Joela. Mozek by říkal že obětovat Ellie je jediná možnost, ale srdce samozřejmě Joelovi velelo zachránit svou "dceru".
No jo, ale co ti nevinní, kteří zemřeli Joelovou rukou, nedělá to z Joela vlastně záporáka?

Proto je docela snadné pochopit Abbyin příběh a její vlastní utrpení. Na konci hry se tak vlastně setkávají dvě postavy, ke kterým hráč chová nějaké city a nechce, aby ani jedna z nich umřela.
Osobně jsem očekával několik konců. Autory zvolený konec by byl možná i na 10/10 kdyby se jim podařilo k Abby vytvořit silnější vazbu. Taky moc nepomáhalo, že je Abby krajně nesympatická. Ale je to jen můj subjektivní dojem, osobně by mi možná pomohlo, kdyby aspoň ukázala více emocí po návratu do akvária.
Rozuzlení a závěr mi jinak připadaly docela reálné. Dovedu si představit, že v reálném světě by se tohle mohlo stát. Hehe.
Kdyby teda Abby věděla, že za tu spoušť v akvárku může Ellie, asi by to dopadlo jinak :-D
Naposledy upravil(a) Frostys dne úte 23. čer 2020, 18:40, celkem upraveno 1 x.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No na muzatku Abby je fakt nepekny pohled.
Nejlepsi je pohled na streamery, kteri zjisti ze za Abby budou hrat skoro pul hry.
Vsechno je TOP, az na ten pribeh.
Naposledy upravil(a) spajdr dne úte 23. čer 2020, 14:13, celkem upraveno 1 x.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Taky jsem z toho zjištění nebyl úplně odvařený no.
Ale určitě jsem k ní pak choval kladnější emoce než po těch několika scénách v úvodu s ní, že jo... takže autorům se záměr tak nějak aspoň trochu povedl :)
Uspokojivější konec pro mnoho lidí by možná mohl být, kdyby Ellie nezjistila, co Joel provedl a dozvěděla by se to až na konci hry od Abby. A pak by ses musel rozhodnout za Ellie, zda budeš chtít Abby zabít nebo se obětovat pro lidstvo... to by byl takový klasický videoherní konec :)
Naposledy upravil(a) Frostys dne úte 23. čer 2020, 15:51, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak ty spoilery alespon schovejte, jeste ze uz mam dohrano...

spoilery:

za mě celkovej dojem "asi ok", když se na to podívám číselně, tak jsem zvažoval 9/10, kdyby to dopadlo v závěru jinak, buď kdyby umřela Ellie (morální ponaučení: pomsta ji nakonec zahubila, pomsta je špatná) nebo kdyby podřízla Leva a následně sejmula Abby, to by byla skutecně krvavá cesta za pomstou (pomsta za každou cenu, je Ellie skutečně ta "dobrá"?), kdežto takhle mě to přišlo vcelku "meh" a jsem z toho zklamanej, prostě neuspokojující vyvrcholení toho všeho to strhlo ještě o bod níže, takže 8/10.

Určitě to plánuju dohrát ještě jednou, protože postav tam bylo spoustu a né vždycky jsem se chytal, o kom je řeč - hlavně tedy ty zápisníky různě po mapě, který jsou obvykle ještě v retrospektivím pořadí jsem často vůbec nepobíral.

Jednička měla podle mě lepší "spád" a lépe to odsejpalo, na postavách mě víc záleželo, tady někdo někoho odprásknul a jelo se dál, jako kdyby nic...
Hratelnostně je to pecka a v těch zamořených oblastech jsem měl kolikrát nahnáno, třeba ten sklep pod nemocnicí byl super, atmosféra z toho stříkala. Graficky je to samozřejmě špička a věřím, že bejt to na pc, byl by k podobný grafice potřeba 3x silnější hardware, navíc i na starý fat ps4 to jelo naprostou většinu času pevnejch 30 fps, samozřejmě to místama zakolísalo, ale v boji to bylo ok a to je hlavní.
Jsem zvědavej, jestli bude dlc, podle mě ano, prostoru pro další příběhy je tam spousta, třeba dlc o tom, jak Abby utíká ze zajetí v tom závěru a i když víme jak to skončí, bude to vlastně stejný, jako Left Behind z jedničky, kde to taky každej věděl.
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

Ja som tiez dohral The Last of US Part 2 a musim povedat ze hra je pravdepodobne najlepsia linearna akcna adventura aka vysla. Technicka stranka aj hratelnost sa podarili. Aj príbeh je výborný ale jeho ukoncenie nie je dotiahnute tak ako by si táto hra zaslúžila.

Spoiler:
Podla mna je pribeh vyborne napisany do momentu prveho boss fightu v divadle a vsetko co sa stane po tomto momente už bohužiaľ pláva na vode. Teda pribeh celej hry je vyborny ale finálne ukoncenie potrebovalo bud rozsiriť alebo hned po boss fighte v divadle ukonciť.

Ak tam uz chceli mat ten dalsi dej po divadle s tym ukoncenim aké tam nakoniec dali tak hru mali rozsirit o dalsi obsah kde by ukazovali Ellie a jej vnutorny boj a to by potrebovalo podla mna dalsie hodiny noveho obsahu ktorý by tomu finálnemu ukonceniu pripravil pôdu.

Druha moznost bola ta ze pribeh by sa uz ukoncil po udalostiach v divadle s nejakým moralizujúcim záverom.

Je skoda ze ten ending ide do stratena lebo zvysok hry je vyborne napisany.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
mstK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mstK »

Take mam od vcerejska dohrano. Grafika a hudba vyborne, pribeh az na par mist taky v pohode. Pro mne je masterpiece Red dead redemption 2 a ten to neprekonalo, takze za mne slabsich 9/10.

Spoilery : Spouste lidi vadi zabiti Joela. Ja ho taky mel radsi, nez Ellie,ale prijde mi, ze lidi je maji diky emocni vazbe z jednicky zaskatulkovane jako kladne hrdiny. Pritom objektivne jsou to smejdi jako kazdy jiny, co kvuli preziti dokazou udelat leccos. Takze na jednu stranu se dalo cekat, ze se pribeh muze ubirat i cestou pomsty vuci jednomu z nich.

Abby je sice nesympaticka muzatka, ale co, i takovi lidi existuji. At tim tvurci sledovali cokoli, nijak me to netriggeruje, akorat jeji linka mi prijde misty zbytecne moc natahovana. Radsi bych, kdyby vic prostoru dostali Seraphites, tam vidim nevyuzity potencial. V podstate krome tech 2 decek tam byli jen do poctu.
AMD RYZEN 7 5800X3D / Be quiet! DARK ROCK PRO 4 / ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO / 4x8GB G.SKILL TridentZ Neo 3600MHz CL16 / Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G / ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2-1TB / OCZ ARC 100-120GB / Transcend SSD370S-256GB / Corsair RM650 / Corsair 460X RGB
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

https://games.tiscali.cz/komentar/proc- ... s-2-491961

s tímhle souhlasím, asi jsem už starej, nebo jsem nějak vyměkl...hru dohraju, jsem nejspíš blízko konce ale opravdu se mě potěj ruce při hraní a není to tím že bych měl plný ruce práce nebo to byla lekavá hra, je to tím utrpením a syrovým násilím, tím že vám některý oběti během přestřelek sténaj při umírání, jiný blbě trefíte do krku a oni se dusí vlastní krví,kopou a škubou sebou zatím co vy se kousek od nich krejete a snažíte se přežít ty kupy kulek co kolem vás rozpoutávají peklo.

Mě to taky začalo vadit, vím jistě že podruhý hrát nebudu, autorům teda patří poklona, souboje s lidma jsou totiž nechutnější než jakákoli potvora kterou jsem ve hře potkal, v jedničce jsem souboje s nakaženejma moc nemusel, ve dvojce se modlím ať další boj je s nakaženejma co prostě jen zhebnou.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Lol. A není tam třeba nějaké nastavení pro pussies? Že místo krve bude téct duha a při výbuchu místo končetin budou lítat květinky a jednorožci? :)
Jako neříkám, ze zabíjení psů jsem radost neměl, ale je to kurva hra, která tě má vtáhnout do děje.
Je to v postapo světě, kde bojuješ o přežití každý den. Tak zatni zuby vole, nebreč a přežij to :lol:
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Já si počkám na PS5 verzi. Na tu brutalitu se těším. Např u takového odyssey mě neskutečně iritovalo, jak všichni drželi v celku, ať už jsi je uzemnil kladivem nebo sekerou.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“